uvek,
ali savet za one koji idu za Rep. SRp. tamo vam niko ne ablenduje
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Najviše mrzim kad mi neko blica a policijska kontrola na distanci od 5 kilometara..... lično o tome ne razmišljam puno(he,he,he) ali me Tetka tada zvekne po glavi pa moram da blicam.....
Najviše mrzim kad mi neko blica a policijska kontrola na distanci od 5 kilometara..... lično o tome ne razmišljam puno(he,he,he) ali me Tetka tada zvekne po glavi pa moram da blicam.....
A sta ako to bude jedini ko ti blicne?
Meni se skoro deslio da mi blicne tip sa stojadinom, i zatim prodju jos sigurno 15-ak vozila i niko ziv da blicne a put prav a ja vuko neku robu i jedva cekao da stignem kuci ...
Pre jedno mesec dana sam razgovarao sa pandurom, koji inace redovno snimaju ispred moje kuce (40), i bas smo komentarisali to ablendovanje...i kako oni kazu, oni su tu zato sto je neko od stanara podne zahtev da se uspori saobracaj, i da njima ne smeta to ablendovanje, bitno je samo da vozaci uspore...
Kod nas slobodno može da se ablenduje(čak i policiji)!Što rekli moji drugari iz Slovenije, kad sam im rekao da nije europejski da idu po travnjaku umesto po stazi,"....ma pusti to, ovo je Srbija brate.....sloboda!"...i šta reći!
A sad jedna anegdota...
Pricao mi cale kao je neki njegov kolega vozio i sad naidje na pandure sa radarom i prodje ih i onda pocne da blica onima iz suprotnog smera, kad ono nekoliko sototina metara dalje jos jedna patrola i zustave ga. Pita njega pandur: "Jeli bre sta radis ti to???" Tek ce ovaj: "Pa nista ja jebiga drug na drumu znas kako je" A onda pandur:" Ajde ti drug na drumu izadji napolje pa daj dokumenta pa daj apoteku da vidimo pa daj sajlu za vucu pa daj da vidimo signalizaciju pa daj..." I tako covek nadrljao ni kriv ni duzan...
Po aktuelnom zakonu to nije zabranjeno i jedino sto mu mogu je bas to - da ga zezaju ako mu nesto nije ispravno ili mu fali neki deo obavezne opreme. Inace, ako je sve u redu, mogu da mu pljunu pod prozor!
p.s. Po novom zakonu ce se to voditi kao ometanje policije u radu...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ma samo opusteno na drumu po Srbiji. Svi su tu da pomognu po potrebi, pogotovo kada su plavci u pitanju.
Ja licno UVEK vizuelno signaliziram na egzistenciju pandura, bilo da su sa radarom ili bez. A po zakonu nije dozvoljeno upozoravanje, zbog ometanja sluzbenog lica u vrsenju duznosti.
U Belgiji je sto rece Luna to neuobicajeno.Desava se ali retko da neko blicne (a nije "nasa" faca). U Srbiji blickaju skoro svi pa i ja naravno, mada su mi blickali i zbog upaljenih svetala. Drugo nesto je zanimjlivo u vezi blickanja. U Nemackoj na delu auto puta sa samo dve trake u smeru nocu skoro svi koji preticu blickaju jer se krecu brzinom od preko 180 pa da ne koce ako se izbacis na levu traku pri maloj brzini. Situacija je bila da je put bio skoro prazan (po koji kamion u desnoj traci). Takodje se desava opet u Nemackoj da se blicka u toku dana kad neko opet pretice ogromnom brzinom. Cinjenica je da ljudi, nazalost, nedovoljno prate stanje u retrovizoru.
Comment