Nasilnička vožnja i kamere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mobbdeepqb
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2009
    • 383
    • beograd

Nasilnička vožnja i kamere

Nasilnička vožnja
    Petak, 10. Decembar 2010. 10:48
    Autor: Ivan Jolić

Zahvaljući „Velikom bratu“, sistemu video nadzora, Novosadska policija podnela je prijavu za nasilničku vožnju i krivičnu prijavu za nanošenje lakih telesnih povreda u saobraćajnoj nezgodi, protiv četrdesetdvogodišnjeg Nebojše N. iz Novog Sada, profesionalnog vozača u „VIP“ taksiju. Niz prekršaja, koje je ovaj vozač počinio na raskrsnici Bulevara Evrope i Hadži Ruvimove ulice zabeležila je sigurnosna kamera.

Taksista Nebojša N, napravio je seriju prekršaja na raskrsnici Bulevara Evrope i Hadži Ruvimove ulice, prošle nedelje ujutru. Prvo je protivno saobraćajnim pravilima, skrenuo levo, ali shvativši da postoji fizička barijera koja sprečava ulazak vozila u zonu građevinskih radova, presekavši vozila koja su mu išla u susret suprotnom trakom, popeo se na trotoar i biciklističku stazu. Zatim na raskrsnici sa ulicom Veselina Masleše udara u Juga, koji je hteo da se uključi u Hadži Ruvimovu ulicu. Za volanom Juga nalazio se N. K. rođen 1950. godine, koji je tom prilikom zadobio i lake telesne povrede.
    Umesto da zaustavi vozilo i pogleda kakvu je štetu napravio, vozač taksija posle nekoliko sekundi napušta lice mesta i ponovo se uključuje Hadži Ruvimovu ulicu, prolazi kroz crveno svetlo i skreće levo na Bulevar Evrope, dok N. K., vozač Juga pokušava da ga zaustavi.
    Za seriju saobraćajnih prekrašaj, koje je počinio Nebojša N., ili takozvanu nasilničku vožnju, propisano je 17 kaznenih poena i zatvorska kazna u trajanju od 45 do 60 dana, kao i obavezno oduzimanje vozačke dozvole najmanje 10 meseci. Uz to, njemu sleduje i krivična prijava zbog izazivanja saobraćajne nezgode u kojoj je druga osoba zadobila lake telesne povrede, a za to je prema Krivičnom zakoniku propisana kazna zatvora do 3 godine.
    Ovaj primer još jednom pokazuje da ukoliko počinite saobraćajni prekršaj, a ne zaustavi vas saobraćajna patrola, to ne znači da ipak nećete platiti kaznu, jer „Veliki brat“ sve vidi.

izvor: enovisad.rs
  • kuntalo
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2007
    • 342
    • Predgradje

Re: Nasilnička vožnja i kamere

Da me neko (opet) pogrešno ne razume - podržavam, i takvo razmišljanje ne bi trebalo da dolazi u pitanje kod iole normalne osobe, ali gorak ukus nepravde ne može otići, posebno nakon ovakvih saznanja:

Stefanu Kariću godinu dana zatvora

Kako je zaključio Apelacioni sud, bivši Drugi opštinski sud pravilno je utvrdio sve olakšavajuće okolnosti po osuđenog Karića. Nasuprot tome, "nije dao adekvatan značaj" nizu otežavajućih okolnosti: nanošenju teških telesnih povreda koje su ugrozile život Pavlovićeve, brzinu od 148 kilometara na čas kojom se kretao Karić, a koja višestruko prelazi maksimalno ograničenje u naseljenom mestu, i na kraju, što je i sam priznao, da je pio alkohol pre nego što je seo za volan.
    Olakšavajuće okolnosti? Tako se ne piše "TATA"...
    Save the Panda!

Comment

• GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.04.2007
      • 1018
      • Zemun

One law for them, and another one for us.
      Dr. Fritz Indra

Comment

• Charger
        CBC Član
        • 31.01.2010
        • 29
        • Beograd, Resnik...

A jadna devojka, postena i fina se vozi sa njim, isli u biblioteku da citaju knjige...zinulo **** za lovu pa prave frku bzvz...

Naravno, zao mi je devojke itekako, sjebana je za ceo zivot ali opet, samo kazem...
        Negativni zatur :
        "Gume se trose brze, auto se debalansira u krivinama, na potezanju i naglom startovanju auto gubi trakciju."
        195 na 8J? Nikako, mozete da poginete!

Comment

• Andrej55
          CBC Veteran
          • 28.07.2008
          • 104
          • Beograd

^ slazem se u potpunosti...
          ta prica sa karicem je prenaduvana u novinama.

Comment

• nicolas
            CBC Veteran
            • 17.11.2007
            • 175
            • Beograd

Mene zanima nešto drugo. Kada kamera snima raskrsnicu, teško se vidi ko je za volanom. I uzmimo na primer porodično vozilo koje koriste otac, majka, 2 sina i ćerka (znači 5 osoba). I pretpostavimo da žive negde blizu rasrsnice koja se snima kamerom, tako da faktički više puta dnevno može svako od njih tuda da protera auto. I onda, stiže nakon mesec dana kazna na kućnu adresu, sa sve slikama prekršaja koji je neko od njih napravio (pretpostavimo slučajno, da i nije svestan toga). Ok, zna se na koga glasi vozilo, ali to ne mora da znači da je vlasnik vozila napravio prekršaj. Kako se kazneni poeni ne pišu na ime vozila, nego na ime vozača koji njime upravlja, u navedenom primeru, kome će pisati poene? Objektivno ja ne bih mogao da se setim ko je kroz obližnju raskrsnicu pre 2 dana u 18h prošao autom, žena ili ja. A zamislite situaciju gde recimo petočlana porodica koristi jedno vozilo i stiže im kazna nakon mesec dana. Ko će se setiti ko je tada upravljao vozilom? Naravno, na snimku to ne može da se vidi.

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Pa ako je petoclana porodica kazes dajte svakom po 1 poen
              Pa tesko da se ne vidi ko je vozio, ove snimke sto mi gledamo po netu su snimci lose rezolucije. Sam snimak originalni je izuzetno visokog kvaliteta i lako se da videti ko je vozio. Verovatno da i sam u tom slucaju mozes da trazis da pogledas snimak i lakse ustanovis po odeci il necem drugom ko je to od vas bio. U suprotnom vlasniku se pisu poeni ako se ne dogovorite unutar porodice ko ima rezerve da primi poene pa kaze ja sam kriv
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• nicolas
                CBC Veteran
                • 17.11.2007
                • 175
                • Beograd

A recimo nocu? Tu teško da mogu i dobre kamere da snime lepo vozača.

Comment

• StudentBGD
                  CBC Senator XXL
                  • 18.12.2007
                  • 1027
                  • Beograd

ako vlasnik vozila ne pruzi valjanu informaciju o vozacu koji je ucinio prekrsaj sta je obavezan da ucini) onda vlansik vozila snosi krivicu, samo mislim da je za to propisana posebna kazna, bar sam tako procitao negde.
                  Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

po trzanju automobila na snimku, ne bih rekao da se radi o kameri velike rezolucije
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

pocinju da mi se svidjaju ove novosadske kamera

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Williams
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2006
                        • 556
                        • Beograd- Cerak

Ovom puntu kao da je zablokirao gas.

Comment

• HachiRoku
                          CBC Veteran
                          • 24.04.2008
                          • 185
                          • Akina

mislim da je tu ipak zablokirao mozak...
                          Potpis nije po pravilima foruma... A sto???

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

sta je tela bre ova ******... boze kakav retard, pre ce biti da mu je zablokirao mozak ...
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• tomamega
                              CBC Senator XXL
                              • 19.03.2009
                              • 715
                              • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                              • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Stvarno, kakvih b..ala ima, samo da se pomolimo da ne nalete baš na nas.

Ovo za identifikaciju vozača primenjuje se isto kao i za vožnju žutom trakom. Zove se vlasnik vozila, koji je DUŽAN da zna kome je dao vozilo. Ako ne zna, ili neće da kaže, podrazumeva se da je on vozio. Nema tu kamere visoke rezolucije itd, pošto se lice retko kada vidi. Neće sada da angažuju veštake da proveravaju odeću vozača

Comment

Working...
                              X