Ostecen mi auto u perionici MegaWash. Koja su mi prava?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hdi
    CBC Početnik
    • 10.01.2011
    • 3
    • Beograd

Re: Ostecen mi auto u perionici MegaWash. Koja su mi prava?

U stvari, da budem precizniji, ljudi iz Nacionalne organizacije potrosaca Srbije su me savetovali da podnesem reklamaciju vlasniku perionice i da sa njim dogovorom resim slucaj. A kako vlasnik nije hteo da cuje za moj slucaj na ovome se zavrsava prica .

Comment

• jaksa
      CBC Senator XXL
      • 23.10.2004
      • 701
      • Novi Beograd, SC

A prijava da ti nisu izdali fiskalni (ako nisu)?

Comment

• todorr
        CBC Član
        • 03.10.2007
        • 63
        • Bgd

Pokusaj mozda na jos nekom mestu za zastitu potrosaca, naravno da niko nema para za bacanje ali aj da kazemo i da 5k nisu neke velike pare ali iz principa i jer su tako bezobrazni ja bi ih tek sada ganjao pa kostalo i 200e. Pokusaj jos negde da se raspitas jer sada ta prava potrosaca su i previse siroka pogotovo sto imaju video nadzor i ne zele da pogledaju a ako te ima na snimku nema potrebe za fiskalnim racunom jer je to dokaz da si koristio njihaove uslige a i da ti nisu dali racun, a ako nista onda kad su oni tebi, napravi i ti njima stetu pa bar zbog toga sto ne izdaju racun.

Comment

• NShappy
          CBC Senator
          • 09.03.2005
          • 261
          • Novi Sad
          • Ford Focus 1.8TDCi

Do sada su mogli 100x da izbrišu snimak. On se i tako automatski briše posle određenog perioda, često ne dužeg od nekoliko dana. Gazda je video nadzor montirao na prvom mestu sebi! Ako snimak i postoji još uvek, apsolutno uopšte nisu dužni nikome da ga pokažu sve dok se ne pojavi neko sa sudskim nalogom za zaplenu snimača. Može 100 inspektora da se pojavi na vratima i da traži šta hoće, ali u ovom slučaju, snimak protiv volje vlasnika perionice može da vidi ili zapleni samo sudski izvršitelj, a i to posle bar jednog sudskog ročišta. Snimak i snimač može i na licu mesta da zapleni policija ali to se radi samo u slučaju nekih težih kriminlanih dela.

Za neizdat fiskalni račun, opet je nemoguće dokazati da je uopšte bio tamo bez gomile gluposti tipa veštačenja i traženja svedoka. To se može dokazati samo posedovanjem neke robe uzete u prodavnici i nepostojanjem fiskalnog zapisa o prodaji te robe u kasi i slipu koji radnja čuva. Za slučaj usluge kao što je pranje kola, inspekcija ne može da radi "na reč" mušterije već mora inspektor sam da bude svedok ne izdavanja računa. Obično u takvom slučaju pokušaju sami da ih uhvate na delu.

Ako i dođe do toga da dokaže da je bio tamo, gotovo je nemoguće dokazati da oštećenje nije postojalo i pre. Nemojte terati čoveka da se vuče po našim sudovima. Ko nije imao nesreću da nešto dokazuje na sudu u Srbiji, neka ne daje emotivne ali ne previše korisne savete.

Najbolje je da pokuša da se nagodi sa gazdom, prvo lepo, pa onda manje lepo, ali sve u granicama da ne dobije batine.

Da ponovim još jednom, danas, skoro dve nedelje kasnije, taj snimak 99% više ne postoji.
          Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

I da jesu i da nisu izdali fiskalni racun,ne mozes ti tu nista...i da dodje trzisni inspektor,bice prica,mi izdajemo fiskalne racune,sto on nije uzeo fiskalni racun,ili ga je uzeo pa je izgubio,mi tu ne mozemo nista...mozes da se svetis vlasniku perionice vanpravnim putem,ali to ne vodi nicemu i nemoj to radis zbog sebe...ako nastave sa takvom praksom,prisesce im zivot,neko ko dobro zagleda...zaboravi i vodi racuna ubuduce

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

@legenda ako ih prijavis inspekciji, oni mogu da izvrse uvid u stanje fiskalne kase(a koliko perinica redovno izdaje racune). Isto tako mogu da posalju nekog inspektora da tamo opere kola pa ce na licu mesta da se uveri da li doticna perionica redovno kuca racune ili ne.
              @hdi da si istog dana primetio ostecenje, mogao si preko advokata da podneses sudu predlog za obezbedjenje dokaza.Tada bi verovatno u najkracem roku izasao sudija na lice mesta i dosao u posed snimka sa kamere.Ipak, kako je od tada proslo skoro tri nedelje nema smisla nista preduzimati po tom pitanju. Mozes inace da ga prijavis inspekciji zbog neizdavanja fiskalnog racuna, ali na tvom mestu ja to ne bih uradio osim ako 100% ne bih bio uveren da je ostecenje nastalo u perionici.
              Inace, moj drug je imao slicno iskustvo, na parkingu ispred fakulteta, neko mu je udario auto i ostetio vrata. On je pozvao policiju i otisao sa njima kod radnika obezbenja, jer su postojale kamere na parkingu ali obezbedjenje im je reklo da dodju za nekoliko dana posto bez šefa ne mogu da im pokazu snimke a on je navodno na bolovanju.Otisao drug posle nekoliko dana i pogledao snimak, u gornjem uglu monitora na kome bi trebalo da se vidi deo parkinga gde je njegov auto bio ostavljen, bila je samo praznina.Nekim cudom snimak je bio ostecen samo na tom mestu Na kraju posto nije vise imao zivaca, drugar je digao ruke i sam platio popravku!

Comment

• banekg
                CBC Senator XXL
                • 06.09.2010
                • 1274
                • Nis
                • Toyota Carina e 2.0

ako ih prijavis inspekciji, oni mogu da izvrse uvid u stanje fiskalne kase(a koliko perinica redovno izdaje racune).
                To je finansijski prekrsaj, pa se na taj nacin ne moze otvoriti slucaj ostecenoga u ovoj temi, ali je zato jedini legalni nacin osvete.
                Long Live CBC!!!

Comment

• MOSLER
                  CBC Senator XXL
                  • 27.05.2005
                  • 1064
                  • Niš

U svakom slucaju od odstete nema nista, ja sam govorio o moralnoj satisfakciji, osveta mi zvuci politicki nekorektno

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Osveta,odmazda,moralna satisfakcija,da ti bude srce na mestu...sustina je ista...inspekciju dovedi sa strane,znaci ne iz Bgd-a

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

Svi ucesnici u diskusiji se slazu u jednom a to sledece dve stvari: bez fiskalnog racuna nema nista i trebalo je reagovati odmah. Neka ostane zapisano zbog korisnih saveta za ubuduce a zakljucacemo temu da neko ne predlozi nesto radikalnije.

I ne samo u ovom slucaju, pravovremena reakcija i fiskalni racun uzeti uvek i svuda. Jedino tako mozete ostvariti svoja prava.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                      X