AutoBild Srbija ugasen

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.04.2007
    • 1018
    • Zemun

Re: AutoBild Srbija ugasen

Jos kad bi verovao testovima iz casopisa...

Sve je to subjektivan osecaj, nista drugo, po pitanju auta
    Dr. Fritz Indra

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Neće se ovaj jadan Bild ugasiti dok je ove teme
      Ostaje u nama i za nama zauvek
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Mogu da kažem da sam čitao dosta stranih auto magazina, evropskih uglavnom. U poslednje vreme imam mogućnost da čitam i ona za USA tržišta. Obrni, okreni, sve su to reklamni časopisi lokalne auto industrije. One USA časopise niko kod nas ne bi ni razumeo, niti imao interesovanja. Ovi talijanski su priča za sebe... Ali što je to meni bitno?!

Hoću da kupim časopis na srpskom jeziku, gde se pominju i lokalne teme, poreds stranih kopiranih tekstova. Uzmem lepo sve časopise u ruke i iščitam i konstatujem da mi odgovara Auto Bild, a čitam i SAT iako ga pljujem. Žao bi mi bilo da propustim ijedan broj oba časopisa, a jedan je privremeno prestao da se štampa.

A i što se tiče favorizovanja. Dovoljno je pogledati da taj isti VW prema kome svi imamo gađenje uz razne trikove doživljava priličan rast i zahvata sve ozbiljniji tržišni kolač. Toyota i GM gube.

Ali, to je sve nebitno. U ovoj temi je bitan razlog gašenja i ponovno otvaranje.

A stvarno mi je žao što u EU nećete naći časopis koji hvali koreance ili japance. Zna se ko ta vozila mora da vozi...
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Samo dve stvari, ne osecam gadjenje ni prema jednom proizvodjacu i drugo: eto ti ideje za biznis
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Veliki je to biznis za sve mrave na ovom forumu. Neki časopisi su se našli u teškoj krizi. I ti kao propadnik marketing industrije to valjda osećaš!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Sto se tice auto casopisa, za mene postoje samo 3: Car, Top Gear i Evo - tim redom. Nista drugo ne postoji.

A ovi, kvazisenzibilni tipa Auto Bild i ostali, to nisu autocasopisi, nego vodici za kupovinu. Autocasopis je nesto drugo.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Andrej55
                CBC Veteran
                • 28.07.2008
                • 104
                • Beograd

^ slazem se...

jedno vreme sam redovno kupovao hrvatsko izdanje ''evo'' magazina i stvarno ne moze da se poredi sa ovim nasim reklamnim prostorima od novina.
                to su totalno drugacije filozofije opisivanja automobila, voznje i svega ostalog cega treba da bude u jednom auto casopisu. muka me uhvati kad vidim na naslovnici sat-a ili ab-a naslov "vozili smo subaru imprezu sti" i onda jedino korisno sto mogu da procitam od te cele voznje jeste kako je auto brutalan i budi emocije. pateticno...
                ali naravno, tu je 15 slika, 10 uzastopnih kocenja, buka u kabini pri 60 i uvek nezaobilazna prosecna potrosnja koja ni na jednim kolima na tesu, ne prelazi 15 litara. nikad!

Comment

• JeepClub
                  CBC Član
                  • 08.03.2011
                  • 42
                  • Beograd
                  • Jeep Cherokee

Kapiram da je Tihimah dobio redakcijski zadatak da vas naloži, ali danas je već 8. mart

Vidim u ovoj temi neka nerazumevanja suštine, pa se kao bivši urednik 4x4 sekcije i zamenik glavnog urednika blaženopočivšeg nam Auto Bilda pod WAZ-om, osećam prozvanim da te stvari objasnim.

Kontinuiteta nema, i ovo nije pauza u izlaženju Auto Bilda. Kada umre Petar Petrović, a nekoliko meseci kasnije se u nekom porodilištu rodi neki novi Petar Petrović, to nije isti čovek. Jedino što imaju zajedničko jeste ime, što nije dovoljno da bi se onaj ko je poznavao pokojnog Petra Petrovića radovao što se rodio neki novi Petar P. Ringier-ov Auto Bild sa onim Auto Bildom koji ste kupovali u prethodnom periodu, isto tako imaće zajedničko samo ime. Naravno, imaće i pravo da prevodi i prerađuje tekstove nemačkog izdanja, ali ti tekstovi se mogu koristiti na zilion različitih načina, u različitoj proporciji u odnosu na domaći autorski materijal, sa različitim uredničkim pristupom, tako da oni ni na koji način ne određuju uređivačku politiku časopisa, samo donekle olakšavaju njegovu proizvodnju i smanjuju potrebno osoblje za to. Ono što je činjenica jeste da je celokupna ekipa koja je pravila dosadašnji Auto Bild dobila otkaz, firma ugašena, prekinut je svaki kontinuitet uređivačke politike, svi kratkoročni i dugoročni razvojni planovi pali u vodu. Ringier će angažovati neke svoje ljude (verujem da je Tihimah jedan od njih, a mislim da lako mogu da pogodim i njegovo pravo ime), koji nikakvog iskustva nemaju sa pravljenjem Auto Bilda, da prave ono što oni zamišljaju da treba da bude Auto Bild. Na osnovu informacija koje su stigle do mene, veoma sam skeptičan spram pretpostavke da to može da bude kvalitetan časopis koji čitalačkoj publici nudi neke originalne sadržaje koje ne dobijaju od drugih. Ne kažem da ne mogu da prave tiražan časopis, ali bože moj, žuta štampa je po pravilu najtiražnija, a takva je po svemu sudeći i njihova poslovna orijentacija. Ringier je pokazao izuzetan stepen arogancije odbijajući svaku vrstu korišćenja znanja ljudi koji su nekada radili u Auto Bildu, i mislim da će im se to obiti o glavu - nije SVE vezano za dosadašnji Auto Bild bilo loše, kao što ni finansijski bilans ni trend prodaje časopisa nakon kadrovskih promena sredinom 2010. nije bio nalik onome iz prethodnog perioda. Ali oni to nisu bili zainteresovani da vide, nisu bili zainteresovani da celu stvar pažljivije analiziraju, nipodaštavajući znanje i iskustvo bilo koga ko nije njihov kadar.

Sve je to zapravo bila jedna mala politička igra između velikih nemačkih izdavačkih kuća, u kojoj Axel Springer (od pre godinu dana udružen sa Ringierom) nije bio spreman da dozvoli da se Auto Bild pod WAZ-om oporavi u dovoljnoj meri da postane dokazano uspešan časopis, jer bi onda bilo daleko teže uskratiti licencu nego u trenutku kada je firma još uvek grcala pod teretom dugova iz perioda u kome je njome upravljao Matthias Weimer. Ringier je inače bio prilično zatečen odlukom Axel Springera (koja je zapravo preinačena u poslednjem trenutku, kada smo već počeli da pravimo januarski broj uvereni da nam je produžena licenca), i u prvom trenutku su se ponašali kao da im je uvaljen vruć krompir. To šta če da urade s tim krompirom više nije moja briga, ali sumnjam da će da urade nešto pametno.
                  Jeep nije automobil, nego način života

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Pa i ti pališ posle 20 dana, zima ili šta? Ko je Tihimah? Da nisi promašio forum?

https.autogas.rs

Comment

• JeepClub
                      CBC Član
                      • 08.03.2011
                      • 42
                      • Beograd
                      • Jeep Cherokee

Tihimah je čovek koji je otvorio nalog sa zadatkom da auditorijum foruma "informiše" o datumu navodnog povampirenja Auto Bilda. Pogledaj nekoliko poruka unazad. Za sada ima jednu napisanu poruku manje od mene. A ko je on zaista ti kao gazda foruma znaš bolje nego ja (ja samo pretpostavljam).

Comment

• Put-in
                        Banovan
                        • 28.01.2009
                        • 189
                        • Beograd

Originally posted by Tihimah
                        Epa, ljubitelji i čitaoci AutoBilda imam za vas lepe vesti.

AutoBild ponovo kreće od marta 2011!!!
                        To je verovatno ovaj.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Pogledao sam ovu stranu i prvu a nisam drugu pa ga zato nisam video

Ne, ne znam ko je on kao što ne znam ko si ti niti me to stvarno zanima, pitanje je bilo retoričko Ja sam odobrio poruku mada je prvo bilo koji je ovo klub i šta sad hoće ali si se lepo potrudio da napišeš normalnu i dugačku poruka pa nisam imao srca da je odbijem

Nemam nikakvog intersa da ta novina propadne a ni da proradi Jedino ako znaš tamo nekog pa da plati reklamu

https.autogas.rs

Comment

• JeepClub
                            CBC Član
                            • 08.03.2011
                            • 42
                            • Beograd
                            • Jeep Cherokee

Mislim da je očekivanje isključivo da pare idu u suprotnom smeru, s obzirom da sam danas iz prve ruke (od mog dugogodišnjeg saradnika koga su tim povodom cimali) dobio informaciju da očajnički vuku za rukav svakog od koga misle mogu da iskamče neki oglas, obećavajući da će u novini biti onoga što pouzdano znam da ne može biti.

A to da ne znaš ko sam pričaj nekom drugom . Sram te bilo da zaboravljaš stare drugare, kojima si uz to još i kukao da dođu na CannonBall

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Pa šta se inkognitiraš Moram da gledam mail da vidim ko je I nisam kukao, nudio sam saradnju na obostranu korist i taman kad ono tamo medjutim vi ugasite novinu

https.autogas.rs

Comment

• gti16v
                                CBC Senator XXL
                                • 05.08.2007
                                • 343
                                • BGD
                                • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Upravo prelistah novi AB. Nisam stigao da ga lepo isčitam al nisam imao ni volje. Ovo ne lici ni na šta. Prvi utisak je stvarno loš. Deluje onako tanušno, nikakvo, kvalitet papira ne znam da li je mogao biti gori. Jeste da je cena smešna al opet... Videćemo da li će se popraviti, možda će se nekome svideti, ali mene je ovo što sam video debelo razočaralo, ni nalik onome što je AB bio i šta sam očekivao.

Comment

Working...
                                X