Trajanje svecica na automobilima

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Trajanje svecica na automobilima

nazovi neku mašinsku obradu ili neki servis,raspitaj se,mislim da može bez skidanja glave...i ne diraj više te svećice...

Comment

• bax76
      CBC Senator XXL
      • 07.11.2006
      • 605
      • BG

Resena je stvar u servisu Goran. Sa ureznicom je urezan/prociscen novi navoj, kroz stari, koji je stradao od temperature.
      Svecice pre nisu do kraja bile usrafljene, i taj deo navoja se zatopio.
      Sve lepo ocistili, i sad se sve svecice normalno rukom do kraja usrafe, i dotegnu cetvrt kruga, i vozi Misko.

Sve pohvale za servis, dve radionice su vec krenule da pumpaju pricu i planiraju skidanje glave.

A same svecice su poprilicno dostupne, kad se poskidaju delovi elektronike sa usisne glave, tako da je i biksna mogla da se montira bez muke.

BTW aluminijum ispari maltene istog trena kad se motor upali, tako da nema velike brige i ako je ostao neki komadic, uostalom ne radi se to prvi put...

Hvala svima na savetima.

Comment

• kristina990
        Banovan
        • 13.04.2009
        • 1066
        • Srbija

e,drago mi je da je rešeno,sad bar znaš da ne smeš ništa dirati na kolima...jel te koštalo više od 1000 din?

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Ma nisi me skapirao od starta, nisam ih ja krivo usrafio, vec majstor, ali nema veze, bitno je da je to sad namesteno, kostalo me je otprilike kao sto si napisao.

Ali me i dalje muci to da se osecaju gasovi, nesto kao benzin, i to ulazi u kabinu kroz ventilaciju.
          Miris se oseca u zoni sipkice, sveicice, dizne...

Motor radi odlicno samo prede, cak i ladan je miran.

Da li je moguce da i dalje izlazi nesto pored tih svecica, i da li bi se primetilo to u radu motora da on tu gubi kompresiju pored svecice. Da li bi to uopste smrdelo na benzin?
          Glupo mi je da sad to nesto pretezem kad je sredjeno, a i nisam siguran da bi se iz cilindra osecalo gorivo, a da se to ne odrazi na rad motora...

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Svećice ili mogu lako da se promene ili (na nekim novijim motorima) ne baš.
            Ako mogu, menjajte ljudi sami, kao i ulje. Bar vam za to ne trebaju servisi. Tačno da može (neiskusan) da ih ušrafi i ukrivo pa ko nije siguran kod majstora ali što boljeg jer kao što je rečeno i njima to može da se desi (kad je "majstor").
            Valjda se i cela priča uklapa u ovo (ili nisam pažljivo čitao).
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• bax76
              CBC Senator XXL
              • 07.11.2006
              • 605
              • BG

Ima li neki nacin ili trik da se provali da li duva pored svecice. Ja sam probao da naspem wd 40, ali on svakako kljuca na toj temperaturi, pa nista nisam zakljucio....

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Jel ti sanjas te svecice?!
                Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• bax76
                  CBC Senator XXL
                  • 07.11.2006
                  • 605
                  • BG

Muka mi uvece bude kad legnem od tih mirisa koji se osecaju u kolima...Slabo spavam ovi dana.

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

A sto ne kazes imam problem sa mirisom benzina u kabini i otvoris temu za to ?
                    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• bax76
                      CBC Senator XXL
                      • 07.11.2006
                      • 605
                      • BG

To se desava zadnjih par dana, tako da pretpostavljam da ima neke veze sa njima, a tamo i dismr. Poprilicno dobro poznajem svoj auto, i relativno brzo uocim promene...

Nema veze, ako neko ima neku ideju neka kaze, ako ne, probacu da naspem masinsko ulje pored svecie pa cu da bacim pogled, ono sporije kljuca, pa cu tako da izvidim, sve ovo radim iz razloga da li da dotegnem jos malo tu svecicu, a ne bih stezao ko konj, pa opet da napravim carlamu...

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

pa mozda tu mast sto je stavljao u servisu kad je prociscavao navoj,pa se oseca isparava. .inace i meni se na puntu oseca prvog minuta kao malo na benzin..ali racunam to je od bogate smese kad je ladan.ali malo skoro neprimetno
                        Iskreno ako covek nesto zna i voli da cacka nek cacka.
                        Ali dugo si na forumu @Bax76 .. iskreno malo si mozda poceo da tripujes sa tim svecicama..ako bas sumnjas ,vrati se do servisa koji ti je onako ljudski izasao u susret,reci mu sta sumnjas tripujes..bacice covek pogled.
                        batali sam te svecice za sad.. , iz nekog mog iskustva nema sanse da ti tu prolazi kompresija a da motor normalno radi.
                        meni se na Opel benzincu bila delimicno odvrnula svecica i ja cujem nesto kucka ,ali neznam sta..i trazi trazi ..i ja se uhvatim za svecicu a ona labava , i ja dotegnem..ali cak ni onda mi se nije osecalo gorivo ili izduvni gasovi sa tog mesta..a svecica je bukvalno landarala u navoju.
                        a i ako oces da proveravas.. otvori haubu ,pa trazi odakle mirise..mozda je sa raila ako je skidan,sta ce ti ulje na navoj,kad nemoze da se vidi nista.
                        NOS je najbolja aparatura
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• bax76
                          CBC Senator XXL
                          • 07.11.2006
                          • 605
                          • BG

Hvala, u pravu si malo cu da iskuliram, pozdravi.

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

Ne pusta svecica, sipao sam malo ulja pored nje u supljinu, i ne prave se mehurici.
                            Osecaju se neki mirisi, koji na leru ulaze u kabinu. Ne mogu da provalim sta je, ali mirise tu negde u svakom slicaju nema veze sa svecicom.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Zaključao sam temu dok je neko ne sredi ili zauvek...
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X