REG. na CG.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • brobert
    CBC Član
    • 29.08.2005
    • 47
    • Subotica

REG. na CG.

Interesuje me koliko je pametno ili bezbedno registrovati stranca na CG tablice?
    Cuo sam da to kosta odpr. od 700-1000 Evra, pa se vozi kod nas u Srbiji sa punomocom.
    Dali posle mogu ja to sam da registrujem bez "vlasnika"(na cijem je imenu) i dali mogu doci u takvu situaciju da me "vlasnik" zezne s tim da mu kao "vratim auto"???Cuo sam i za te slucajeve...nazalost.

Sta? Kako? Gde? Koliko?

Molim vas za pomoc!!!!!

HVALA!!!!
    <First day god created air,second day Volkswagen>
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Znam par ljudi koji voze na CG i nemaju problema. Kick sa foruma je jedan od njih...posalji mu PP pa vidi, ili cekaj da naleti na temu

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Moguce je voziti po Srbiji auto na CG tablice uz punomocje vlasnika, koji, naravno mora registrovati vozilo u svom mestu prebivalishta u CG.

Medjutim, kao shto je puno stvari kod nas neregulisano zakonom, tako i ova oblast ostaje nedorechena tako da ima sluchajeva da ljudi ostaju i bez auta...

Jedan primer: moj je poznanik vozio vishe godina na tu foru a onda ga je ispred Usca zaustavila patrola policije i - ode auto! Razlog: auto koji ima CG tablice nema polisu osiguranja koja vazhi na teritoriji Srbije?! Na njegovo pitanje kako to da je tako vozio godinama i da ga je desetine puta kontrolisala policija i nije bilo nikakvih problema, policajac mu je odgovorio neshta kao: "...pa ja radim kako kazhe zakon, a po zakonu ti kao drzhavljanin Srbije ne mozhesh ovde da vozish auto na CG tablice..." Imao je posle silne muke da dobije auto nazad, angazhovao neke ljude i to...

Mislim da postoji i druga fora, neshta kao registracija auta na CG tablice za potrebe firme, ali ne znam kako/shta se tu radi... Mozhda ce neko drugi sa foruma znati vishe... Sve u svemu, igra na srecu...

Pozz
      http://www.bmw.tv

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Auto iz druge drzave se smatra autom iz inostranstva te se kao takvo nemoze voziti na pinomoc vec samo uz prisustvo vlasnika u autu.
        CG je u federalnom delu sa Srbijom te to nevazi.
        Zakon je jasan..
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Auto iz druge drzave se smatra autom iz inostranstva te se kao takvo nemoze voziti na pinomoc vec samo uz prisustvo vlasnika u autu.
          CG je u federalnom delu sa Srbijom te to nevazi.
          Zakon je jasan
          To je jasno.

Ali je upravo problem u tome shto je ova nasha federacija sklepana zbrda-zdola i sa 3-godishnjim vekom trajanja, i mnoge stvari nisu administrativno i formalno-pravno regulisane.

Problem je u tome shto postoje dva ministarstva policije koja svako za sebe primenjuje zakon na svoju ruku, i radi 80 % nezavisno od ovog drugog.

Pomenuh poznanika kojem su oduzeli auto jer je policajac "istripovao" da je vozhnja na CG tablice bez prisustva vlasnika jednaka vozhnji auta na Fra, D ili Swe tablice, takodje bez prisustva vlasnika, samo sa ovlashcenjem. Koliko god bili federativna zajednica, ochigledno da se zakon mozhe prochitati i primeniti i drugachije, i choveku oduzeti vozilo po tom osnovu koje si pomenuo...

Kad samo pomislim da i nakon pet godina josh uvek nije izglasan novi Ustav, vec se sve radi po "onom" starom, ovakve nebuloze chak postaju ochekivane, da ne idem sad u off...

Pozz =]

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

imam ja jednu kombinaciju koja meni sluzi za rezervu ako ne budem mogao da sredim BG table!!!!

a to je da registrujem auto na CG ali na Crnogorca koji hoce da se prijavi u srbiji kao drzavljanin ....kad se on prijavi po zakonu moze da preregistruje auto na BG tablice normalno ko svaku registraciju.....koliko ja znam ....tako je pitali smo jer se ortakova sestra prijavljivala ovde iz CG i moglo je to da se izvrsi samo da je imala auto.....
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Stvar je jasna, u Srbiji se momentalno uglavnom toleriše vožnja auta sa CG tablama, što ne znači da je "pojava" legalna.Problem je pre svega u tome što se u Srbiji ne priznaje da su izmirene dažbine oko carine, jer su neuskladjene odredbe Carinskog zakona izmedju republika.Problem nastaje i oko osiguranja, dalje oko sledeće registracije.....Pitanje je i to da li će Srbija ikad dozvoliti preregistraciju na naše table, jer se auta vode na državljane CG tako da država može jednostavno nakon "razlaza" da okrene glavu i da ostanete sa vozilom iz susedne države u dvorištu.Ova situacija samo trpa pare u džepove Crnoj Gori i preprodavcima kao i divljim "uvoznicima" i ko zna kakvim sve ne mešetarima koji automobile i ne registruju već sami izradjuju tablice u saobraćajne dozvole u kućnoj radinosti.Zato dobro razmilite o posledicama ovog "posla"!Naravno, uvek proverite da je auto bar ušao u policijske evidencije CG i da ima validnu polisu osiguranja, inače ste zaista "ugasili"!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BOOST
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Tetak >> Drzavljani CG nemaju drugi pasos ni drugo drzavljanstvo, vec isto kao i Srbija.

Vozac auta nema nikakvih peripetija sa tim u kakvim politickim konfliktima je vlada njegove zemlje.

Dakle, pod 1 je da Srbija da do znanja LEGITIMNO u sluzbenom listu koja pravila vaze po ovom pitanju.

Ako to nisu u stanju, postoji EG sud , pa nek nam stranci sude jer samo se brukamo non-stop dokazujuci da smo NESPOSOBNI voditi sopstvenu zemlji i narod u bolje sutra

Sta su nashe glavonje zamislili, nikako mi nije jasno, da nas drzavljanin moze sa punomoci da vozi auto na CG table bilo gde po svetu a kod nas da nemoze???? Pa stvarno ****
                move your mind

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Boost, ja nisam gore pisao o tome šta je pametno i korisno, već o tome kakvo je činjenično stanje.Pa gde si ti video jednu zemlju sa dve valute.Ajde reci!!!????
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Pa juzne "komsije" nemaju vise ni srpski ni crnogorski jezik (kad bi takav postojao...) vec MATERNJI! Sta jos reci?

A ovo sto Tetak rece, sta sutra kad se odcepe, a hoce? Imate stranca u dvoristu, i sta onda? Carina, porez, pa ako je stariji nego sto moze da se uveze, onda sipak.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Tetak, znam, NP, nije u tome stvar, vec da shaka ludaka drzi skoro 10.000.000 ljudi zbunjenim

Ja i dalje tvrdim da smo dokazali da neznamo da brinemo o samim sebi, uvke se ocekuje da neko drugi to odradi... i dok se cheka na da taj neko drugi bude posten... prodje voz

U kakvom smo stanju i da nas stave na licitaciju nebi niko ni pokusho
                      move your mind

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

Chinjenica je da ce na prolece u CG da dodje do referenduma o chijem ishodu nemam nikakvih nedoumica... Kakva ce nakon toga biti sudbina ove sadashnje federacije, status dveju chlanica i njihovi medjusobni odnosi - ne znam, ali znam da ce svako onaj u Srbiji ko se tada bude zatekao sa nekim autom na CG tablice kako mu chuchi u garazhi/dvorishtu naci u jaaaako zahebanoj situaciji.

Pre svega jer ce momentalno biti do daljnjeg zabranjeno upravljanje takvim vozilima, dakle ono shto se sad kako-tako tolerishe, kako bi se "valjano" odredilo da li/i kako ce upravljanje tim vozilima biti nadalje dopushteno na teritoriji Srbije, mozhda neki tehnichki pregledi, preregistracija, takse, ovo ono... A, znajuci ekspeditivnost i efikasnost nashe administracije, to ce sve da traje do u nedogled. Ah, da: i ima da cheshe po dzepu u svakom sluchaju...

Tako da, mislim da o ovoj opciji ne bi trebalo ozbiljno razmishljati obzirom na razvoj situacije i nadolazeci period. Mozhe se lako desiti da tim vozilim bude apsolutno zabranjeno uchestvovanje u saobracaju na teritoriji Srbije! Bolja varijanta je da ce trebati nekoliko meseci (godina?) i ??? evra da se ta vozila "legalizuju".

Po meni se u ovom sluchaju treba okaniti corava posla...

Pozz =]

Comment

• fantastik
                          CBC Senator XXL
                          • 28.07.2005
                          • 417
                          • Novi Sad

uopste nece tako biti prvo i ako se crna gora odcepi sto ce biti vrlo tesko, uredbom ce vlada srbije automatski dozvoliti preregisraciju kola uz naknadu kao ovo sto je bilo sa kosovskim tablam

Comment

• 75ts
                            CBC Senator XXL
                            • 28.04.2005
                            • 651
                            • Beograd-Mirijevo

Originally posted by overspeed_1976
                            Chinjenica je da ce na prolece u CG da dodje do referenduma o chijem ishodu nemam nikakvih nedoumica... :
                            Pozz =]
                            Odosmo u off al ajd sad, ne budio bas siguran da ce tek tako da se odvoje , koliko sam ja primetio kod njih samo mediji pricaju o tome a koliko sam ja primetio narod bas i nije za to.

A inace sto se tice Voznje CG tabli po Srbiji ne bi bas isao na tu kartu da moze sa ovlscenjem, jer bi po tome bilo gomila takvih automobila po Srbiji.

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

ne budio bas siguran da ce tek tako da se odvoje , koliko sam ja primetio kod njih samo mediji pricaju o tome a koliko sam ja primetio narod bas i nije za to.
                              Zhivi bili... =]

Comment

Working...
                              X