automobili vraceni sa lizinga

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

automobili vraceni sa lizinga

u ovoj nasoj Srbiji medju sljivama nista nije jednostvano i lako....

cesto se prica da ako neko hoce da kupi dobar i mlad polovan auto,pored uvoza takvog auta(koji kosta dosta) iz inostranstva,sledeca varijanta je kupovina auta vracenih sa lizinga....kao kriza je,mnogi ljudi koji su kupili automobile,svih mogucih klasa i marki,na liznig pre par godina sada ne mogu da otplacuju lizing,pa vracaju automobile lizing kucama.....koji su dobro ocuvani,odrzavani sto je obaveza na osnovu uslova lizinga.....i samo cekaju novog kupca....

i ja sam tako mislio dok nisam obisao par tih placeva lizing kuca gde se prodaju takvi automobili..... .....ali tamo kada se ode,nastupa Srbija............mislim,ja nisam mogao da verujem da neki auto moze tako da se sahrani i urnise sa samo 60.000 predjenih km,ali sada verujem.......znaci,vecina automobila(ne bas svi) koji su na tim placevima su pretvoreni u izakane krseve stare 2-3 godine...(?!).....svejedno da li je u pitanju auto iz D ili iz DZ segmenta.........i jos sam saznao da vecina tih automobila po tim placevima su sluzili par godina kao taksi,ili su bili sluzbena vozila neke firme ili banke........gde ih je akao ko je stigao i kako je stigao.....

sta vi mislite o tim automobilima vracenim sa lizinga,i uopste o svemu tome?....da li se isplati kupiti takav polovan auto?.....da li mozda imate neko licno iskustvo da ste kupili auto vracen sa lizinga?............i da,kako to da u ponudi nema vise automobila koje su uzeli na liznig obicna fizicka lica(a ti automobili bi trebalo da budu zaista ocuvani),koji eto iz nekog razloga ne mogu da vrate lizing u celosti i sad vracaju auto?......da li u Srbiji ko god uzme lizing za nov auto,on ga uredno i vrati?
  • kiki243
    CBC Senator
    • 06.04.2011
    • 201
    • العربية

Re: automobili vraceni sa lizinga

Mogu dosta da ti pisem na ovu temu jel imam licnog iskustva ali da ti uprostom odgovor bi izgledao ovako:
    -ne ulazi u pricu dok nebudes imao vezu u banci koja je bila pokrovitelj lizinga za eventualni izabrani auto koji ti je zapao za oko
    -te kilometraze koje vidis na bordovima tih automobila nemaju pojma sa zivotom 10000000000% ( cast izuzecima)
    -pre uzimanja auta obavezno moras da znas ko je bio predhodni korisnik lizinga(zato ti treba covek iz banke)
    -i jos i ovo pa ce ti biti jasnije-Kada auto dodje sa malom kilometrazom i korektnim stanjem nazad u banku,znaci iz domacinskih ruku,pedantno odrzavan i redovno servisiran budi siguran da si na nekom X mestu te neke liste zainteresovanih za taj auto-naravucenije,nema te u igri za taj auto jer takvi automobili nikad nezavrsavaju na placevima odnosno u javnoj ponudi.

Sve ovo i jos mnogo toga posto je ovo zvanicno, moras smatrati kao moj licni stav a ne realo stanje na terenu.

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by maxx79

...znaci,vecina automobila(ne bas svi) koji su na tim placevima su pretvoreni u izakane krseve stare 2-3 godine...(?
      Moje iskustvo je sasvim suprotno. Kad sam pre dve godine kupovao polovno vozilo, obišao sam i placeve dilera u BG, kao škoda, hyundai i shevrolet. Sva vozila su bila u solidnom stanju, ali je i cena bila adekvatna. Vraćena su sa lizinga uglavnom zbog neuredne otplate, ili iz drugih razloga.

Kupio sam shevrolet aveo 1.2S star godinu dana, korišten u rent-a-car šest meseci i za to vreme prešao garantovanih 12 Kkm. Platio sam ga oko 1000 evra manje od novog, ali već posle dva meseca za te pare mogao sam kupiti potpuno novi. Ni nakon dve godine nisam zažalio, jer je vozilo zaista izvanredno. Imao sam i sreće, jer sam gledao isto vozilo sa pređenih 21 Kkm po istoj ceni, ali pošto sam imao keš, ponudili su mi sređeno vozilo, salonski izložbeni primerak, za koje sam mislio da je novo. I pre isteka fabričke garancije ugradio sam gas, čime sam izgubio garanciju, ali sam za pređenih 10 Kkm ostvario znatnu uštedu. Imam utisak da mi bolje radi nego na benzin, a prosečna potrošnja je ispod 7 lit. na 100 km.

Comment

• kiki243
        CBC Senator
        • 06.04.2011
        • 201
        • العربية

Garantovano je tacno to sto kazes i totalno logicno.Ti si kupio auto star sest meseci pre dve godine.Danas je stopa vracenih auta mnogo veca nego tad,drugo-kritican momenat otplate svakog kredita pa samim tim tu ubrajam i lizing, je u trecoj godini za ove nase prostore.

Tad je bilo tako sad je fakat stanje na terenu ovakvo.To ti je Srbija brale....

Comment

• [darkside]
          CBC Veteran
          • 19.03.2009
          • 107
          • Beograd

Care, evo da ti dam odgovor iz prve ruke. Ja radim za banku, imamo flotna vozila koja koriste razni sektori. Mi imamo ugovor sa Auto Čačkom za Škode. Vozila se otpisuju i prodaju nakon otprilike 3 godine korišćenja. Ako su uzeta preko lizing kuće (obično naše), vraćaju se i prodaju na placu. Ta vozila vozi najmanje po 20 ljudi, svi ih uništavaju do besvesti. Mi sa našom Oktavijom recimo prelazimo po 50,000 km godišnje! Posle 100,000 km vozila ne liče ni na šta, jednom rečju su razvaljena Tako da ti je moj savet: zaobilazi u širokom luku

E sad, postoje vozila koja su vraćena/oduzeta od privatnih lica. Takva se i mogu naći u relativno OK stanju ali imaj na umu da lizing kuća prvo mora da angažuje zvaničnog procenitelja da ih pregleda i proceni pre prodaje. Šta misliš kome ide izveštaj sa prve procene? Pa šefovima, pa onda prijateljima, poznanicima, rođacima itd. pre nego što vozilo i dođe na plac. Možeš zamisliti onda kakva su vozila na placevima? Naravno, tu samo treba dobro gledati i može se ubosti i dobar primerak eventualno.
          od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• ragazzoni
            CBC Senator XXL
            • 24.02.2009
            • 774
            • Obrenovac i okolina
            • Opel Omega 2.0i-16v

Moje iskustvo:
            1.Prvo nije stanje toliko napeto da baš čekaju svi IDEALAN auto pa ti ne možeš da dođeš na red
            2.Trenutno kod Opelovih dilera imaš na stotine Astri 1.4 raznih varijanti, starosti dve do tri godine, povučene sa lizinga ili taksija, korektno servisiranih sa urednom dokumentacijom, od 10-100000 km orjentaciono, cena 6-7000 eura.
            3.Nije loš izbor uzeti auto star tri godine za manje od pola vrednosti novog, direktno od zastupnika, bez ovlašćenja direktno faktura na ime, bez prenosa
            4.Moj drugar pre par dana kupio jednu, Tvin sport, 48000km, 6200 eura, Rađen prednji branik, sa prvim gumama......
            5.Ili ti je možda milije da kupiš za te pare nešto iz uvoza NA ime, baba vozila, cigareta nije upaljena, ko čaša....
            6.Da ima krša na tim placevima, itekako ima, da i Nemci vraćaju kilometražu, vraćaju.
            Jednom rečju, nek NAM JE BOG U POMOĆI! Srećno
            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• kiki243
              CBC Senator
              • 06.04.2011
              • 201
              • العربية

Vracenih sa taxi-ja kao opcija za kupovinu ?????????????????

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875
                • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

AKo su presli neku normalnu kilometrazu, stari 1-2 godine i redovno servisirani, zasto da ne. PA bolje da znas istoriju celog auta nego da uzmisa nesto "na nevidjeno". Poznajem par ljudi koji su kupili nove automobile, presli su svega 20 000 km i sada ih prodaju, veruj mi pre bih kupio taxi vozilo nego njihov auto jer znam KAKO je vozen (odrzavanje nema ulogu jer jedan servis ili dva svega uradjen a i to je bilo "na vreme" ). Tako da ne treba biti iskljuciv. Samo dobra provera.
                You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• kiki243
                  CBC Senator
                  • 06.04.2011
                  • 201
                  • العربية

Jel pricamo o vozilima sa Beogradskog taxija ili...............

Comment

• maliomladinac
                    CBC Senator XXL
                    • 21.11.2008
                    • 995
                    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Taxi ko taxi, ne vidim preteranu razliku...
                    Predjeni KM nisu neko merilo za stanje auta, mozes da uzmes i auto koji je presao samo 15-20-30.000km ali da je svu tu kilometrazu gazen, lomljen, a isto tako mozes da uzmes i auto sa 200.000km koji je u boljem stanju nego predhodno navedeni.
                    Ja sam na hypo placu kod Radulovica video sve i svasta i mislim da je sve u sreci sta ces ubosti a da je dobro

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                    061/665-94-23

Comment

• kiki243
                      CBC Senator
                      • 06.04.2011
                      • 201
                      • العربية

Ja i dalje tvrdim da je to jako tesko ,da ubode dobro sa taxija na placu.Evo da se ispravim ,nije tesko nego nemoguce.

Comment

• comi 1342
                        Moderator
                        • 28.09.2005
                        • 1126
                        • NS
                        • Giulietta ,PUG 106,

Jedno niko nije spomenuo, vozila koja prodaju lizing kuće su uglavnom silom vraćena, posle nekoliko meseci opomena, pa i pola godine. Za to vreme naravno, korisniku vozila nije padalo na pamet da radi bar zamenu ulja, a taksiji prelaze oko 35 000 za pola godine. Pa još ako je baš bio dospeo za servis pred prvu opomenu... Sva oštećenja se popravljaju : "to je za osiguranje, 'ajde mali zafarbaj to, nema veze..."
                        I uvek se usporava kod ležećeg policajca...
                        Treba promeniti onu pitalicu "Koji auto najbolje ide po rupama ? " ... " Službeni !" u "auto sa lizinga ! ", ...
                        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

Working...
                        X