"Podmladjeni" automobili na trzhishtu SCG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Sta sve ljudi rade,koja fora

Comment

• HotDog
      CBC Senator XXL
      • 06.05.2005
      • 965
      • BSG 75 (011)

samo sto ponekad ono sto lezi u muriji par meseci vishe ne lici na ono sto je u muriju otislo pre par meseci, tako da verovatno i tamo treba imati neku vezu i vezicu

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Nazalost zaista zivim u Srbiji. Znaci ako sam bio dovoljno mudar da kupim ukraden audi ili BMW iz 1998. i registrujem ga pre 5. oktobra 2000, onda nema zime. Samo ako budem "sumnjiv" auto ce mi biti oduzet????!
        Zar nepostoji ponovo sistem razmene podataka. Kako to da neko iz mupa nepusti neku proveru preko broja sasije. U 99% slucajeva nije menjan broj sasije. Evo ja sa svojim skromnim znanjem MS accesa nudim se da napravim uporednu tabelu i da u roku od dva sata pronadjem sve ukradene po srbiji. Ostaje samo da policija posalje partolu po auto... Edino me strah sto nebih doziveo da predam te podatke nikom?!!
        https://t.me/pump_upp

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Tetak :
          Sećate li se onih klauzula upisanih u saobraćajnoj o zabrani otudjivanja?To je upravo bio period za koji se to vozilo proveri... Znači nemojte da padate na priče kako auto "skinut" sa osiguranja nije ukraden ili bajka da je auto samo "malo" podmladjen, jer se iza toga kriju falsifikovana dokumentacija i ljudi spremni na svaku prevaru kako bi vam izmuzli ono malo deviza što ste odvojili za mezimca!
          Upravo tako, kod mene je u saobracajnoj navedena zabrana otudjenja od 60 dana, tokom koje je vrshena provera. Prichalo se da ce tu i tamo policija po uzhoj Srbiji kontrolisati tu i tamo, obzirom da je ovde ushlo puno sumnjivih automobila... Mislio sam da je to sve ali sam promenio mishljenje kad su jednom momku odavde oduzeli auto negde na Ibarskoj. Dakle, radi se o ovoj poslednjoj registraciji, a auto je bio "podmladjen" samo 8 meseci kako bi "uleteo" u tadashnjom Uredbom
          dozvoljenu starosnu dob.

Uvek postoji opcija da niko nikad nece provaliti, narochito preko grane jer su njihove baze podataka "ochishcene" od svega starijeg od 6 do 8 godina, zavisno od drzhave. Ali, ako krene naopako, moze se lako naci u veeeelikom problemu

Kao shto rekoh: isuvishe je to vruc krompir u rukama
          http://www.bmw.tv

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

To što strana osiguranja nisu zainteresovana u pojedinim slučajevima ne znači da imate "čist" auto.To znači da ne žele da sebi prave dodatne troškove oko svih onih peripetija koje pretpostavlja ponovno preuzimanje auta(pogotovo starijih godišta) u ko zna kakvom stanju.Ali, uvek ono "ali", ako dodjete mečki na rupu čitaj u zemlju iz koje je auto svojevremeno "kidnapovan" ili čak i u neku drugu zemlju EU, i te kako će se zainteresovati.Ja vam predlažem i savetujem vas da kupujete "čiste" aute jer je to najjeftinije a glava ne boli!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• DELracing
              CBC Veteran
              • 08.04.2005
              • 127
              • BGD

Oko tih provera postoji jedan mali problem. Npr. u saobracajnoj dozvoli italijanskog auta pise datum kada je auto prvi put registrovan a ne kada je proizveden. I kada nasi prepisuju podatke oni u godinu proizvodnje stave datum prve registracije. I to ne znaci da je auto nelegalan nego da njih mrzi da provere kad je napravljen.

A i nije mi jasno da li se za uvoz gleda registracija ili godiste
              Ford Puma 1.7 16V
              Saab 9-3 1.9 TID

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Gleda se datum prve registracije.
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Razmishljam o prvoj registraciji...
                  Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Pa ako se gleda 1 registracija onda ni jedan pandur nemoze da proveri na licu mesta kad je prva registracija bila. Odnosno kontrolom broja sasije nemoguce je utvrditi datum prve registracije...
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Takav način evidentiranja godišta vozila radi se samo u par zemalja, npr. u Italiji....i to naši "uvoznici" polovnih vozila redovno koriste, što se može videti najprostijim uvidom u oznake na plastici, pojasevima, staklima itd.....Podatak koji se nalazi u sklopu br šasije je jedini merodavan ako želite da zaista utvrdite godište proizvodnje predmetnog vozila!
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• AEROX
                        CBC Član
                        • 08.02.2006
                        • 93
                        • Nish

Da li iz ovoga moze da se vidi koje je god. auto?

Comment

• Type_R
                          CBC Senator XXL
                          • 26.05.2007
                          • 900
                          • Valjevo

Vi ovde mesate neke stvari, nije isto ako je auto podmladjen DA BI MOGAO da se uveze kod nas kada je na primer bila uredba o uvozu do 6 godina starosti (ili sto sada izdaju falsifikovane potvrde o euro3) i neki auto koji je uvezen 2000. godine kada je bio slobodan uvoz a recimo kao i moj vodi se 1995godiste a po broju sasije proizveden februar 1993......
                          3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

Originally posted by AEROX
                            Da li iz ovoga moze da se vidi koje je god. auto?
                            koji je auto u pitanju i da li ima nesto sa druge strane etikete?
                            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• AEROX
                              CBC Član
                              • 08.02.2006
                              • 93
                              • Nish

Suziki swift, pozadi nema nista..

Comment

• skakica
                                CBC Član
                                • 19.04.2006
                                • 48
                                • Nis

U vezi svega ovoga,moj kum je kupio auto na pijaci u Nisu prosle godine,isao ove godine u Hrvatsku na more a kada se vratio stiglo mu obavestenje iz Sup-a da vrati tablice,tj, da se ponistava registracija vozila.
                                Zvao je tog tipa od koga je uzeo auto i on niti ima da mu vrati pare,niti da mu da neko drugo vozilo jer naravno nije on jedini kome se to desilo.
                                Valjda je bilo podmladjivanje auta,tj. falsifikovanje papira.Dzabe sto je auto proveravan i u Supu i na carini, kada u ovoj zemlji sve moze pa i da vam oduzmu vozilo posle godinu i po dana.Kontaktirao je advokata i on mu je rekao da ja mala sansa da se nesto napravi,jedino da mu fizicki oduzmu celo vozilo tada bi imali neke sanse na sudu,ovako mrka kapa.

Comment

Working...
                                X