hmmm... svaki pojas bi trebao da ima godinu proizvodnje. na ovom ne vidim da pise.
"Podmladjeni" automobili na trzhishtu SCG
Collapse
X
-
Gospodo draga, sto se tice podmladjivanih auta proveru koju je vrsio MUP u roku od 60 dana kako pise u saobracajnoj dozvoli tih vozila vrseno je iskljucovo provera da li je ocarinjeni auto KRADEN u evropskoj uniji i nista vise po tom pitanju. Ako bi se neko napravio pametan u pomenutoj instituciju, a verujem da za takva auta nemaju jednostavno vremena jer su dosta stara, svaki auto koji je podmladjen bio bi oduzet.
Izmedju ostalog nadlezni bi rekli PA MOGLI STE DA ZNATE kao sto su i rekli dekidekiju (iskreno zaljenje), a vise od 50% onih na koje se vode ta auta sami su radili podmladjivanje.
Konkretno kompletna papirologija za takva auta je FALS i podleze Krivicnom zakonu republike srbije ako se ne varam posebni slucajevi falsifikovanja. Kazna zatvora od 1-3 godine a u najblazu ruku 1 godina uslovno pod uslovom da niste nikad osudjivani.
Uprvo auto koji ja posedujem je podmladjen sa 1995 na 1997 godinu i to sam pored posla kojim se bavim i moje velike opreznosti naseo i uzeo ga pa sad sastavljam papirologiju za PAMETNOG momka koji je uspeo da mi uvalja auto, a nije mi rekao da je podmladjen.
Broj sasije ce vam reci i kada je auto ****o sa trake u fabrici kojoj se proizvodio!!! :x :x :x
Comment
-
-
Prvo moras da dokazes da je momak koji ti je prodao auto zna da je auto podmladjen.???
Kada bi svaki vlasnik vozila u srbiji morao da zna tumacenje koda u sasiji... Ma daj...
Tesko dokazivo, najveca neprilika je sto lopovska drzava u tom slcaju ponistava registraciju i oduzima vozilo. Za neku krivicnu odgovornost moraju da dokazu da sam ja znao da je vozilo podmladjeno i slicno...
P.S. U Srbiji se i dalje voze normalno vozila koja su skinuta s osiguranja. Da mi je ova pamet pa da sam 1998 do 2001. godine kupio divljeg Audija ili BMW-a sad bi me bolelo uvo cak da mi ga oduzmu...
Comment
-
-
Naravno pitanje je da li je on ZNAO? U razgovoru sa kvalifikovanim ljudima po tom pitanju se dolazi do sledeceg>Ici kod onog ko mi je prodao auto i kod 1 vlasnika od koga je decko koji je meni prodao, kupio. Zatim se utvrdjuje kompletna papirologija uvoza auta (vestacenje) pa na sud itd... Kada sam sve to sabrao izmedju redova od te vajde nema nista, parnice su dugacke, troskovi skupi i na kraju mogu ostati bez auta koji ce se kasnije prodati na licitaciji nekoj od carinarnica. Muke zive u srbiji.
A to da razmisljas da si mogao uzeti divljaka nije bas najbolja ideja. Razmisli da li bi mogao tek tako da sad bacis cifru oko 4000e do 8000e u vodu zavisnosti od modela i marke kakvu bi uzeo???!!!
Ne treba gledati u tom pravcu. Nama sirotinji ostaje samo da vozimo takva auta i cekamone daj boze da nas pozovu.
Comment
-
-
Audi A6 2.5 TDI je u vremenu od 1999 do 2001 skinut sa osiguranja kostao oko 10.000 do 15.000 DM.
Regularan audi u to vreme istog godista kostao je 50.000 i vise DM.
Razmisli koliko je izgubio onaj koji je kupio regularnog a koliko onaj koji je uzeo divljaka?
P.S. Naravno samo krimosi=policija=vlast su mogli da kupe divljka i u to vreme a i danas da se lepo navozaju...
I jos nesto gore navedeno je da se u nekim zemljama razliciti podaci uizmaju priliko registracije. Carina NIKADA negleda sasiju i nesravnjuje godiste po sasiji vec po papirima. Ako meni Italijan da papir da je auto 1997 godiste i ja i carina ce mo mu verovati...
Comment
-
-
Posto uskoro nameravam da pazarim drugi auto,zanima me kako da posle svega utvrdim da li je sa autom koji nameravam da kupim nesto 'muvano" narocito sa papirima kod uvoza,buduci da je u poslednje vreme oduzeto vise auta koji su kupljeni od "pouzdanih ljudi"???
Comment
-
-
Ako je auto podmladjen, postoje 2 mogucnosti, falsifikovanje papira i naravno prepisivanje godine prve registracije. U nekim zemljama je bitnija godina prve registracije i tako se vozilo vodi. Mislim da nema pravnog osnova za oduzimanje vozila koji ima papire uradjene na drugi nacin!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
odes u AMSS CMV. tamo u bazi pogledaju da li papiri odgovaraju fabrickoj deklaraciji/ godiste i sve ostalo.
usput se proveri i da li su papiri original ili fals.
zavisno od marke vozila i sam mozes preko interneta da pristupis raznim bazama podataka i da proveris VIN tog vozila.
i nemoj zuriti, onima koji traze exspresnu prodaju na zurbu nesto nije potaman, prvi znak sumnje ne legalnost je upravo zurba i prodavanje od strane nekog nevlasnika.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
OK za E-per znam mada me brinu druge mucke u vidu neplacenih taksi i drugih dazbina prilikom uvoza,ne bih voleo da mi policija zakuca na vrata jednog dana i oduzme auto a cisto sumnjam da takve mucke mogu da se provere prilikom kupovine polovnjaka!
Comment
-
-
Sve se placa legalno. Jedino ne legalno je saobracajna od auta (inostrana)koja se falsira u srbiji i kupoprodajni ugovor takodje inostran i taj ugovor ide na ime onog ko uvozi auto (ispada kao da je kupac direktno isao recimo italiju, nemacku i kupio auto tamo na nekom placu).Takva dokumentacija se predaje nadleznim i ona prolazi ne proveravajuci validnost ta 2 dokumenta, jer je njima najbitnije da li je auto kraden ili ne i to se vrsi u roku od 60 dana.
Kao sto je vec receno pre mene za validnost inostrane saobracajne odes lepo u AMSS a naravno i nase saobracajnei to ti je to!
Comment
-
Comment