Auto skole po kraju...stoka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan1
    CBC Veteran
    • 27.10.2004
    • 137
    • Beograd

Auto skole po kraju...stoka

Zasto sam pokrenuo ovu temu.
    Vec 2 puta mi burazera obaraju za stvari za koje u nekoj ne korumpiranoj autoskoli ne bi obarali.
    Inace mali odlicno vozi,vozio me je X puta bez dozvole po kraju.

Dakle zasto su ga oborili 1.put pre 3 nedelje:
    Zato sto je stao pesaku koji je prelazio ulicu van pesackog prelaza,dakle covek je vec bio na ulici,morao je ili da mu stane ili da ga udari,ili nemam pojma da mu svirne da pozuri.
    Pandur kaze nisi trebao da mu stajes,za to sto on radi kazna je 2000 din.
    I obore ga za to.OK.prvi put je izasao nije bitno.Ono sto je bilo sumnjivo je to sto su jos dvojicu koji su tog dana izasli oborili na isti nacin,tako da sumnjamo da je pesak mozda i "podmetnut" da bi sto vise njih popadalo(nije ne moguce slozicete se).

Danas izlazi drugi put i vozi sve ok,i kada su se vracali na poligon pandur mu kaze,da nije pazite ovo dovoljan broj puta ubacivao u trecu,kao vozio ga je suvise cesto u drugoj brzini,e a isao 30 km/h,i jos mu moj burazer kaze gde da ubaci u trecu kad je ogranicenje 40 km/h pandur kaze ,pazite ovo,pa to znaci da treba da ides 40 a ne 30.Moj burazer je popizdeo,jedva se suzdrzao da ga ne otera u p.m. samo je instruktoru koji je bio u kolima napomenuo da mu ne pada na pamet da plati ovo polaganje,sto da placa kad ga namerno obaraju.I nismo platili,i nemamo nameru.

A zasto sumnjam da su korumpirana auto skola i da rade u dilu sa murijom,pa burazerov dobar drug je pre mesec dana polozio voznju u toj autoskoli pazite kako,vozio je poligon sa dignutom rucnom,prosao je jednom kroz crveno,i na pesackom nije stao nekom dedi.Naravno polagao je sa vlasnikom autoskole,koji je panduru na kraju polaganja rekao,ma mali super vozi nek prodje,i prosao je.Mislim i vise nego sigurno je da je njegov cale otvorio kesu(btw.cale mu vozi BMW 740d "ima se za bacanje").

Kako bi ste vi postupili sada,sledece polaganje je za 2 ili 3 nedelje,burazer nije ni pitao.

BTW,nekako sam u dubini duse znao da su ove lokalne autoskole u kraju takve,da je upisao kao ja zeleno svetlo ili neku renomiranu autoskolu prosao bi iz prve,jeste da je meni obuka 2001 bila duplo skuplja nego u lokalnim autoskolama,ali bar sam imao korektne instruktore,i na polaganju me niko nije *ebavao,i polozio sam odmah.
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

I obore ga za to
    i ja bi ga oborio. ja nikada ne stajem kamikazama da bi ih pustio, samo u krajnjem ako je bas ****** koja bi se bacila pod tockove i zestoko sviram.
    znaju se pravila.

sumnjamo da je pesak mozda i "podmetnut" da bi sto vise njih popadalo(nije ne moguce slozicete se
    konacno i to da se dogodi da policija pocne da koristi mozak i simulira realne situacije u saobracaju koje podrazumevaju i tu procenu (zeznuto ali se svakoga dana dogadja maltene).

pandur kaze ,pazite ovo,pa to znaci da treba da ides 40 a ne 30
    i ja bih mu isto rekao za brzinu, vidim da ima njih koji ne kapiraju bas znake ogranicenja u gradu odnosno procenu saobracajne situacije.
    za upotrebu menjaca mislim da je bespredmetno, sto se zakona i pravila iz ZOBS tice. moze da bude kao savet (neobavezni) a nikako razlog za obaranje.

za korupciju je trebalo odmah inetervenisati a ne zatvarati oci, bez zastite i policije i sefa skole i kandidata da bi imalo efekta i da imalo ikakvog smisla (moralnog).
    sada je kasno a vrlo je moguce iz opisa ako je tacan da postoji dil, nazalost kod nas je to moguce jos uvek, ne samo iz ovog primera i ne samo u vezi polaganja voznje.

teraj dalje, kasno je za kajanje sto nije prijavljeno..

nemoj licno da shvatis, stvar je principa za sta se neko opredeli a zmurenje na losu realnost je kod nas dugo godina opsti sindrom sve dok nije bas direktno pogodjen licni interes...a to ne vodi trajnom ozdravljenju i normalnim odnosima. generalno, u razniom oblastima.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Stefan1
      CBC Veteran
      • 27.10.2004
      • 137
      • Beograd

Originally posted by brick
      i ja bih mu isto rekao za brzinu, vidim da ima njih koji ne kapiraju bas znake ogranicenja u gradu odnosno procenu saobracajne situacije.
      S'jedne strane si upravu ali pazi kad polazes i sam znas,ako se secas toga kako izgleda.U ovom slucaju ubedjen sam i da je isao 40 rekao bi mu isao si 45 i zato te obaramo.Ali ponovo oboriti nekog sto je isao 30 na mestu gde je 40 i sto nije promenio u trecu je u najmanju ruku smesno.

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Re: Auto skole po kraju...stoka

Originally posted by Stefan1
        ,pa burazerov dobar drug je pre mesec dana polozio voznju u toj autoskoli pazite kako,vozio je poligon sa dignutom rucnom,prosao je jednom kroz crveno,i na pesackom nije stao nekom dedi.Naravno polagao je sa vlasnikom autoskole,koji je panduru na kraju polaganja rekao,ma mali super vozi nek prodje,i prosao je.
        A kako tvoj burazer i ti znate da je bas tako bilo? Ste bili sa njim u autu?
        Imali ste ubacenu kameru u autu, pa ste videli snimak?..... To bre znaju samo njih trojica sta se dogadjalo.

Da to nije mozda jos jedna od "morskih" prica? Svako od nas voli da ponekad preteruje, pogotovo u tim godinama?!

Malo je preterano da bi bilo istinito, pogotovo ako se radi o nekom podmicivanju. O tome se ne prica na sav glas. Razmisli malo.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• vujke
          Admin
          • 29.09.2004
          • 1673
          • Mladenovac
          • Daewoo Lanos 1.5SX

Mozda je tebi smesno, ali kad kocis saobracaj drugim vozacima nije..

A na tu foru se obara vec godinama unazad. Sto se tice auto skola opstine Beograd, budi srecan jer polaze tu, bar ce nauciti da vozi po PS-u, van beogradske opstine je kaubojski stil, polaze se na preporuku ili ti kesh.

Ko se opredeli bez kesha da polaze (odlucuje se na prvoj polovini odvozenih casova) taj vozi 20-25h a zatim polaze tri puta, treci put besplatno i tad 90% polozi. Nije bitno sto jos nema pojma o voznji, bitno da nema amortizacije vozila, troskova obuke itd. Skoli ostane 50-ak E cisto

Panduri u BG jesu picajzle i bolje je tako. Dilovi sa auto skolama uvek postoje i bice ih i dalje, ali ni 5% koliko u unutrasnjosti republike.
          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• dekideki
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1914
            • Beograd

pazi ovako:

jedina stvar koju oni gledaju je da te dekoncentrisu i nateraju da napravis gresku. ****** uvek ima svuda, nije pravilo. jedino pravilo koje treba uvek imati na umu za polaganje je (pricacu uopsteno, u prvom licu):

- oni sto se voze s tobom u kolima moraju da steknu utisak da si bezbedan po druge ucesnike u saobracaju. da gledas u retrovizore kad treba, pazljivo i sa razlogom gledas ko sebe 360% kako znas i umes. stil voznje im je najmanje bitan. rutina se stice vezbanjem, ali oprez svi imamo, samo se osecamo opusteno i bezbedno ako su instruktor i pandur pored nas, i automatski smo manje oprezni. ako vide da pazis na sebe i druge ucesnike u saobracaju, nista im drugo nije bitno. ja kad sam to provalio, opustio sam se sto se drugih stvari tice (stop znak, pesak, to za 30 u drugoj itd...) i prosao sam ladno. i jos jedna stvar za kraj. imaju foru na samom kraju kad su sigurni da ce da te puste da ti kazu ok izadji i sacekaj ispred da se malo konsultujemo. TAD NAJVISE GLEDAJ. rucna, gasi motor, menjac u brzinu i na kraju spoljni retrovizor, pogled preko ramena i TEK TAD se hvataj za rucicu vrata. znam troje koje su oborili jer su krenuli da izlaze tek tako na praznom parkingu poligona i oborili ih uz pricu: da si ovo uradio na pravom putu sad bi bio mrtav.

ima jos par caka ali ovo su najvaznije stvari.

polomite nogu
            .

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

Moje licno misljenje je da ako ne uradis jednu gresku, sanse su minimalne da ce da te obori. A zasto i bi ? OK, jos uvek se radi o zemlji Srbiji, ali to ne moze uvek da se desava.

Ne volim to sto je kod nas uobicajeno, da se krivica uvek trazi u drugima, a n e u sebi. Znam gomilu ljudi koji bi sve...samo da ih neko nije zajebao.

Prosao sam dva testa za voznju, kod nas, i u Nemackoj. Oba puta sam polozio iz prve...jednostavno im nisam dao sansu da me za nesto obore. Veza....naravno da je nisam imao.

Da ti samo kazem da bi u Nemackoj pao odmah ako u 40 zoni vozis 30 konstantno. Jedna od prvih stvari na koje su mi skrenuli paznju je to da vozim striktno po limitu, kad god uslovi to dozvoljavaju. To je krsitalno jasno...jer kad bi svi vozili 10 km/h ispod ogranicenja, niko nebi stigao nigde, jer bi sve bilo zakrceno zbog intenziteta saobracaja.

Za drugu stvar, za voznju predugo u drugoj, bez potrebe...tj. kad je mogao da prebaci u visi stepen....i za to bi pao u Nemackoj. To se smatra neekoloskom voznjom, jer se povecava potrosnja, kolicina izduvnih gasova i buka...

Ovo sa dignutom rucnom i crveno svetlo mi dodje kao preuvelicavanje....licno misljenje. Mislim da ako je neko imao tako jaku vezu, kao sto pricas...mogao je da se ne pojavi na ispitu....a ne da se pojavi i postane ocigledno kolko nema pojma sa voznjom..

Comment

• HotDog
                CBC Senator XXL
                • 06.05.2005
                • 965
                • BSG 75 (011)

Mog komshiju oborio pandur sa recima... "pao si...suvise retko si gledao preko desnog ramena...u stvari, nesto nismo ni skretali puno u desno..ali pao si"

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Pazite, podmicivanja ima, u to sam siguran.Pa licno ja znam gde moze za 500 eur da se dobije vozacka,bez ikakvog polaganja i izlazenja na ispite.Ali takodje i jako dobro znam, da ako se dobro odvoza,nema sanse da te obori.A te price su mi poznate, oborio me zato sto ovo ili ono,a niko nece da prizna da je pogresio.Svi nadju razlog...i to me strasno nervira...
                  Stefane, ne mislim na tvog brata,vec uopste...

A to sto ti kazes da on super vozi po kraju, to nema nikakve veze sa voznjom na ispitu.Pa ja sam vozio od 5og osnovne sam po kraju,pa sam opet morao sve skolski da ucim da vozim...
                  Power of dreams !!!

Comment

• maki
                    CBC Senator XXL
                    • 03.10.2004
                    • 878
                    • Budva, CG

ja sam iz 1. polozio, kad je trebalo da stanem za polazenje uzbrdo bez rucne pandur reko : nema potrebe,vidim ja da si ti odavno za volanom , ali kad sam vidio ko je sve polozio, prosto me bilo strah da vozim
                    HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Danilo
                      CBC Senator XXL
                      • 02.10.2004
                      • 908
                      • Beograd, Dorcol

U sustini ne znam sta da kazem... Nedavno sam prosao kroz isto sranje, pre nekih mesec-dva sam dobio dozvolu, i to iz drugog puta, i znam zbog kakvih gluposti obaraju, a kako socno pustaju zbog jos vecih.
                      Kada sam ja prvi put izasao, vozio sam savrseno, ali sam u kruznom toku promasio ulicu, jer je trebalo da se vratim onom kojom sam usao (pun krug), a posto ne znam kraj promasio sam, ali dobro, pogresio sam, OK.

Drugi put sam odvezao bez greske i zato sam prosao.

Ali... na prvom polaganju momak pre mene nije nagazio liniju na poligonu, video sam jer sam stajao dva metra odatle, i oborili su ga. Bio je dobrih 30-ak cm od nje. Momak pre njega je spao na travu kolima, pregazio je sve moguce linije na poligonu i dva puta mu se gasio (Pezo 206 HDI!!!) i prosao je. Prvi put... Pall-Mall... Mislite o tome..

A obaraju oni i zbog vecih gluposti, znam momke koji stvarno odlicno voze i dugo, a padaju po nekoliko puta, a i teske idiote i devojke bez ikakvih vozackih sposobnosti da polazu na keca...
                      www.blindmanmotorsport.com

Comment

• bojan
                        CBC Senator
                        • 29.08.2005
                        • 232
                        • novi beograd

Mislim da je sve jasno kao i u celom drustvu korupcija i mangupi rade po svome

PARA BUSI GDE BURGIJA NECE

Comment

• Skyline GT-R
                          CBC Senator XXL
                          • 13.02.2005
                          • 806
                          • Chicago - My Kind Of Town

Slusam i ne mogu da verujem , odakle vam te price - "Ako lepo odvozis , nemaju zasto da te obore" Pa u Srbiji se bar zna da to ne ide tako.Znam nekoliko pandura koji su (privatno - naravno) priznavali da iz PRINCIPA ne pustaju prvi put.Znaci KOLIKO GOD da lepo odvozis, uvek sledi recenica - "Aaamm....nisi mi bas siguran\na...dodji sledeci put".Znam par ljudi kojima su to rekli."Argumet" protiv kog ne mozes.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Mislim... ovde ima komentara bre
                            Prvo i najprvije, ebeš te škole gde je prolaznost 99%. Šta su svi genijalci po difultu samo nisu imali volan pri ruci al se brzo snadju??

Kad sam ja polagao od 72 čoveka 18 je prošlo testove a od tih 18 dva su prošla vožnju. Ne kažem ni da je to bilo dobro ali ovo tek ne valja ništa.
                            Sve Šumheri bre
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• maki
                              CBC Senator XXL
                              • 03.10.2004
                              • 878
                              • Budva, CG

Originally posted by Dora
                              Sve Šumheri bre
                              Al' na PC-u, PS-u, PS2......
                              HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment