Auto skole po kraju...stoka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • luka.l
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 490
    • Beograd
    • ВАЗ 21213

Originally posted by Skyline
    Slusam i ne mogu da verujem , odakle vam te price - "Ako lepo odvozis , nemaju zasto da te obore" Pa u Srbiji se bar zna da to ne ide tako.
    Pa iskustvo kaze i da ide tako.

Kad sam polagao za C kategoriju, zamalo da se zaj...khm, ali nisam, i na kraju sam prosao iz prvog. Krecem sa poligona, ukljucujem propisno i po navici pogledam i u desni retrovizor i shvatim da je skroz sklopljen. Komotno dam zmigavac i pridjem ponovo uz desnu ivicu kolovoza i kazem panduru koji je sedeo kod tih vrata: "Ja nemam preglednost u desnom retrovizoru, ako nije problem da ga odgurnete samo" na sta ovaj kaze "aha, ne vidis, a?" Nasmesi se, i namesti ga kako meni odgovara. Ostatak sam odradio bas kako treba i prosao. Dakle treba obratiti paznju i na takve stvari. Ako ti je sve to previse informacija i previse komplikovano i tako neka sitnica moze da te izbaci iz takta u toku voznje, onda je zaista i pitanje da li si zaista zasluzio da budes ucesnik u saobracaju.

A sto se tice pesaka, na pesackom prelazu na primer. Vidis da pesak stoji vrlo blizu pesackog i ako samo spusti nogu na kolovoz na metar od tebe, ti normalno ne stignes da ga pustis pao si. Lepo cim ga vidis da je blizu, smanjis brzinu i budes spreman da kocis, i ne dodjes u situaciju da moras naglo da kocis pa da te obore zato sto si naglo kocio. Dakle striktno postovanje propisa nije jedina stvar, bitno je i "malo vise" odnosno predvidjati stvari. Isto to sam i ja uradio. Jos kad sam posle polagao za E, devojka neka stoji na pesackom, ja stao lepo i jos joj mahnuo rukom i nasmejao se u stilu "izvolte".

Ne obaraju ni oni svakoga. Procene oni vrlo dobro da li je taj neko podlozan za tako nesto. Ako ti samouvereno odradis sve kako treba i ne gnjidis se pred njima, ali ne budes ni malo drcan i sl. Znaci udjes u vozilo i kazes dobar dan jasno i glasno i ostavis utisak suverene osobe, pitanje je koliko imaju zelju da probaju sa tobom tako nesto.

Ako pokazes da si uplaseni klinja kome je taj pandur sve i svja, sta ga sprecava da se izivljava ukoliko je imao nameru?
    - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
    - "I vi ste dobro."

Comment

• 156V6
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 415
      • BEOGRAD

Ja sam polozio iz druge zato sto su me uvatili na foru prvi put
      Posto sam vozio strava i znantno pre polaganja,usao sam onako sigurno samouvereno prvi put u auto i vozio bez greske ali ne ono uplaseno nego kao profi, a posto kerovi to ne vole koliko god sluludo zvucalo onda su me uvatili na foru...idemo mi ka poligonu,voznja pri kraju ja vec odvozio full i smeskam se u sebi jer je bilo bez greske,kad ce meni pandurecko drzi pravac ne krivudaj,a ja posto sam isao full pravo nisam debil odgovorim nesto u stilu: Valjda ja znam sta je pravac...i to je bilo pdovoljno znachi stoka je trazila samo razlog. Sledeci put sam drzao jezik za zubima osim Dobar `an,nisam im dao povoda.

Inache sto Dora kaze danas je sve naopacke, kad sam polozio taj dan je od 25 ljudi polozilo 4 nekad je profur bio i manji danas je procenat prolaznosti dosta veci.

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

S'jedne strane si upravu ali pazi kad polazes i sam znas,ako se secas toga kako izgleda.U ovom slucaju ubedjen sam i da je isao 40 rekao bi mu isao si 45 i zato te obaramo.Ali ponovo oboriti nekog sto je isao 30 na mestu gde je 40 i sto nije promenio u trecu je u najmanju ruku smesno
        mozda nisam bio jasan, rekao bih mu za brzinu samo u smislu saveta/pojasenjenja a nikako to ne sme da bude razlog (jedini) za obaranje. u citavom nizu dogadjaja ako se uoci preterana nesigurnost mozda i ta sitnica prevagne ali sama za sebe je bespredmetna kao uzrok padanja.

isto kao sto bi bilo sa nedavanjem jednom zmigavca a pre toga i posle toga se davao kada treba. dobar kontrolor uzima u obzir opste ponasanje vozaca a ne neku banalnu greskicu koja se svakome moze dogoditi a kamoli kada postoji i faktor treme. ali strucih i u tom poslu obicno ima manje od samonabedjenih

protiv sistema se obicno ne moze, stisni zube i teraj dalje, sta drugo
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Kod nas ima mnogo mita i korupcije i to smo milion puta apsolvirali i tu nema pomoci. Ali treba naglasiti da sto se tice ocenjivanja kandidata, kriterijum i nije bas pravican, jer sam i ja to iskusio, doduse pre vise od deset godina.
          Ipak, pre tih deset godina, broj polozenih u odnosu na broj prijavljenih kandidata je bio 1:5, ako ne i gore, sto govori nesto...
          Ja sam testove polozio iz cuga, sa 100 % poena, odmah posle zurke na kojoj sam proslavio punoletstvo! E sad, dva puta sam pao voznju, a zasto, kada sam pre toga godinama vozio?!?! Prvo zato sto kod prvog polaganja nisam dao licnu kartu pre polaska, pa je pandur poceo da me dribla, a ja izgubio zivce i rekao mu da je on tu da proceni moje vozacke, a ne moralne sposobnosti. A drugo obaranje je bila tek smesna situacija. Zamerim se ja opet drugom panduru, jer sam dugo cekao, a oni su kasnili i razvlacili... I odvede me na neku minijaturnu raskrsnicu i trazi polukruzno. Jedva da je bilo mesta skuter da okrenem, a ja poceo da motam onog Yuga i odjednom ne vidim od njegove ogromne glavurdze zadnje staklo i zamolim ga da je pomeri i tras, opet padnem...
          Treci put sam polozio, ali nisam zasluzio, panduru bilo svejedno... Inace, tu sam se zaleteo prema pesackom, a pesak poceo da prelazi ulicu i ja oko njega...
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• LuccaGabazzi
            CBC Senator
            • 16.09.2005
            • 294
            • pole position

Mene je pandur na kraju polaganja pitao "decko, jel si ti vozio ranije?". Reko "jok ja, ovo mi prvi put za ovih 40 casova". Strumf je izvalio da vozim pitaj boga od kad bez dozvole, samo je trazio razlog da me obori. Nema sa njima rasprave, samo gledas svoja posla.
            Billionaire Boys Club

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

I mene je isto pitao samo sam ja rekao da imam od njih potvrdu da znam da vozim jer su me dva puta osudili zbog vožnje bez dozvole...
              Kad sam kretao uradio sam sve po propisu, ono namesti sedište, retrovizor i sl.. I umest ožmigavca na Fići opalim po svetlima i pravac lastin rep okretanje. Pita on mene šta se radi kad se uključuje u saobraćaj, ja lepo daš migavac, pogledaš u retrovizor itd...
              A šta ste vi uključili? pa žmigavac, a gde to, pa na ručicu, upss
              I to mi je bila jedina primedba i greška, u žaru borbe
              Položio iz prve.
              Pre toga opalio na testovima, nisam znao znake
              I iz prve pmoći, dobio imobilizaciju nadlaktice trouglom maramom. Verovatno je bila greška u kucanju jer ni do dan danas ne zna kako bi to izveo a pitao sam
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
              X