Hrvatska policija uvodi motore presretace

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gordi014
    Moderator
    • 02.10.2004
    • 1049
    • Valjevo, Srbija
    • PEUGEOT 206 XS 1.6

Hrvatska policija uvodi motore presretace

Hrvatska policija uvodi motore presretače koji će voziti 300 km/h

KAKO se na hrvatskim (auto)cestama i dalje vozi daleko preko ograničenja, policija je odlučila uvesti nove mjere. Od listopada će one s "teškom" nogom na gasu zaustavljati policajci na sportskim Hondama, a sve ideje o bijegu time će pasti u vodu, budući da dotične Honde mogu postići brzinu od gotovo 300 km/h.

Policija je do sada kupila dvije Honde CBR 1000 RR, koja do "stotke" ubrzava za 2,5 sekundi i dostiže brzinu od čak 297 km/h, a automobil s takvim performansma za sada još ne postoji.

Kako javlja Jutarnji list, motocikli će imati ugrađene kamere i uređaje za mjerenje brzine, koji će biti "baždareni" za mjerenje brzina do 300 km/h.

Sigurno je da će policija s takvim motociklima, a kupiti će ih ukupno pet, moći zaustaviti i najbrže vozače, odnosno druge motocikliste.

Policija je do sada koristila BMW-ove i Enduro modele, a ovo će biti prvi supersportski modeli. Prvi presretači na cestu će već sljedećeg mjeseca, a u sljedećih šest mjeseci očekuje se da svih pet ući u upotrebu.

Kamere koje će se montirati na "CBR-ke" koštati će oko 50.000 kuna, a moći će snimati i one koji prolaze kroz crveno svjetlo, te nepropisno pretječu.

Cijena jednog takvog motocikla iznosi oko 100.000 kuna.

KAKO se na hrvatskim (auto)cestama i dalje vozi daleko preko ograničenja, policija je odlučila uvesti nove mjere. Od listopada će one s "teškom" nogom na gasu zaustavljati policajci na sportskim Hondama, a sve ideje o bijegu time će pasti u vodu, budući da dotične Honde mogu postići brzinu od gotovo 300 km/h.
  • Cacanin
    CBC Senator XXL
    • 10.10.2005
    • 343
    • Cacak

Re: Hrvatska policija uvodi motore presretace

Jos samo kad bi panduri znali da voze te motore i kad bi mogli stici te vozace koji voze preko 200 na sat ! ha ha

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Woow.. CROrider

Koji paradoks, gluposti , lupetanja itd.

U vecini zemalja EU policija nema pravo da te juri preko 250Km/h iz razloga sto tada cak i policija postaje predmet ugrozavanja ostalih saucesnika u saobracaju.

Onda, bazdarene za do 300km/h .... pa , onda samo treba preci 300 i na 305 ce da pokaze 5km/h

Shalu na stranu, policija u saobracaju treba da se ponasa DEFANZIVNO , ovo ako ima blage veze sa mozgom i istinom, pokazuje samo na zaostali nacin rezonovanja tipa OFANZIVA. Nikako u korak sa vremenom i svetom.
      Samo izaziva da se jos vise tunira i saobracaj opste postane opasniji.

DOKAZANO
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Pa dobro, oni i planiraju da jure one ogranicene do 250. Sa supercars-ima nemaju sta da traze.
        To je cisto kad vide da motor projuri pa mogu brzo da ga stignu i predju ispred njega. Nije lose, samo mi smesno deluje ceo fazon. Mislim CBR 1000 ...
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Davor
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2005
          • 498
          • Novi Sad

Ma goni ih u qrac ja tamo ogranicenja postujem toliko koliko ih kod nas na postujem jer su im kazne EXTRA skupe za srpski standard.A za presretace se najvise cuvajte kod Bajakova kada se predje granica jer nije dovrsen auto put a samo civilni auto vas prati i samo vas odjednom obidje i upali stop strumfovi,a onda ide bubreg u zamenu za kaznu.

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Pa i za Cro pojmove su kazne velike a i trebaju da budu velike. Imaju oni inace super puteve za voznju pa im trebaju jos samo super bikes da jure mog dedu. Primitivizam. Ako ne idu u paru zgazice ih neko ko *****. Nisu svesni koliko je to opasno. Kad je trka po auto putu nije niko sam . Bice veselo, vidim ja. Samo cackaju mecku. Bolje da su kupili koji helikopter da pokupe povredjene sto brze sa mesta udesa. Kosta, ali je to jedino sto vredi kad se vec vecito hvale kako su im Nemci uzor. Uvek samo neke mere PROTIV nekog ili neceg. Kad ce vec jednom da bude nesto ZA dobro svih nas?

Comment

• shadow
              CBC Senator XXL
              • 23.09.2005
              • 555
              • Beograd

i ja mislim da je helikopter pravo resenje za to. Mislim pored izvlacenja nastradalih...sa helikopterom moze da te juri prilicno brzo, a da ne ugrozava bezbednost.
              My crew is all fired up
              Y'all better just wise up

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

bazdarene za do 300km/h .... pa , onda samo treba preci 300 i na 305 ce da pokaze 5km/h
                bazdareno znaci da je merno sredstvo, ne znaci da ce pokazivati 5 km/h.
                cak stavise naprotiv, verovatno 305+ km/h jer se greska merenja uvecava.

Bolje da su kupili koji helikopter da pokupe povredjene sto brze sa mesta udesa.
                nasa policija je imala helikoptere koji su mogli da mere brzinu, em je daleko preglednije odozgo em lakse brze, i daleko efikasnije a helikopter je onda uvek na raspolaganju za hitnu intervenciju pri nesreci.

a sve to zajedno je besmisleno kada na svakoj naplatnoj rampi postoji zapisano vreme ulaska, registarska tablica sa sve snimkom vozaca, i vreme izlaska sa autoputa opet sa sve slikom.

prostom matematikom se lako da utvrditi drasticno smanjenje vremena provedenog u putu odnosno automatski povecane brzine kretanja.

ako je to cilj, ja sve nesto mislim da je cilj pranje budzetskih para, kao sto je vec jednom bilo, i kao sto se kod (slicno) radilo i radi.

o podletanju motocikla pod kamiona pri tim brzinama na (uzanom, samo 2 trake za voznju) autoputu koji je krcat saobracajem veci deo godine necu ni da pisem.
                od 5 "kamikaza" koliko ce docekati prvi rodjendan takve sluzbe ??

ubedjen sam da za bezbednost saobracaja nisu opasni oni koji znaju da brzo voze, nista opasniji od onih koji ne znaju da voze a zbog toga su prespori i prave iznenadne manevre poput izletanja u drugu traku i presecanje putanje kretanja.

HR policija je vec nabavljala i koristila specijalne automobile za jurcanje po autoputu sa istim pobudama- ocito neuspesno.
                proba je kostala poreske obveznike, nova proba u toku...

treca sreca mozda i upali.

policije su iste svuda izgleda, trude se da ne koriste organizaciju vec (pri)silu radi efektivnosti.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• bojan
                  CBC Senator
                  • 29.08.2005
                  • 232
                  • novi beograd

OK mozda mogu stici ali zaustaviti ne verujem

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

a sve to zajedno je besmisleno kada na svakoj naplatnoj rampi postoji zapisano vreme ulaska, registarska tablica sa sve snimkom vozaca, i vreme izlaska sa autoputa opet sa sve slikom.

prostom matematikom se lako da utvrditi drasticno smanjenje vremena provedenog u putu odnosno automatski povecane brzine kretanja.

matematicaru! aj mi izracunaj ako je auto put dugacak 300km a ja vozim oko 200 km/h pa stanem da popijem kafu (a ja kad pijem onda pijem) i natocim gorivo jer to cudo trosiiiiiiii kako ce na izlazku da skontaju koliko sam vozio?????
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Pa naravno da u tom slucaju nije moguce, ali broj ljudi koji ne staje na putu je ogroman...

Po Austriji postoji nesto slicno....na par mesta ti mere prolazno vreme izmedju dve tacke, i slikaju upravo je komsiji do mene stiglo da plati 250e za svoje grehe

Comment

• shadow
                        CBC Senator XXL
                        • 23.09.2005
                        • 555
                        • Beograd

Originally posted by ada12

matematicaru! aj mi izracunaj ako je auto put dugacak 300km a ja vozim oko 200 km/h pa stanem da popijem kafu (a ja kad pijem onda pijem) i natocim gorivo jer to cudo trosiiiiiiii kako ce na izlazku da skontaju koliko sam vozio?????
                        Nece da racunaju koliko si brzo vozio...to ne mogu...ali mogu da znaju da si vozio brze nego sto je dozvoljeno, kapiras? Ako je put dugacak 300km, i ti si ga presao za sat vremena...ocigledno je da si vozio brze od 120km/h
                        My crew is all fired up
                        Y'all better just wise up

Comment

• Saabo
                          Moderator
                          • 29.09.2004
                          • 1724
                          • Vrbas
                          • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

E da su to pre koristili ko zna koliko bi Boost platio za grehe
                          SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

U Nemackoj i Austriji na nekim deonicama se koristi snimanje brzine pomocu naplatnih rampi...
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Hm....ne bas preko naplatnih rampi, posto se putarina u Nemackoj ne naplacuje, a u Austriji postoji vinjeta koju kupis na ulazu. Eventualno kroz austriju mogu to da rade na naplati prolaska kroz tunele, ali toga nema na svim putevima. Sta sam ja cuo, to je da postave neke kao kapije, slicne onima za elektronsko pracenje naplate putarine za teretna vozila...i na odredjenim rastojanjima te snime na prvom prolasku, i na drugom....pa onda obaveste policiju, koja te stigne i uruci kaznu, ili ti stigne na kucnu adresu posle nekoliko meseci sa sve slikom (ako si iz EU)

Comment

Working...
                              X