Evo jedne ideje. Posle par odradjenih servisa dosao sam do prosecne cene sata od oko 900din. Pre svakog novog unesem u Autodata-u sta treba da se uradi i skoro uvek se gadja sa cenema majstora. Cenim da on naplacuje iz glave ali nije lose da se zna okvirna cene, ne moze niko da te za*ebe i mozes da sracunas troskove
CENE AUTOMEHANICARSKIH USLUGA
Collapse
X
-
Originally posted by GarworU svakom slucaju, kad prestanem da se bavim kompjuterima, otvaram autolimarsku radnju, definitivno. Ne buljis u monitor ceo dan a i lova je veca sigurno. Kad je zamena blatobrana, amortizera i branika + farbanje + polovni delovi = 350 E za YUGA ( gotovo za 2-3 dana a pred kompjuterom treba provesti od 7 do mesec dana za to kintu) , ja cu da otvorim servis za audija i razbicu se od para!
Pozdrav.
Nekako imam utisak da si i kao kompjuteraš promašio profesiju, nešto gledam ovih dana neki softverski paket za knjige i račune i sve je oko od 200 evra. Ima i za više ali tu je negde i ja sad treba da kažem eto jedan CD 200 evra a on proda ne zna ni sam koliko CD-ova. Ne, nego neće se on meni leba od mene najesti dok mi stvarno en zatreba, dotle ću ja u exelu i nečem takvom sam napraviti šta mi treba. Isto tako ko misli da je autolimar zanimanje za šibicare a ne za umetnike nek uradi sam sa sve pripremom za farbu pa i farbanje. Pa kad dobije grbava ledja, ukočene noge od položaja kao kod parenja samo nema ništa ispred tebe, pa se nadiše prašine i opiljaka od brusilice pa onda malo od gita i na kraju lepo začini sa isparenjima od razredjivača i boje...
Ima odma da kaže a di je taj ****ni monitor da gledim u njega...
Sa druge strane ima i tome leka, maska i zaštitno odelo, alati sa u****vanjem prašine, komora za farbanje koja guta prašinu i isparenja i na kraju šljakator koji proguta ono malo što ipak ostane pored ove tehnike.
Ima jednu manu, puno se treba uložiti pa je onda skup sat da bi se povratilo.
Eto
Comment
-
-
Neko ne bi izdržao 8 sati u stolici, a neko ne bi 8 sati oko kola. Majstori su danas u poziciji da šamaraju kako stignu, kao i svi što rade privatno, a ko radi za platu nema šta da traži u ovoj priči. I kod limara šegrt nema više od 200-300e mesečno recimo.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by Bansha
Pa zamisli sad ja da uzmem da napravim sa svojim znanjem neki mehanicarsko koristan softver(ili hardver), radim ga mesec, dva, tri ulozim 300 radnih sati, plus svoju opremu (racunar pre svega) i odem kod tog majstora da mu ponudim ne za 3000e - koliko on ceni svoj posao (a ceni i vise), nego za 300e! Pa ne bi mi dao ni 30e!
Pozdrav!
BP
Comment
-
Comment