Posto se kod nas vozi dosta automobila sa Cg tablicama,interesuje me da li je i na koji nacin moguce preregistrovati auto na nase BG itd tablice?Cuo sam da je to sada moguce i da dosta ljudi to radi a kao cena je 8 dinara po ccm.Ako je stvarno moguce,kako se radi,kome se obratiti itd?
Prenos sa CG tablica?
Collapse
X
-
Razuman rizik je da auto registruješ na CG i čekaš na njihov odlazak iz zajednice.Pazi samo da obavezno odvezeš auto u CG prilikom carinjenja i registracije jer se u poslednje vreme dešavaju opake prevare u vezi sa tim, odnosno daš lovu i dobiješ table i saobraćajnu ali divča(i ostaneš bez auta ali sa pravom krivičnom prijavom za falsifikat i carinskom prijavom za učinjeni carinski prekršaj) ili što je isto tako verovatno, daš lovu i dokumeta liku i onda čekaš, čekaš....pa posle izvesnog vremena uvidiš da si ostao bez para i dokumenata ali sa autom u dvorištu i lepom pričom za veče!
Znači samo lična registracija ili preko nekog jako pouzdanog lika uz obavezni transport vozila u CG.Najbolja opcija je da odmah na granici operedeliš vozilo(sa svim dokumentima i odjavom) za carinjenje u CG(naravno tu mora biti neko sa prebivalištem dole) plaćaš osiguranje dobijaš probne table i direktna vožnja na jug.Tu nadješ vezu(platiš) da ti to odmah urade i posle par dana eto tebe sa autom u Srbiji.E sad kako bude svima onima koji su to uradili biće i tebi.Verujem da se Srbija neće odreći žive love koju donosi preregistracija a u odvajanju CG imaju i alibi zašto krše svoju Euro 3 uredbu....Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Re: Prenos sa CG tablica?
Jedino kola koja su ranije imala BG, pa onda mogu sa CG na BG ponovo.Originally posted by nikolapanicPosto se kod nas vozi dosta automobila sa Cg tablicama,interesuje me da li je i na koji nacin moguce preregistrovati auto na nase BG itd tablice?
Tako sam bar ja čuo.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Tako nekako ,kad sam ja preregistrovao Citroena XM nije bilo problema,auto je bio kupljen jos u staroj Yugi,i to u Srbiji prva registracija Bg,mislim da i sada moze jedino tako,a da dok sam vozio na PG table 96-99 imao sam par zaustavljanja od majmuna koji su se pravili pametniji i glumili kao i uvek advokate ,poreznike i sudije,sve je to resilo par pleskavica(u koje sam se ispljuvao) i par limenki kole,koje su na njihovu srecu bile zatvorene
Comment
-
-
Zvuchace malo ironichno, ali je takva trenutna situacija: naravno da mozhe da se registruje sa CG tablica, ako je motor Euro3, pa onda carina, PDV...Znaci 1000% se ne moze preneti sa CG na nase?
Inostranstvo a drzhavna zajednica
Comment
-
Comment