Originally posted by brick
NIGDE nema BMB od 92 oktana, apsolutni minimum na bilo kojoj pumpi je BMB 95. SVE do poslednje imaju i BMB 98. One malo vece, pri cemu je "vece" recimo 6 crpnih mesta i vise, obavezno nude i neko ekstra gorivo, 99, 100 ili vise oktana.
Ja samo citam sta pise na samoj crpki, na cenovniku ispred pumpe i na panoima na pumpi. Ako treba, specijalno za tebe cu ovog leta napraviti seriju fotografija svake pumpe na kojoj stanem iz bilo kog razloga.
A sta Aral.de pravi ili ne pravi, niti znam, niti me je briga, jer jedna lasta ne cini prolece. Ako oni kasne iza konkurencije, to je njihova stvar i njihov problem. Zato su i manje-vise ograniceni na Nemacku, sto se za BP i Shell bas ne bi moglo reci.
Oko mog poznavanja GDI motora - znas, nekada je vazilo pravilo da visoki kompresioni odnosi traze kvalitetnija goriva, bar na benzinskim motorima. Sa odnosom od 12,5:1, malkice sumnjam da ce to raditi kako treba sa bilo cime ispod 98 oktana ma sta ti njemu sa strane uradio.
Ostaje nejasno kakve veze ima moje poznavanje bilo kog motora sa cinjenicnim stanjem - sem kao tvoja uobicajena dimna zavesa kada nemas odgovor. Tada se UVEK raspises, ne bi li masom pokrio prazninu sustine.
Da i ne spominjem koliko je diskutabilna konstatacija o tvom ogromnom iskustvu ... to me nesto potseca na onu narodnu: hvalite me usta moja, ili cu vas razvaliti.
Ne verujem da si ikoga ubedio u bilo sta. Ali, to je samo moje misljenje, eto ljudi pa neka sami kazu.
Pozdrav,
DVV
Comment