Menjam kola

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Corsa
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2005
    • 450
    • Beograd

Menjam kola

E ovako,doslo je vreme da se Corsa menja.Budzet je negde oko 5-5500 evra.Zanima me(nas,posto nisam jedini koji ce voziti)auto koji nece biti skup za odrzavanje,koji me nece ostaviti na putu,ne trosi puno,a ipak moze bar malo da se nagazi.u obzir dolaze benzinci do oko 1,4l i dizeli do 2.Takodje,vazan faktor je da rezervni delovi mogu lako da se nabave i da nisu preskupi.Takdodje,auto mora biti '99 godiste ili mladje i to gradski autic ili max tzv Golf klasa.Kapiram da je tesko naci auto koji ima sve ove osobine,pa me zanima najbolji kompromis navedenih osobina.Svaka pomoc je dobro dosla.
    Listajuci oglase dosao sam do neke preliminarne liste-Clio(1.2 16v i nadjoh jedan 1.4 16v koji bi mi lego' ko' budali samar)dizeli su svi od 65ks,sto mi ne odgovara.Dalje,Fiat Punto(1.216v i 1.9JTD),neka Xsara TD(ima jedna u oglasima,ali me nije odusevila),mozda Pezo 306.U obir dolazi i Yaris(ako se nategnemo za kes),ali mi je 1.3 interesantan.
    Ajd sad vi lepo iznesite neka vasa razmisljanja...Slobodno predlozite i nesto sto sam mozda preskocio...
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

Ne znam koliko ces u okviru budzeta naci dobar Punto 1.9 JTD, ali ako nadjes, to ti je, po meni, najbolji izbor.
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

Ako ti ne smeta izgled Yaris ti je najpouzdaniji i najmanje ce da ti se kvari. Moj bi izbor bio Clio 1.4 16v.

Comment

• Corsa
        CBC Senator XXL
        • 22.09.2005
        • 450
        • Beograd

Gledao sam yaris i za dan mi je pobegao 1.3 Clio sam nasao samo jedan 1.4 16v i on je izgleda udaren od napred posto kaze covek da je hauba farbana.Keva nije bas ljubitelj FIAT-a,pa je Punto nekako moj favorit iz senke.Mozda mozemo da se nategnemo za jos par stotina eureja,pa slobodno predlozite i nesto sto ide i oko 6000...

Comment

• astrafan
          CBC Senator
          • 08.05.2005
          • 221
          • BG - PA

neka vectra ili tako nesto...astra 1.4 16v ..... peugeot 206...
          .. just fun, nothin more..

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

Yaris, honda civic....mozda neki nisan...ne znam sta sve odogovara tu

ali najbolje da gledas pa sta naletis da extra izgleda....
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Corsa
              CBC Senator XXL
              • 22.09.2005
              • 450
              • Beograd

E ovako,bio sam kod mog majstora(koji inace sredjuje kola iz uvoza)i naleteo na Astru '02 godiste 1.7DTI,oko 80000km,3 vrata,servo,abs,2 air-baga,cb sa daljinskim itd.Auto se jos uvek radi,pa sam imao priliku da vidim sta se radi na njemu.Napred je malcice cuknut(pri maloj brzini),tako da je maska,farovi i motorski prostor netaknut.Takodje je malcice zagrban krov pri transportu i pozadi je malo udaren(nista strasno,cak su i stopaljke nedirnute).Coveka inace znam i najtoplije mi je preporucio auto.Pokazao mi je i objasnio sta su i kako radili.Takodje smo pregledali auto iznutra i odozo i nema nikakvih tragova da je bilo sta radjeno van ovoga.Motor i podvozje izgledaju odlicno.Takodje,dogovorio sam se sa covekom i da odem na digagnostiku da se sve lepo proveri jos jednom.Cena je inace 6500 i nacelno sam se dogovorio da cu uzeti auto,ako dijagnostika prodje dobro.Sta vi mislite,jel ovo ok kupovina?

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

Da Astra G tih godishta vredi tih para - vredi, ali samo pod uslovom da ti je odrade xtra i to chukanje ne ostavi nikakvih posledica... Mada, za 6,5 k jevreja si mogao da uzmesh u obzir i mali milion drugih modela, ali ajd' sad... Da me ne shvatish pogreshno: nije da Astra G ne valja kao izbor, shveca je ima nekih par meseci i prezadovoljna je (mada je chini mi se 1,7 malo preslab motor, ali njoj je tih 75 ks dovoljno). Ali ipak je to chuknut auto, koliko god malo to bilo... Nije to vishe to, tako bar ja rezonujem a priznajem da sam po tom pitanju picajzla OK je ako uzimah auto za 2-3 k evra pa da je radjen, ali da ja dajem 6500 evra za auto nikakvi chukani ne bi dolazili u obzir, bez obzira na godizhte...
                http://www.bmw.tv

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

Ma dobro je da si video sta se radi.... ako ti se svidja uzimaj
                  Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Williams
                    CBC Senator XXL
                    • 07.02.2006
                    • 556
                    • Beograd- Cerak

Ima moj drugar tu 1.7 sa 3je vrata i par puta je imao problema, jednom ga ostavila. Moguce i da ne zna da vozi a mozda je do auta. Inace uzeo je 2003 kad je bila godinu dana stara.
                    Drugi ortak je je uzeo pretprosle godine vektru 1.6 '97 sa fabrickim sekvent plinom za 5800 (samo plin vredi oko 1000). Auto lepo ide i nije imao nekih kvarova, samo redovan servis.
                    Ali cak i da imas problema sa astrom, uvek mozes lako da je prodas a da pri tom ne izgubis mnogo.

Comment

• dekideki
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1914
                      • Beograd

punto ili jaris
                      ja nikad u zivotu ne bih trazio francuza da imam kao uslov jeftinocu delova i odrzavanja... ali nikad. nov, da. polovan? rupa bez dna.
                      i ugradi GAS. obavezno. znaci, ostavi u rezervi 1100e za to. vratice ti se, brzo!
                      ***steta sto bezis od Golfa III. on ti je super ideja. uklopio bi se strava u cenu, a gas ti je 320e!
                      .

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

Hm,ne bi se slozio deki sa tobom,golf 3 je vec u "godinama" odnosno nema mladjeg od 98' i to su uglavnom karavani.Pritom auto je precenjen,kolko sam video poslednja godista se krecu izmedju 5-6000eur sto je po meni mnogo!Da se razumemo nije G3 los,vozio sam ga,ali po meni ne vredi nikako tih para.Drugo,veoma je interesantan lopovima pa samim tim veca sansa da se ostane bez auta ili pazari neki koji je vec "pozajmljen".
                        Znaci bolje da trazis nesto mladje npr kao sto je ta astra koju gledas ili jos bolje da potrazis neki neosteceni primerak,jel kao sto rece overspeed za 6500eur ne bi tolerisao nikava farbanja,peglanja itd
                        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Corsa
                          CBC Senator XXL
                          • 22.09.2005
                          • 450
                          • Beograd

Da se ne lazemo,automobili iz uvoza su u ogromnoj vecini slucajeva udarani(i to malo zesce),tako da je veoma tesko naci primerak na kome nista nije radjeno,a takodje su i cene vece od ove koju sam ja dobio.Sto se tice snage motora 75 ks i nije puno(malo je),ali uz solidan obrtni moment,ovaj auto moze da potera malo brze(avion za Korsu od 44ks koju sam imao).Sto se Golfa tice,otpao je odmah.Prvo dosta su stariji od onoga sto trazim,drugo precenjeni su i trece,a ne i najmanje vazno,ne podnosim taj auto.
                          Ugradnja gasa ne dolazi u obzir,tako da sam ogranicen na dizele i benzince do 1400ccm.
                          @overspeed,majstor koji je radi je extra.On radi kola za ove likove koji dovlace radi prodaje,tako da nema problem sto se tice toga da li ce ga odraditi kako treba.
                          Yaris ima preteranu cenu za tako mali automobil,a Punto me brine oko pouzdanosti,posto je velika lutrija kako su ga sklepali.

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

takva Astra da je necukana neverujem da ima ispod 8000-8500e ovde,pa u Germany sam vidjao jace cene nego ovde kod nas dovoljno je zakaciti se na mobile.de,ja bih ipak uzeo taj auto extra je cena,pusti jednu dijagnostiku,koja ti moze pomoci i sretna voznja

Comment

• Corsa
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2005
                              • 450
                              • Beograd

Inace,auto bih dobio na ime.Moje bi jedino bilo da ga registrujem.Koliko bih ustedeo na tome sto je njegov prenos?

Comment

Working...
                              X