Da li postoji podcenjivacki stav prema Ladi?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nenad011
    CBC Veteran
    • 01.04.2006
    • 198
    • Novi Beograd

Da li postoji podcenjivacki stav prema Ladi?

Nasao sam nesto veoma zanimljivo sto me je nateralo na razmisljanje i resio sam da to podelim sa Vama.
    Naime pre izvesnog vremena momci sa internet sajta "Automarket" bili su u poseti jednom od distributera Lade u nasoj zemlji, firmi "EUROLADA".
    Svoje impresije izneli su na svom internet sajtu i u prvom trenutku mi se taj pomalo saljivi ton ucinio zabavnim jer sam mislio da su realno ocenili ono sto su zatekli na na tom placu.
    Imali su brojne primedbe, koje su izneli na duhovit nacin vezane za uslugu, strucnost i ostale detalje.
    Da Vam ne bih prepricavao kompletan tekst koji su se potrudili da poprilicno razrade ostavljam link na kome ga mozete naci i sami pregledati njegov sadrzaj

Medjutim veceras sam u potrazi za tim clankom, kako bih Vam ga dostavio naisao i na pismo Ivane Zivlakovic, referenta prodaje u navedenoj auto kuci.
    Posle svega sto je ova gospodja rekla, priznajuci greske koje su bile objektivne ali i objasnjavajuci razloge iz kojih su one nastale a pri tom ne trazeci opravdanje, stekao sam utisak da ipak postoji jedan podcenjivacki stav prema Ladi iako za tako nesto cesto nema razloga.
    Evo linka na kome mozete procitati i odgovor ove gospodje pa sami formirajte svoj sud.

tupadzije

lepo im sročila snajka. na jednoj ladi sigurno nemožeš da zaradiš ko na audiju. verovatno je eurolada malo ležerna, ali i ovi iz automarketa preteraše.

Comment

• nenad011
      CBC Veteran
      • 01.04.2006
      • 198
      • Novi Beograd

I meni se tako ucinilo ali rekoh hajde da cujem i ostala misljenja mozda sam pristrasan =]

Comment

• vladaromeo
        CBC Veteran
        • 14.12.2005
        • 111
        • ISTOCNA SRBIJA,VINARSKI DEO

postoji samo istina....
        sta je to lada........

Comment

• nenad011
          CBC Veteran
          • 01.04.2006
          • 198
          • Novi Beograd

Naravno da niko ne misli da je Lada vrhunski proizvod autoindustrije , medjutim cinjenica je da je to veoma prodavan automobil zbog pristupacnosti cene i solidnih osobina koje se dobijaju za taj novac.
          U nasoj zemlji samo "EUROLADA" je prodala preko 5000 automobila, "Lada Niva" je najpriznatiji 4x4 cak i u Francuskoj...
          Dakle istina je samo jedna i zato smo i trazili prostor gde bi mogli vlasnici ovih vozila da razmene svoja iskustva i potraze pomoc za svoje probleme
          Ako nista drugo, to je auto koji je po duzini proizvodnje nadmasio i "Bubu" pa i zato zavredjuje paznju.

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

Originally posted by nenad011
            Naravno da niko ne misli da je Lada vrhunski proizvod autoindustrije , medjutim cinjenica je da je to veoma prodavan automobil zbog pristupacnosti cene i solidnih osobina koje se dobijaju za taj novac.
            U nasoj zemlji samo "EUROLADA" je prodala preko 5000 automobila, "Lada Niva" je najpriznatiji 4x4 cak i u Francuskoj...
            Dakle istina je samo jedna i zato smo i trazili prostor gde bi mogli vlasnici ovih vozila da razmene svoja iskustva i potraze pomoc za svoje probleme
            Ako nista drugo, to je auto koji je po duzini proizvodnje nadmasio i "Bubu" pa i zato zavredjuje paznju.
            Pa kad već trčiš pred rudu, zašto ti nama ne bi objasnio zbog čega ne treba o ladi da imamo potcenjivački (piše se sa t, ne sa d) . Ja konkretno potcenjujem mnogo priznatije marke nego što je lada, dok se ne uverim u suprotno ili dok me neko dovoljno dobro ne uveri u suprotno. Umesto da se ponašaš u fazonu "verujte mi, lada je cool", ispričaj nam neku priču, ponudi neka dokumenta, pozovi nas da vidimo tvoju ladu koja malo troši, koja može da obiđe trolejbus i kojoj ne otpada enterijer.

Usput bi mogao da objasniš i šta znači "najpriznatiji 4x4 u Francuskoj".

Takođe, "Vam", "Vama" i ostalo se piše velikim slovom kada persiraš jednoj osobi (jednina), a kada se obraćaš communityu foruma (množina), onda se piše malim slovom.

A kad si već tu, napiši i neki dokaz da naši kupci nisu jedni od automobilski najneobrazovanijih u Evropi (pošto se na našim prostorima u 90% slučajeva voze pogrešni automobili, pa zbog toga veliki broj prodatih modela i ne ide u prilog kvalitetu neke marke) ili neki dokaz da je nova lada bolja od polovnog auta od 6000€ i servisa na tom autu od 1000€...

I još nešto, Buba, je počela da se pravi, kad? Meni je u glavi 37. godina, ne znam zašto, a nek bude i posle WWII, recimo, 47. godina. Poslednja buba je napravljena prošle ili pretprošle godine... Koja se to lada pravila 60 godina? A i to što se pravila 60 dina ne znači ništa, bila je smeće i tada i sada...

Comment

• CLD
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 1225
              • Belgija - ranije Luna-Chico

Bane opusti se, nema potrebe da se tako ponasas jel decko nije tebi nista rekao da ga prozivas. Ovaj forum je poznat po toleranciji, tako da nema potrebe da ti nekoga ucis pravopisu. Budi cool. Nista licno samo dobronameran savet.

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Ne vidim u čemu je problem. Postavio sam 5 pitanja, prokomentarisao dve stvari, usput skrenuo pažnju na pravopis, to je suština svakog forumu. Hvala ti što mi skrećeš pažnju, ali ne mislim da za to ima potrebe, jer ne vidim problem u mom ponašanju...

Comment

• Alekre
                  CBC Senator XXL
                  • 12.09.2005
                  • 780
                  • Smederevo

@Bane

Odrastao sam uz Ladu. Ishli mi 2 puta na more sa istom.
                  Kupljena je iskljucivo za cimanje. Dok su moji prodavali juzno voce sve su vukli sa Ladom. Ostajalo je taman toliko mesta za vozaca. I tako svaki drugi dan, trasa Beograd - Smederevo - Pozarevac . Materijal za kucu je u vecini dovucen sa Ladom. Drva dovlacim takodje sa Ladom.
                  Preshla je nesto vise od 320 000 km.
                  Ima jos toga samo me mrzi da pisem.
                  Izgleda ovako.

Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225
                    • Belgija - ranije Luna-Chico

To nije tvoj problem ako neko pravi greske iz pravopisa. Isto tako sto ja nemam potrebe da tebi to govorim tako ni ti njemu za pravopis.
                    Ovo je forum sirokih narodnih i kulturnih masa. Mozes naci doktore, a isto tako najobicnije radnike iz fabrike i sta onda. Treba jedni druge stalno da ispravljamo.

Comment

• nenad011
                      CBC Veteran
                      • 01.04.2006
                      • 198
                      • Novi Beograd

Bane vidim da si ovo shvatio previse licno
                      Sto se pravopisa tice nisam mislio da ce biti potrebe da ovde polemisemo o jednacenju suglasnika po zvucnosti ali dobro, u konkretnom primeru postoji neslaganje da li se pise na jedan ili drugi nacin tako da u mnogim recnicima i danas mozes naci "podceniti".
                      Takodje kada kazem "Vama",to je znak postovanja.
                      Inace sto se tice Lade, mislim da cinjenice same za sebe govore.
                      Ovaj forum nije predvidjen za raspravu i ja uvazavam tvoje misljenje ali cu izneti i cinjenice na osnovu kojih sam temeljio svoje stavove.
                      Cinjenice su sledece:
                      -Samo "Eurolada" je prodala 5000 automobila u Srbiji.Da li su nasi kupci neobrazovani, glupi ili nesto trece ne znam, ali je ovo cinjenica.
                      -Lada je pocela da se proizvodi 1960. godine kao Lada klasik koja se sa manjim izmenama i danas proizvodi kao Lada Riva sto je 46 godina proizvodnje jednog modela
                      ."Buba" je prestala da se proizvodi pre desetak godina u poslednjim fabrikama u Brazilu a "Nova Buba" je potpuno drugi auto koji je zeleo,samo karoserijom,da zbog nostalgije podseca na prethodnika ali nema nikave veze sa njim.
                      -Nova Lada Riva kosta do 4000 evra i voleo bih da znam koji to pristojan cak i polovan auto mozes da kupis za taj novac?
                      -Da li treba da pominjem da uz dodatak od 300-400 evra mozes da ugradis i plin i da za 4500 evra dobijes kola koja kao da trose 4l benzina.
                      -Za 400 evra mozes da uradis "generalku" a ja ne znam da je to slucaj sa nekim drugim automobilom.
                      -To je automobil koji ima petoro vrata, solidno je jak, delovi su jeftini i limarija je vise nego pristojna.
                      -Ako su nasi kupci nepismeni i glupi podatak da je 1988 godine u Velikoj Britaniji prodato 33 000 automobila daje solidnu osnovu za ovo sto pisem. Inace u Velikoj Britaniji je 1988 i '89 rasprodat citav kontigent Ladinih vozila.
                      -U francuskim Alpima Lada Niva je duze vreme po oceni korisnika najpouzdaniji 4x4, to mozes pronaci u mnogim automobilskim casopisima.
                      -To takodje potkrepljuje i cinjenica da mnoge francuske fabrike proizvode Ladine delove kako bi opskrbile svoje potrosace koji poseduju "Nivu".
                      -Moja "Riva" ,ciju sliku mozes da vidis na forumu, je '84 godiste i presla je preko 300 000 i dalje ide vise nego dobro.

Da zakljucim, niko ovde nije proglasio Ladu za najbolji auto svih vremena ali postoje cinjenice koje govore o ovom vozilu.
                      Forum je zamisljen kao mesto gde ce ljudi koji imaju ove automobile moci da razmenjuju misljenja i informacije i da se u isto vreme osecaju prijatno, te zato nema potrebe da tako agresivno nastupas ako vec nemas konstruktivan pristup.
                      Mislim da je ovo dovoljno i da nema potrebe da ljude zamaramo sa raspravama tako da ako ima potrebe za daljom prepiskom zamolio bih te da to bude privatnim porukama.
                      Ima nas koji ipak volimo Ladu

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Ojacao Lada lobi ovde

Comment

• Danilo
                          CBC Senator XXL
                          • 02.10.2004
                          • 908
                          • Beograd, Dorcol

Jos malo cemo da postanemo cannoballforums.ru
                          www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Bane R
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2006
                            • 1769
                            • Beograd

Hvala na podeljenim iskustvima... Svaka priča je o bilo kom autu je korisna i dobrodošla.

A originalna, stara buba je zaista poslednji put napravljena pre godinu ili dve godine u Meksiku i uopšte nemam razloga da lažem ...

Comment

• Alekre
                              CBC Senator XXL
                              • 12.09.2005
                              • 780
                              • Smederevo

Moguce, znam da se GOLF 1. generacije josh proizvodi u Juznoj Africi.
                              A takodje sam cuo da Lada 1600 spec. proizvodi u Ukrajni.
                              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

Working...
                              X