Ima još neobaveštenih i sirotih tržišta na ovoj planeti... I jugo se još pravi.
Da li postoji podcenjivacki stav prema Ladi?
Collapse
X
-
shone vozi rivu i misli da je uvatio boga za mooda.
ja taj izmet ne bi vozio ni da mi daju džabe.
a to što se riva najviše prodaje to je zato što rusi rade za prosečnu platu od 100 eura i nemaju za bolje.
ja sam sa mojim golfom zadovoljan ima abs, lampice trepere, volan je kožni sa dugmićima, ma perverzija, startan je i bez da se menja motor i troši manje od prosečne lade.
svim ladofililima želim u budućnosti novu ladu po njihovom izboru.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
imao sam rivu,sada imam nivu...mislim sta reci....na rivi sam prvi put radio motor na 80 000km,limarija se raspala posle 8 godina....niva je solidna za voznju po terenu ali za voznju na otvorenom....doduse ima ljudi koji vole da krstare auto putem 80 na sat. ruku na srce nije lada los auto ali apsurdno je porediti je sa bilo kojim zapadnim ili japanskim automobilom. stara tehnologija,zastareli motori,niva se sva trese,krckaju plastike,lupaju police,tvrda,neudobna,mala,veliki potrosac.....
Comment
-
-
Ćale vozi Nivu, kupljena nova u decembru 2003. stavljen plin, manje-više je okej auto. Meni je bilo zanimljivo iz perspektive spuštenog jugića na gasnim amortizerima, sediš lepo visoko, svi beže od tebe na ulici - ima taj jeep-oliki momenat. Razumem ja ćaleta, 2003. na kredit nije moglo ništa da se uzme za te pare, ni blizu - sa svim dažbinama i kamatama, kad se posle 5 godina povuče crta - 6200€ mislim. Evo sad, posle 5 godina, gotovo za slične pare može da je proda, jer je autić u međuvremenu dosta poskupeo.
Međutim, ovo lepo lice ima i surovo naličje:
- katastrofa za otvoreni put, preko 80km/h muzika ne može više da se čuje na najjačem (a ima dobre zvučnike i dobar Sony CD, 4 x 50w). Ne zna se šta više drnda, difrencijali ili gume, decibela - beskonačno.
- ubrzo im crkne 5. brzina, i ćaletu je crkla tačno kad su predvideli. Sad su nešto dotegli i uglavnom radi - dok ne izleti iz nje.
- rđa na svim spojevima, farovi menjani nekoliko puta u garantnom roku, zarđaju za par meseci u potpunosti.
- ukrasne plastike sa sedišta su sve otpale ubrzo po kupovini. Mi smo ih vraćali i vraćali i vraćali, i na kraju digli ruke i izbacili ih.
- 13l plina na otvorenom, kad se baš baš, ali baaaaaaaaš lagano vozi. Motor 1.7 sa karburatorom - zapravo ima tu prednost, ugradnja plina veoma jeftina.
- kvačilo tvrdo u PM, birač menjača fenomenalan, gas čudan.
- kočnice blagi užas. Na klizavom neiskusan vozač - neizvestan epilog. Često sam je "jahao" po Kopaoniku po najgorim zamislivim uslovima na putu, i tu uz redukciju nema nikakvih problema. Prosto se odmah vidi zašta je taj auto predviđen, ne za sado-mazo samog sebe i svojih putnika po gradu ili još gore na otvorenom drumu.
- motor neneormalno slab, dok se ne uključi redukcija, onda je savršena mera. U prilog celoj priči o nameni ovog vozila.
- volan neprecizan, verzija bez serva. Ne možete da verujete koliko taj auto ide gde mu se ide, a ne gde vozač hoće. Uz kočnicu koja koči sa lagom od jedne sekunde, pravo je "uživanje" za vožnju.
Fakat je da se može navići na nju, jer dobar vozač će da se navikne na svako vozilo, ali poenta priče nije to. Sad već nije jeftina, niti je održavanje jeftino. Kome treba auto za drum, ima previše boljih izbora.Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.
Comment
-
-
Najjeftinija terenska voznja je po kilometru je Niva, zato je u kupuju razne terenske sluzbe. Ono sto moze da izdrzi njeno vesanje saranilo bi mnoge fensere. I nije tacno da bi bilo koji Hamer bio od nje bolji po nasim terenima, prvo zato sto su presiroki a onda sto su preteski. A da ne pricam kad sta bi bilo kad bi drljo sa nekim drugim trnje jedno dvadesetak kilometara, kod lade samo savijem retrovizor i teraj. Koliko sam puta samo bio skoro na vratima sa njom, svaka takva voznja bi te u fenseru kostala nekoliko stotina do hiljada evra. Drugo velika joj je prednost sto je laka i uzana i to dolazi do izraja na mokrim zemljanim putevima na brdima gde bi skoro svaki drugi dzip sklizno sa puta niz brdo.
Garantum nema jeftinije terenske voznje od nje, prvi sledeci konkurent je Mashindra Goa 20k eura. U Srbiji ljudi koji zive po brdima u okolini Cacka, Milanovca, Valjeva, Pirota, Vranja itd ce vam najbolje reci sta im znavi ta lada, oni pare za Mahindru nemaju.
Da nije nje mnogi terenski poslovi bi dugo cekali da budu zavrseni, a verovatmo bi radio i magarac.
Poseduju je EPS, Milicija, Telekom, razne Geodetske, Geloske i Grajdevinske firme, Hitna pomoc, Vatrogasci, Posta, RTS mnogi drugi.
Comment
-
-
Originally posted by SuperbirdA kad ce to Lada Niva krenuti na mene?
Samo sam hteo da kazem da su bezveze izjave tipa "Ja vozim dzip i svi beze od mene..." Da li onaj ko vozi Nivu mozda bezi od komunalaca, jer oni voze FAP 1314?"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Pa jos nismo u pobesnelom maksu mada po cenama benzina idemo ka tome. Ipak posle udarca treba taj vozac da izadje iz nive. E onda nije bitna visina limarije vec visina i tezina samog vozaca
Niva je jedini auto na trzistu kome cena novog istog modela raste iz godine u godinu a nista se nemenja.
Comment
-
-
Comment
-
-
Tebi sto je crko motor na 80k ja ne znam sta si radio al swaka ti chast. Moja je stigla do 180k i josh uvek samo cakce ... generalna nije radjena. Sem redovnih servisa i zamena cilindara za kwachilo nije radjeno nishta na mehanici. Stara ja 22 godine i ja sam idalje prezadowoljan sa njom.
Za one koji twrde da rive ne mogu preko 80 neka uzmu 1500ccm i petostepeni menjach pa nek prichaju shta god hoce. Ja znam da moja sa 1300ccm i cetvorostepenim menjachem ide 100 - 110 bez problema.
Limarija? Ne znam kako odrzavas auto - moja lada je farbana 3-i put za 22 godine i tad je uradjena ponovo zastita i promenjene sajtne, zdrawa je.
Lada je auto koji NE OSTAVLJA. Odrzavanje nije skupo, troshi kad je sredjena oko 9l benzina i 10l plina (1300ccm).
Znam ja da Lada nije auto za trke niti je to neka ne znam ni ja kakwa klasa, nit sam ja uwatio Boga za muda - to ostavljam owim koji ocigledno to vole.
Potchenjivachki staw ochigledno postoji - ko ne weruje nek prelista neke postove iznad.
P.S. Jevticu jawi se 2026-e, pa ako ta Fabia bude u voznom stanju ja cu da ti kupim nowu (ako bude postojala).
Comment
-
-
neću ja dočekati 2026 sa fabijom to je sigurno.
a da li će da postoji fabija kao brend ili ne i za to me zabole. meni ni iz džepa ni u džep.
a tebi želim još punooooo kilometra sa tom ladom i da se vozaš makar još 20 godina.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
Comment