Auto za zenu (pomagajte)!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • buldozer
    CBC Veteran
    • 24.03.2006
    • 151
    • Beograd

Auto za zenu (pomagajte)!

Elem forumasi, treba da kupim auto za zenu koja je skoro polozila vozacki ispit, sto ce reci totalni pocetnik. Moja Honda joj nikako ne odgovara zbog sirine i snage motora, pa resismo da uzmemo nesto manje.
    Znaci potreban je auto za 95% gradsku voznju, do 8 godina starosti, sto laksi za voznju, pregledan, sa prihvatljivom cenom odrzavanja i dopadljivog izgleda.
    Da smanjim izbor, eliminisem Opel Corsu, posto ih imamo vec tri komada u familiji.
    Za sada su mi prvi kandidati Fiat Punto i Renault Clio sa 1.2 motorima.
    Mozda bi najbolji izbor bila Toyota Yaris, ali ih ima malo u ponudi, a i cene su malo vece.
    Da Vas cujem!
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Micra
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zoranbg
      CBC Senator XXL
      • 23.03.2005
      • 4098
      • Rooster's Hill , Beog
      • Grande Punto 1.2

nov Yugo
      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Covek trazi auto, ne kofu na tockovima...

Bez uvrede, ali zene, pa jos i pocetnici, imaju jako malo svesti o tome da je automobil ipak mehanicka sprava, da svako maltretiranje (uglavnom nenamerno kao posledica neiskustva) ima posledicu, da im treba redovno odrzavanje. dakle, potreban je auto koji trpi maltretiranja, koji je JAKO pouzdan, maltene nepokvarljiv, pregledan, i naravno, da izgleda lepo

Jugo je DALEKO ispod svakog kriterijuma za bilo koju od ovih kategorija. Zastava 10 - zasto bi neko davao onolike pare koliko traze za nju i za te pare dobio auto prosle generacije koji je maltene identican po ceni sa autom 2 generacije ispred (Zastava 10 i Grande Punto), pa jos i rizikovao da dobije auto koji u nekom stadijumu ima bilo kakve veze sa kragujevackom Zastavom (makar im samo prosao kroz kapiju) - meni nije jasno.

Opel iako dosta cest, ipak ce ostati samo Opel, odnosno auto koji nista radikalno nije napravio sa tom Corsom poslednjih 10 godina pa ne vidim razloga zasto za iste ili malo vece pare ne kupiti nesto sto je zaista lider na trzistu ili je makar svezije od 5 puta restilizovanog auta...

Peugeot - 107 preskup, 207 jako nov i podlozan decijim bolestima, 206 zastareo. Renault - Clio mozda jeste nov, ali diskutabilno koliko je jos "istrebljen" od decijih bolesti i podlozan "maltretiranju"...Citroen - C2 ili C3 jesu lepi, ali ista prica kao i sa Renaultom, pouzdanost jeste dobra ali nije ni blizu Japanaca, na primer.

Punto...sta znam, mozda. Koliko god doduse bio dobar i lep auto, uvek ce mi biti drugi izbor...

Dakle, neki Japanac. Nissan - Micra moooozda, ali ono "lep" u njenom slucaju mi nije bas na mestu Dakle ono sto bih Ja odabrao je ili Honda Jazz, ili Yaris. Em lepi, em apsolutno neunistivi, i generalno mislim da bi u svakom pogledu bili najbolji izbor.

Dakle: 1) Yaris ili Aygo; 2) Jazz; 3) Grande Punto
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Corsa
          CBC Senator XXL
          • 22.09.2005
          • 450
          • Beograd

Najbolji izbor ste izbacili.Punto je pregledniji od clia,jeftiniji u kupovini i odrzavanju,tako da mislim da je bolji izbor.Micru bih preskocio,posto je zena pocetnik i posto bi verovatno bilo ono tipa"E malo sam izgrebala lajsne,pa je jedna i otpala,malo sam zakacila retrovizor...)Kupi Punta,da se ne cimas oko delova(pogotovo tih gluposti sitnih,koje jedino na otpadu mozes da kupis za neku pristojnu cifru)

Comment

• Corsa
            CBC Senator XXL
            • 22.09.2005
            • 450
            • Beograd

@ 206 Tesko da se Yaris,Jazz itd uklapaju u cenu polovnjaka do 8 godina

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Nije covek rekao 8 godina, ili preko 8 godina, neko DO 8 godina, sto i Yaris i Jazz naravno ispunjavaju
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

206, lepo si to napisao, u pravu si, samo mi se cini da se ovde trazi stariji auto, dakle punto1, clio 2, mozda Yaris 1 ili prethodna micra.

Zato sam i predlozio micru, jer je dovoljno pouzdana da moze svasta da izdrzi bez nekih vecih posledica.

A da mi sacekamo da se covek izjasni o budzetu, pa da manje fantaziramo.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Corsa
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2005
                  • 450
                  • Beograd

I ja sam skapirao coveka da su u pitanju Punto 1,Clio 2 itd
                  Dodao bih mozda i Fiestu jos ...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

daewoo matiz
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

A koliko "vishka" kesha imate nameru da se oslobodite?

Raspon cena za auta "do 8 godina" je malko preveliki za neki konkretan predlog... =]
                      http://www.bmw.tv

Comment

• buldozer
                        CBC Veteran
                        • 24.03.2006
                        • 151
                        • Beograd

U pravu ste da ono "do 8 godina" nije bas najjasnije. Dakle, bolje da to prevedem u svima nam mrske eurice - do 6000?.

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

Ima jedan auto koji se slabo spominje ,a to je FIAT PANDA nova.. mislim da je to zaista odlican izbor, a tek FIAT sicento za po gradu ubio se..a i uklapa se u te cene.
                          odrzavanje i delovi ipak mnogo jeftiniji nego neki japanac.
                          @206...po mom iskustvu ,nema auta koji manijak ili pocetnik , nemogu da iscepaju ko svinja masne novine

mala ispravka : potrebno je oko 7000 evra za ova dva utomobila,ali se zato 1 godinu stari mogu sigurno naci za 6000 pa i manje.
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Znaci potreban je auto za 95% gradsku voznju, do 8 godina starosti, sto laksi za voznju, pregledan, sa prihvatljivom cenom odrzavanja i dopadljivog izgleda.
                            Uz limit do 6 k evra i Corsu koja ne ulazi u konkurenciju, ovo je moje mishljenje o najboljem autu koji ispunjava zahteve:

Toyota Yaris (naravno prvu generaciju, i to ako uspesh da ga nadjesh za te pare - apsolutno najbolji izbor u toj klasi, mozha malo skuplji za odrzhavanje, ali kvalitet se placa...)

VW Polo/Lupo (za te pare mozhesh da nadjesh sasvim solidan primerak, narochito Lupa, i pravi je "zhenski" autic; povoljne cene odrzhavanja i dobro "drzhi" cenu na trzhishtu...)

Ford Fiesta (za taj kesh mozhesh da nadjesh i TDDi, uz malo muke i TDCi model, troshi k'o upaljach a zbog dobre upravljivosti odgovara zhenama, dobro "drzhi" cenu)

Dalje na listi su i:

- Honda Jazz (ako bi da "ukljuchish i zhenu u Honda klan )
                            - Mitsu Colt (kvalitetan i pouzdan)
                            - Lancia Y (ubedljivo najlepshi)

Grande je nedohvatljiv, ali ako sachekash par meseci bio bi odlichna "second hand" kupovina

Mozhesh josh ozbiljno i da razmotrish Hyundai Getz, i pored nedovoljne afirmisanosti koreanci prave sve bolje automobile, a Getz je pride josh i jedan od najbezbednijih u klasi
                            http://www.bmw.tv

Comment

• Corsa
                              CBC Senator XXL
                              • 22.09.2005
                              • 450
                              • Beograd

E,ako je u pitanju suma od 6000 evrica,onda glas Yarisu i samo Yarisu.Za te pare nema teorija da se kupi bolji zenski automobil.Mali,prostran,lak za voznju,pouzdan i ima taj pro zenski izgled.Ima u oglasima jedna od 1000ccm,za nekih 5500.Prati redovno oglase i odmah zovi i gledaj kola,posto se Yaris prodaje samo tako.

Comment

Working...
                              X