Jos jedan glas za juga i to novog, imas garanciju i teraj. Sta se tu izmotavate sa tim polovnim strancima krshevima kad ce ionako da ga tera po gradu. Ako se nesto zezne imas i majstore i delove na svakom cosku, a nije skupo. Inace ima jugo 1.1 onaj bez sminke za oko 3500 nov sa sve PDV - moj kolega uzeo pre mesec dva.
p0z
Kakav Jugo bre?Pre neki dan sam bio kod majstora i neka firma je dovezla dva Jugica.Na jednom od njih se radi generalna motora na nesto preko 1500km( da ,da hiljadu i petsto),a i drugom neki djavo 'fal,pa mora da se sredjuje.I taj drugi je bukvalno nov.Pa sad,vi kupite Juga
Bilo koji proizvod koji Crvena Zastava proizvede danas ne bih nikad ozbiljno uzeo u razmatranje shto se kupovine tiche... :x
Izuzev oruzhja...
Ozbiljno, mislim da stvarno nema smisla poprediti nov Yugo sa 4-5 godina starim Yarisom.
Mada je Yugo nov auto, bre! Znachi, garancija (koja ce itekako trebati) i teraj...
Yaris, sa druge strane, ima minimum dva airbaga, elektrichne pakete, opcionu klimu, komfor i performanse bolje od Yugishe, tehniku i mehaniku kakvu Yugo nije i nikada nece imati, bezbednost za uzor u klasi, pouzdanost koja karakterishe brend generalno, robusnost i chak jako lep izgled za jedan "zguzhvani" gradski autic. Al' nije nov, jbg...
Kad je Henri Ford izjavio tu svoju "slavnu" rechenicu, CZ josh nije pravila automobile - predosmislio bi se...
Ne cimajte choveka i ne terajte ga na muku... Nekadashnji Asistent na Mashinskom fakultetu u Prishtini, nekada zhiveo i radio tamo, koji mi je lichni prijatelj, sada radi u CZ i prichao mi je shta se i kako radi u Zastavi. To je kriminal, kontrola kvaliteta ne postoji, shtedi se na svemu i svachemu, chesto nema dovoljno ni farbe pa se to shto ima "razblazhuje" Jednom prilikom je nestalo repromaterijala za izradu hladnjaka za Jugice, pa su neke vece "skracivali" za par rebara i tako ih "budzili" u Juga Njegove rechi, video chovek na licu mesta...
Tako da, za nekadashnje proizvode CZ verujem da su bili solidni, shodno cenovnom rangu. Moj prijatelj vozi "keca" iz sedamdeset i neke, ne znam tachno, serija sa Fiatovim motorom. Auto je "nasledio" od caleta i dan danas ide bez problema, neunishtiv. Tad se josh neshta i radilo, ali sve od pochetka '90-tih na ovamo - samo je manipulisanje naroda i nishta vishe... Mamuzanje mrtvog konja, kako neko ono reche =]
Znachi, nov Yugo - takav kakav je, ili 5-6 godina star Yaris - ako je iole solidan primerak, do 150 k predjenih km i neudaran, po meni dileme nema. Yaris ce i takav nadzhiveti Yuga, a Toyotin kvalitet podrazumeva da za tih 5-6 godina sve je josh uvek na svom mestu i radi kako treba. Za Yuga nisam siguran da je u redu ni onog momenta kad sidje sa proizvodne trake...
BTW. Bash se sad setih: u poslednjem broju AutoBilda ima na stranici 5 ili 6 pismo jedne "zhrtve" Crvene Zastave, jadnik kupio novog keca i vec po povratku kuci, u bukvalno prvim kilometrima vozhnje, mu se desi prvi kvar! Za nekih 10 k km je choveku na autu poshlo naopako sve shto je ikako moglo, bukvalno mu se auto raspada!
Ne znam koliko ti je pametno gledati to na pijaci... Znas kako se ide na pijacu, sa napuhanom cijenom, da se moze cjenkati... A ako se nisi cjenkao, onda... Nisam siguran koliko kod vas ima nakupaca koji jeftinije placena auta samo preprodaju...
Moj savjet za Yaris-a je da poranis sa oglasima, nazoves sto prije, dogovoris "pregled"... A kad si tamo, onda je lakse i cijenu donekle korigovati... Jos nesto, jesi li provjeravao da neko u Toyotu nije vratio starog Yarisa "staro-za-novo", pa da se i vi "ponovite"... Znaci kada bi ga nasao iz prve ruke, sa servisnom istorijom to bi bilo idealno, makar morao izaci i malo iznad zacrtanog limita...
Tesko da bi se Yaris iz te seme staro za novo uklopio u cenu.
@ Buldozer,kupuj oglase cim izadju i odmah zovi.Sve sto valja i povoljno je,ode bukvalno prvi dan.
Kakav Jugo bre?Pre neki dan sam bio kod majstora i neka firma je dovezla dva Jugica.Na jednom od njih se radi generalna motora na nesto preko 1500km( da ,da hiljadu i petsto),a i drugom neki djavo 'fal,pa mora da se sredjuje.I taj drugi je bukvalno nov.Pa sad,vi kupite Juga
Pa ja stvarno ne znam gde nalazite te price iz majstorske radiJonice!?!?
Moj otac uzeo keca 1991 i terao ga je 10 godina nije ga ni pipnuo. Smejao mu se majstor pre neki dan kad je video neke "originalne" delove unutra (kablove za svecice)
Ja imam juga - doduse EFI i od kako sam vlasnik preso sam oko 2500km i nista mu ne fali - a ima 5 godina. Radi ko zmaj.
E da - kolega ima novog juga od 3500 eur od pre mesec,dva i ima par sitnica koje treba doterati dok traje garancija - uglavnom neka stelovanja - posle radi ko zmaj. Al sva ta doterivanja mu rade dzabe jer je u garanciji i to mozda 2 godine !?
sto se tice efi motora enoga moj auto ganja ga taksista i ima blizu 300000 km bez generalne!!! ostalo je katastrofa!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Pa ja stvarno ne znam gde nalazite te price iz majstorske radiJonice!?!?
Moj otac uzeo keca 1991 i terao ga je 10 godina nije ga ni pipnuo. Smejao mu se majstor pre neki dan kad je video neke "originalne" delove unutra (kablove za svecice)
Ja imam juga - doduse EFI i od kako sam vlasnik preso sam oko 2500km i nista mu ne fali - a ima 5 godina. Radi ko zmaj.
E da - kolega ima novog juga od 3500 eur od pre mesec,dva i ima par sitnica koje treba doterati dok traje garancija - uglavnom neka stelovanja - posle radi ko zmaj. Al sva ta doterivanja mu rade dzabe jer je u garanciji i to mozda 2 godine !?
Ta prica iz majstorke radionice se zbila pre neki dan,dok sam cekao da moja kola dodju na red za servis.Pricao sam malo sa momcima iz servisa i izmedju ostalog su pomenuli i ta 2 Juga(bila su tamo).Znaci,nije neka prica rekla-kazala.
Ne kazem da su svi primerci Juga krs,ali je velika sansa da ti se zavali defektan primerak
Ako uzmete twinga necete pogresiti,imao sam dva do sada i nisam imao problema,clio je ok,yaris,206 meni je to jos uvek jako simpatican auto,106 isto nije los,a ostace definitivno para za hondicu
Comment