150 ks za pocetnika da ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Pa ako je on ucio da vozi zbog drustva, a ne zbog sebe i svojih potreba ili zelje, onda mu i ne treba dati da vozi bilo sta.

Tako i najcesce nastaju udesi klinaca, ko ima brzi, startinji auto, ko ume bolje da prodje kroz krivinu i td.

Ako vec tako razmislja, i ako mu je takvo drustvo, sto mu ne pazarite nekog DB9 pa da bude glavni u slikonskoj dolini i da *ebe svaku noc?
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Ne....ozbiljno pripazi sta mu kupujete jer ako je ta prica sta ko vozi i ko koliko ide stvarno lako dolazi do sudara i pored onoga...ma nece meni da se desi ja pazim, ali nema tu.....
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• jovan30
        CBC Senator
        • 07.05.2006
        • 322
        • Beograd

Upravu ste drustvo moze opasno da povuce coveka u propast.

Mozda je i najbolja varijanta 1.8 bez turba od 125 ks, ona je prakticno izmedju 1.6 i 1.8T
        Problem je u tome sto je preko, bar u Nemackoj (izvor mobile.de) 1.8 od 125 ks jako ali jako redak. Nije mi jasno zasto

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Ja tebe stvarno ne kapiram???

Vecina ljudi ti je predlozila da idete na opciju od nekih 75 do 100 konja i ti ukacis da je najbolje 125 konja???
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

Originally posted by DJDexy
            Problem je u tome sto je preko, bar u Nemackoj (izvor mobile.de) 1.8 od 125 ks jako ali jako redak. Nije mi jasno zasto
            trosi vise nego 1.8T i mnogo vise se kvari nego svi drugi motori zajedno
            provjerene informacije (kad sam uzimao golfa malo sam se raspitao tu i tamo)
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Duke
              CBC Senator XXL
              • 16.01.2006
              • 753
              • Urbs Naissus

Xe, xe, koliko vidim, svi koji predlazu da se ne kupuje jaci auto, uglavnom voze aute od 120+ konja...

Shalim se, bas mi je drago da vidim da kod svih uglavnom preovladjuje normalan pogled na ovo pitanje. Voznja nije video igra, nema SAVE i nema RELOAD. Nishlije se secaju slucaja od pre dve tri godine, kada su prvo jedan dechko bez dozvole (u Panteleju), a godinu dana kasnije i jedna devojka (tek polozila, kod glavne Bus stanice), svojim super-jakim BMW-ima pobili grdne ljude koji su cekali gradski prevoz na stanicama (medju njima i trudnice i decu ), ni krive ni duzne. Jednostavno nisu mogli da savladaju svoje monstrume i isprate krivine.
              I kao sto neko rece, pravu voznju ce nauciti voznjom nekog slabijeg auta, gde mora da razmislja i planira, a ne da vozi sirovom snagom. Utoliko ce vise kasnije da respektuje (kod jaceg auta) i tu snagu, a i druge ljude u saobracaju koji tu snagu nemaju. Ja sam poceo i ficom, i vozio ga do pre cetiri godine, a sada vozim nesto malo jaci auto , i to iskustvo me je naucilo poniznosti, tako da kad me uzbrdo koci natovareni fica ili peglica, ne dozvoljavam sebi nervozu i nestrpljivost, jer sam svestan mogucnosti tih auta, i toga da sam i ja nekad (ne svojom voljom) mozda usporavao druge.
              U medjuvremu sam vozio i R21 sa oko 90 konja, i to je sasvim pristojna snaga da te udobno vozi i na dalji put, i za malo zivlju voznju, a nedovoljna da se upustas u neke vratolomije...
              "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

Originally posted by DJDexy
                Ima 19 godina
                Ucio je na Golf 4 (verovatno SDI, ona autoskola na Banovom Brdu, crvena cetvorka je upitanju).

Ja bih najvise voleo kad bih imao neki tahograf pa da mu dam moje auto (kasko osiguran) da vozi dan dva pa da onda na tahografu vidim koliko ga je vozio.

Postoje li neki blokatori tipa da ne moze da vozi iznad 3000 obrtaja u minuti. To bi bila jedina siguracija da ne moze da ga cepa. Mislim neko reprogramiranje kompjutera?

Ma znam i ja da je najbolje da uzme neku Corsu 10-tak godina staru dizel, ali je on zapeo za bolji auto, cak ta 4-ka je u njegovoj glavi "kompromis" jel je hteo da mu kupe matori BMW 520 ili 523-icu E39 1996/1997 (cena je otprilike kao za Golf 4 iz 2001), ali mu ni u ludilu ne bih dao da vozi stalno zadnju vucu, imam zadnju vucu i vec sam imao jedan udes na klizavom zbog ne paznje (malo gasa-mnogo muke) a imam ESP u autu.

Kod njega je fazon, svi moji ortaci imaju dobra kola ne mogu ja da vozim krsa. Kapirate onda o cemu se radi (mislim na kola tipa Audi A4, Opel Astra/Vectra, BMW E36 i slicna)

Ja se najvise plasim psiholoskog efekta, znaci ono vozim Golf GTI i ku**im se, a vozim Golf 4 1.6 vozim normalno. Ali se ipak nadam da postoji i ona kombinacija vozim GTI i vozim normalno.
                Kazem moj auto dok sam ja u autu vozi sasvim normalno, mislim hoce da da jaci gas na semaforu, ali nista nesto preterano.
                Mislim da on u 1.4 ili SDI ne bi ni seo, stojao bi na parkingu i niko ga ne bi vozio.
                Pa,kupite mu cetvorku SDI,ili u najboljem slucaju 1.6 benzinca ili neki slabiji TDI i to ce mu biti vise nego dosta.I ja sam se przio da kupimo CRX-a kao prvi auto,pa sam zavrsio sa Corsom od 45 konja.Imao sam i taj period kao necu ja to da vozim,pa sam se na kraju ipak pomirio sa cinjenicnim stanjem da cu voziti Corsu,ili cu ici GSP-om.U krajnjem slucaju on i nije u poziciji da odredjuje neka pravila ,jer ne daje pare za ta kola.

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Jednom sam na forumu pomenuo momka iz Zvechana koji ima E36 M3 Evo i E36 328i cabrio.

Imao je vozachku dve godine pre nego shto je kupio sopstveni auto, u medjuvremenu vozio shta stigne, kad bi se od nekog "ogrebao", onda kad mu je bilo potrebno...

Prvi auto koji je kupio bio je M3
                  I danas je zhiv i zdrav, a vozi neke 3-4 godine, i to nimalo nezhno...

Ovo sam samo naveo jer ima i ovakvih, drastichnih, i "nestandardnih" primera. Na njegovom mestu bi se 90% neiskusnih vozacha u M-u slupalo nebrojeno puta... Al' chovek reshio "s' neba pa u rebra" pa to ti je...

Da li je ovo pametno i za preporuku - verovatno nije, ali sam ovo napisao samo da naglasim moje neko mishljenje po ovom pitanju. A to je da je sve individualno, zavisi od osobe do osobe... Nekom je dovoljan i Yugo 45 da napravi s*anje i to je to...

Ja lichno ne mislim da je pametno uzeti za prvi auto bilo shta preko 70-80 konja, chak i manje za klasu malih automobila. Moj prvi auto je imao 110 KS i nekih 900 kg tezhine, ali sam to stalno imao na umu pa nisam napravio nikakvu glupost, a imao sam prilika...

U konkretnom primeru mislim da je i slabija verzija sasvim dovoljna za Golfa, pre svega jer vec vidim da je chovek vec "postavljao neke brzinske rekorde" bez imalo stazha i iskustva, a turbo ce samo josh da mu da dodatni motiv da pomisli da mozhe on to i bolje... =]
                  http://www.bmw.tv

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Mislim da on u 1.4 ili SDI ne bi ni seo, stojao bi na parkingu i niko ga ne bi vozio
                    ako je tako a verovatno jeste jer ga ti najbolje poznajes rizikujem da kazem politicki nekorektnu izjavu-
                    cini mi se da je decko razmazen tatin sincic ako uopste moze da pomisli da odbije takav auto koji se dobija na poklon, pa jos u 19toj godini.

sumnjam da nijedan auto koji (u glavi) nije bolji od komsijinog malog nece biti nesto sto bi ga zadovoljilo, a od tog nacina razmisljanja do zanemarivanja realnosti zivota nije dalek put.

sorry, nakon svih informacija mislim da je Golf nezasluzena premija a kamoli BMW, u smislu psihicke nezrelosti da se uhvati u kostac sa stvarnim zivotom.

mozda i ne treba nista da napisem, eto imas iskreno misljenje bez namere da ikoga uvredi.
                    ali ja tako gledam na stvari kada postoji rizicno ocekivanje da se zaseni drustvo pojavom i materijalnom stvari a zanemaruju drugi apsekti upravljanja vozilom.

da ponovim, ne zelim nikoga da uvredim ali ja mu ne bih dozvolio takav nivo izvoljevanja.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• alt+64
                      CBC Senator XXL
                      • 27.02.2006
                      • 571
                      • bgd

Ako je lik stvarno usijana glava, a reklo bi se da jeste, nista bezbednije nece biti ni da mi uzmes R4.
                      Ja sam, dok sam bio takav, imao x neprijatnih i 2-3 vrlo ozbiljne situacije iz kojih sam se izvlacio uglavnom na srecu i to u kadettu 1.3 sa 60ks.
                      Poenta svega: Za banderu ti je dosta i 70kmh, a to moze i trabant

Comment

• Gruja
                        CBC Senator XXL
                        • 09.02.2006
                        • 614
                        • Bgd
                        • Alfa 75 TS

Paz' ovako...
                        I ja mislim da ako u 19 godina ne ume da ceni to sto ce da dobije takav auto onda ne treba ni da ga dobije...
                        E sad, ako je vec reseno da bude Cetvorka, a on pati od kompleksa da to bude neka zestoka masina - onda uzmes 1.4, skines nazad oznaku i zalepis 1.8T... Na haubi malo raskacis rucicu za otvaranje da ne moze svaka susa da otvara i gleda a on nek im valja pricu kako mu ne radi mehanizam...

Jos jedna stvar: ja koliko vidim ti licno navijas da to bude jako pa kao nek bude 125ks a ne 150... Uf silne razlike... Razluci prvo jel to hoces ti da przis ili da bratu das kola?
                        Gledaj da njemu bude citava glava na ramenima, a tebi ako se ganja uzimaj kola za sebe a njemu takva nedaj... ni slucajno...
                        Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

A da pitate samog decka koji bi i trebao da vozi taj auto? Ako kaze da mu je malo 140-150 KS, OBAVEZNO mu kupite nesto duplo slabije. Ako kaze da mu je dosta 70-80, slobodno mu kupite nesto jace

Stvar je samo u odnosu prema snazi koju imas, paljevinu koja misli da je cim je izasao iz skole profi pa mu treba extra preko 150 KS, sigurno negde ceka bandera sa njegovim imenom...

50 ili 150 KS, ubice se podjednako efikasno ako ima pogresan odnos i ne zna da se kontrolise dok ne stekne iskustvo.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dren
                            CBC Senator XXL
                            • 24.08.2005
                            • 1068
                            • Sarajevo

Potpisujem...

Comment

• marinac
                              CBC Senator
                              • 13.03.2006
                              • 277
                              • Beograd
                              • Alfa 156 JTS

Tvoj brat je od onih vozaca koji misle ako imaju dobar auto, da su automatski oni dobri vozaci. Ja mu nebi uzimao nista preko 100 ks, a za godinu dve moze da ga proda i kupi sta god hoce, ali ce imati neko iskustvo. A sigurno auto nece stajati na partkingu, sesce u njega posle dan dva sigurno.

Comment

• bojan
                                CBC Senator
                                • 29.08.2005
                                • 232
                                • novi beograd

NE!!!!!!!!

Comment

Working...
                                X