150 ks za pocetnika da ili ne?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Ljudi koji su mi govorili da je malom i 100 ks mnogo potpuno su upravu.

Ortak me je pre 7 dana vozio u svom Audi A3 1.6 sa 102 ks, i ono ide ko blesavo. Znaci ide mnogo bolje nego sto sam se nadao. Mislim da ide kao moj BMW. Ocekivao sam mnogo slabiju masinu.
    Ako tako ide na Audiju, pretpostavljam da i na Golf 4-ci ima iste performanse i to je onda sasvim dovoljno.
    Tako da temu mozete slobodno da zatvorite, nece biti nista jace od 1.6 16V za pocetak. A posle godinu-godinu i nesto nek mu cale uzme jace ako ovih godinu dana provoza bez problema.

A za brzu voznju nadam se da cu sledece godine moci sebe da zadovoljim sa nekim BMW-om od 3000ccm i 220+ ks. Bolje tako nego da burazeru stavljam glavu u torbu...

Comment

Ja ne mislim da mladjima treba kupovati slabe automobile,....ja sam jedan od njih.... dobio sam jako brza kola,.....ali stvar je u vozacu,..po prici vidim da je decko malo usijane glave,ali svi smo bili,e sada kako se ko zadovoljio,milsim kako je prosao i koliko mu je trebalo,zavisi......
      slazem se sa nekim ko je rekao na pocetku,da ako mu se kupi taj golf od 150 ks treba ga izvesti negde i pokaze mu se sta taj auto moze da uradi i sta sve moze da mu se desi,koliko god on pricao da zna sve neka to i oseti pa ce da postuje malo vise......a samim tim neka se izivi negde,jer ga kopka ta radoznalost,...tako je bar meni bilo,pa sam se zatekao sa caletom na aerodromu gde mi je rekao evo sad radi sta ti je volja......pa sam se iziveo.......

Comment

• Danilo
        CBC Senator XXL
        • 02.10.2004
        • 908
        • Beograd, Dorcol

Ja sam polozio pre nesto vise od pola godine i presao sam nekih 2-4000km (ne radi mi km-sat), veci deo toga u Yugu 1.1. Rado bih sada kupio bolji auto, a pravo da ti kazem i mogao bih da uzmem sebi nesto do 3000 eura, bas mi danas momak nudi Corsu A sa c20xe za 2700 eur, ali dovoljno sam razuman da znam sta takav auto nosi i sta moze da se desi, vrlo lako.
        Imam drugova mojih godina (18-19), koji su sletali sa puta sa Yugom 45 i otkidali pola trapa na Z101 jureci se i uletajuci u krivine da bi impresionirali devojku/ortaka/koga vec, a imam i drugare koji voze 735i (ovaj novi svem. brod) i Jaguar X-type, pa nikom nista. I jedni i drugi imaju isti iskustvo, stvar je samo kako se postavis. Evo ti ziv primer, jedan lik vozi Yugo 1.1, svaki dan dolazi u skolu i hvali se kako je oprao VR6, 325i i sl, a vec je auto uradio xyz puta...
        Ti najbolje poznajes svog burazera, budi iskren prema sebi pa proceni da li je razmazeni nezreli i podvodljivi lik, koji ce nacepiti gas kada ga drustvo napali kad ih pretekne neki manji/stariji/nadrkaniji auto, da li jedan od onih sto sa 10 ortaka u kolima jurcaju po kraju sa odvrnutom muzikom koliko moze, udare nekoga ili neciji park. auto i pobegnu, ili je par jedan od onih mladih i normalnih ljudi (mogu slobodno da stavim sebe u tu grupu), koji je svestan mokrog kolovoza, pune linije, prvenstva i cene polomljene felne. Proceni sam, a imam utisak da imas bitnu ulogu u odluci pa reci. To je jako bitno, roditelji mog bliskog druga imaju tri auta pa mu i dalje ne daju ni jedan da vozi zato sto su svesni da je neodgovorni degen koji ce prvi dan napraviti picvajz.
        Nije resenje da mu kupite Yuga ili Punta ili slicnog hrcka, ali nadji neki kompromis, recimo neki, lupam, Stilo 1.2 16V, ili Xsara 1.4, Golf 1.4, tako nesto...
        Ne kazem, svakome se desi peh, i ja sam se nekoliko puta zaneo, zaboravio da je mokro napolju i da su mi gume 155/80/13 pa mi zadnji kraj sustigao prednji u sred raskrsnice, ali bitno je da shvatis "sta bi bilo da je bilo", samo sto se nazalost desi da mnogo ljudi ne dobiju sansu da mogu da razmisle.
        Jesi li cuo kada se prosle godine desio onaj udes kada su poginula ona 3-4 momka u Golfu V? Mislis li da se to desilo zato sto su polako vozili i zato sto su kola sami zaradili?
        I kada mu kupite kola, moj savet ti je da mu ne date pare za gorivo, niti za popravku eventualnog sranja koje napravi, vec da sve mora sam da iskesira, pa kad mu se jednom desi sranje da razbije far, krilo i haubu i mora sam da par stotina evra videces oce li drugi put.
        Znam kako razmisljaju likovi mojih godina i znam zasto se desava sve to sto se desava pa ti dajem najdobronamerniji savet koji mogu.
        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

cosworte
          sve je u mentalitetu, neko moze da potera auto od 150 KS kao da ima 30 KS kad treba, a opet neko drugi ako je resio da se izivljava, i pegla mu je previse.

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Jes vala snaga i brzina lako povuku

Comment

• Bebac
              CBC Član
              • 27.05.2006
              • 35

moj glas ide definitivno slabijem modelu golfa ,jer poucen vlastitim iskustvom , da sam imao jaca kola na pocetku bilo bi veselo x puta i po mene i po novcanik .....narocito sto se radi o izboru izmedju dva golfa koji ce za godinu dve biti lako prodati i burazer doda malo kesa pa kupi nesto bolje .

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                • Mazda 6 2.0d

Ja se slazem sa onima koji misle da decko nije jos za auto. Ja sam do neba zahvalan mojima sto sam prve dve-tri godine vozackog staza vozio Audi 80 iz 90-te sa 1.6 motorom koji je imao ukupno 70ks!!!
                To je perfekcija za mladog vozaca - stabilan i siguran auto koji skoro da ne moze da povuce.

A ako on hoce auto da bi fascinirao ostale onda mi veruj da ce se obavezno trkati. Ja sam to u pocetku izbegavao (jer sam imao lose iskustvo sa 19 kada je jedna drugarica dok smo se trkali na otvorenom ispravila krivinu gledajuci u retrovizor zasto sam ja kocio kad je put josuvek prav) mada mi se sad s vremena na vreme desi da se "pustim" ali iskljucivo ako je za volanom auta pored neko sipmaticno zensko .

Nebih da ti solim pamet ali razmisli o svemu sto smo napisali. Ja npr sebi to jutro i taj povratak sa vikendice josuvek sebi ne mogu da oprostim jer ako glupa plavusa u GSI-ju (sa skoro duplo jacom masinom) provocira nisam ja smeo da se primim kao mladi majmun.

Bilo kako da odlucis zelim tebi i tvom bratu puno bezbriznih kilometara.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Suma summarum:

Sve u svoje vreme... Da bi eventualno sprecili moguce posledice u slucaju neuracunljivosti bolje birajte slabiji auto, mada to ne garantuje nista!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• luci
                    CBC Senator XXL
                    • 13.03.2006
                    • 1103
                    • odzaci

ja sam pre godinu i 6 meseci polozio na jugu a od prvog dana vozim auto od 140 ks. nikad ga nisam preterao preko 140 i to u gluvo doba po potpuno pustom putu.

a znam coveka koji je juga naterao u krivinu da su mu se dva tocka podigla sa puta

150 ks nije mnogo ako covek ima mozga a ako nema i 50 je mnogo.
                    daj mu tvoj auto pa zamoli nekog njegovog ortaka u kog imas poverenja da ti kaze kako vozi

Comment

Working...
                    X