Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rajmax63
    CBC Prijatelj
    • 02.04.2005
    • 1415
    • Bačka Palanka
    • AUDI A6 2.0TDI 170KS

nije poenta u Zederu već jeli je neko tipovao auto ili nije

reaper_HGT
    drugaru su pre par meseci digli Golf IV sa alarmom i Zederom, tako da. . .
    i to za 15 min! na sred sredine ulice kod hotela Jugoslavija u 9 uvece!
    licno mislim da ako je neko namerio bash taj automobil uzece ga bilo na njemu zeder, kandza, alarm ili ne bilo nishta, jbg
    blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
    Audi ima crveno T

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

@shadow: u pravu si za sve postoji prvi put i tacno je da dosta automobila moze da se skine imobilajzer. lap top i sav potreban softver za to nema svako. na netu moze da se nadje ali treba da se plati. ljudi koji imaju takve "alatke" ne kradu fiat punto a verovali ti ili ne nece vise da kradu ni golf4 pricam o ozbiljnim lopovima.zasto, uvek ima neki pasat, A4, G5 itd koji nije obezbedjen. sad je fora dignuti Q7, Touareg ili Cayene. alat za ova tri kosta 15000e. ovo za 6000 ti ne pije vodu , zasto? kolko bi po tebi bilo realno da se trazi para za otkup za taj auto ako za auto od 10000 traze 2-3000 . generalno, fora je u tome da taj auto od 6000e ukraden e vredi ni 500e tako da kradec nece da stavlja ruke u vatru za sitnu lovu a ovaj od 10000 ako ne dobije otkup proda ga na kosovu za 2000.

sto se OBDa tice, to mozes da uradis sam ako si vican zicariji, moze da ti uradi elektricar a moze i neko od ovih silnih inzenjera na forumu (gumetina, nickRP, Dr. Boca, etc)
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Ne kradu se samo vozila radi odkupa,koliko tek njih zavrsi na nekom odpadu iseceno u delove

Comment

• stefanves
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2006
          • 1351
          • BG

Zverko, zar preko OBD kod italijanskih vozila postoji pristup imobilajzeru?Imas li listu doticnih, tj.onih kod kojih se to moze uraditi?
          Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
          Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by stefanves
            Imas li listu doticnih, tj.onih kod kojih se to moze uraditi?
            je li ? ti bi da znaš

pa ćeš posle raspričati po selu
            Audi ima crveno T

Comment

• shadow
              CBC Senator XXL
              • 23.09.2005
              • 555
              • Beograd

Pa ja uopste nisam ni mislio na otkup Ti stalno pricas o otkupu, a ja sve vreme mislim o delovima

Opet navodim ovog mog fiat-a kao primer, ako ga ukradu, mogu da uzmu za njega u delovima minimum 2000e, minimum. Verovatno mnogo vise.

I sad, treba im neki stari laptop koji ima da se kupi za 100e, treba im softver koji ce da plate $125 dolara i 22e postarina za evropu. Dobije se program, kablovi i uputstvo.
              http://www.telwis.pl/product_info.php/p ... anguage/en
              My crew is all fired up
              Y'all better just wise up

Comment

• reaper_HGT
                CBC Senator XXL
                • 05.09.2007
                • 888
                • Beograd

ovo mi se ne svidja

Comment

• bgd.nenad
                  CBC Početnik
                  • 08.10.2007
                  • 9
                  • Beograd

Jeste da se malo tema istrosila ali ipak mislim da se moze nesto dodati...

Kao prvo, cini mi se da se osnovna greska pravi sto se generalizuje, tj. zaista se ne moze tvrditi da niti bilo ko treba da smatra da sad odjednom svaki lopov (ili lopov u pokusaju) zna i moze da otvori Zeder, ili pak sa druge starne da je to apsolutno nemoguce. Naravno da postoje profi ekipe ( ne velik broj) koji to umeju ali to kako i sa cim cuvaju kao dobro cuvanu poslovnu tajnu. Naravno da se nece izlagati riziku da prave krivicno delo za kola koja malo vrede jer je pred zakonom isto ukrasti Keca i Q7.

Takodje mislim da je zverko u pravu, i da covek ocigledno zna i ima uvid u realnu situaciju a ne u price...

Najbolja zastita je kombinacija mehanicke i elektronske, sa tim sto je apsolutno nepotrebna dodatna zastita na Italijanima, Francuzima i Japancima i novim Mercedesima jer se ta kola ne mogu upaliti bez kljuca jer im sistemi zastite nisu probijeni, verovatno zato sto nisu zanimljivi Rusima koji su glavni za software za takve stvari...
                  Ono sto je dobro za zastitu od ozbiljnijih ekipa je sklop raznih zastita i trikova

U poslednje vreme je u najskupljim rizicinm automobilima (Audi, BMW,Porsche, VW...) najcesce ugradjivana igla u letvi volana koju ugradjuje i Porsche Beograd u sluzbena vozila, iako svi imaju kasko, jednostavno nece ljudi da budu laka meta. Ta igla je inace Multilock za menjac koji jedan servis u Beogradu uspesno ugradju na letvu volana, malo vislje od pozicije zedera tako da je koriscenje lakse. Na to savetuju i elektronski zastitu koju sami kombinuju i ne kazu sta je ali je to ustvari kombinacija dobrog alarma sa hijackom, imobilajzera i jake sirene u kabini i jos po necega.
                  Takodje takav klin u automatskim menjacima je vrlo pouzdan i moraju da ga skinu da bi terali auto jer nema kvacila, sto i nje bas lak posao
                  Izmestanje ili postavljanje laznog OBD je takodje dobra stvar.
                  Ono sto je jos bitno uradi a to moze da se uradi i na kolima bez sve te elektronike je da se "otkace" brave , to jest da brave ne rade na kljuc ne go samo na daljinsko otvaranje tako da se ne moze uci u auto obijanjem nego recimo samo lomljenjem staklo sto je nepopularno medju lopovima jer auto sa slomljenim staklom bode oci i u transportu.
                  Takodje treba otkaciti tj izmestiti sajlu koja otvara haubu jer je to prvo sto otvaraju kad udju u kola da bi onesposobili sirenu/alarm.
                  To dve stvari ce zaista dosta dosta otezati i najboljima da oteraju auto
                  Ta zastita ima sledece cene
                  Igla/klin u volan oko 250e
                  Paket elektronike od 350e do 700e

Ono sto je u ovoj prici najbitnije....Zeder se otvara, Klin se otvara, sve to moze da se skine, ali se vreme pocinje meriti u satima a ne u minutima, sto je itekako vazno i treba da doprinese da Vas auto zaobidju i odu negde gde je lakse

Posebno upozorenje clanovima foruma koji sa vozilima navedenih proizvodjaca dolaze u majcicu Srbiju sa stranim tablicama i bez zastite, drzite kola na oku dok nesto ne dodate od zastite, u pitanju su zaista minuti!

Comment

• neshaoct
                    Banovan
                    • 18.08.2007
                    • 1754
                    • Beograd, Rakovica

..ok..ti momci sa video-klipa su gledali ceo serijal...od Ocean's 11, preko Ocean's 12, a i onaj poslednji deo Ocean's 13...

Medjutim, ti klipovi su pre svega o nedostacima na sistemu bezbednosti samog objekta, a automobil su upalili sa originalnim kljucem...

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

stvarno ne znam vise sta da napisem posto ja u bubanj vi u bass . nikad nisam cuo da su nekom ukrali italijana. nikad, ni za otkup ni za delove. zasto bi ga krali za delove i rizikovali da izgore kad stranca mogu da kupe za manje od 1000e i da zarade jos toliko. nema vise toga, krade se auto zbog radi otkupa ili zbog radi prodaje.
                      LK se otvara bez ikakvih problema bez brusilice i secenja i sta ti ja znam. potrebna je busilica na baterije , burgija, recimo 4 -5 i celicna zica savjena na L.
                      zeder se takodje otvara, postoji alat . otvaranje traje 3-5min.

Comment

• rajmax63
                        CBC Prijatelj
                        • 02.04.2005
                        • 1415
                        • Bačka Palanka
                        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

au Zverko ne moj tako naglo
                        napaliće sa klinci pa šta ćeš onda
                        Audi ima crveno T

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

dzaba kad ne znaju gde treba da se bushi

Comment

• Vatanen
                            CBC Početnik
                            • 21.12.2007
                            • 5
                            • Beograd

Duga tema, svodi se na recenicu nekoga sa pocetka-zeder i slicno ce zastititi auto od klinaca, sitnih lopova i slicne boranije sto je za jeftinije aute sasvim dovoljno. Takodje, ne vidim koji bi se lopov cimao da ide preko zedera za auto do 3-4k evra. Onaj ko kupi nov auto ili polovan preko 5-6 hiljada lepo osigura auto i miran je. Ne moze me niko ubediti da je nekome sa autom preko 10k evra cimanje da placa kasko.

Comment

• shadow
                              CBC Senator XXL
                              • 23.09.2005
                              • 555
                              • Beograd

Originally posted by zverko
                              zeder se takodje otvara, postoji alat . otvaranje traje 3-5min.
                              Originally posted by zverko
                              dzaba kad ne znaju gde treba da se bushi Mig
                              E ovo je bila sustina cele rasprave. Sad moze i lock. Sto to lepo nisi odmah na pocetku rekao?
                              My crew is all fired up
                              Y'all better just wise up

Comment

Working...
                              X