Pa ocekuj tri meseca i 5000
P.S. inace, ono sto sam napisao prethodno je kad se ide po propisu,a ne kad podmicujes pandura, sudiju, nekog treceg.....
P.P.S. a na autoputu je +50km/h, tacno...
uslovno 3 meseca ili??? znaci ne gine da stavljam ceradu na auto.....
Fora je bila drugacija, izvadis duplikat u koga ti i lupe zabranu jer je duplikat validan, a vozis sa starom dozvolom tih par meseci dok zabrana ne istekne. Meni bar za ovih 16 godina jos niko nije proveravao vozacku dozvolu.
Sto tetak rece sa sudijama i nema pravila, zavisi prosto od njihovog karaktera tj, noge na koju su ustali tog dana. Ja sam uvek bio fin i sve priznavao, i video da od toga nema vajde. Sudije odrade posao, mene rebnu odokativno, a kazna naravno zavisi i od suda, ne samo od sudije, slicno kao i pijace po Beogradu.
Za prvi prekrsaj su uvek blagi, moj prvi prekrsaj je bio voznja bez dozvole i dobio sam uslovno 3 meseca. Ukoliko nema otezavajucih okolinosti, kao alkoholisanosti, smanjene vidljivosti ili sto sta, proci ces sa uslovnom plus neka manja novcana. Mene su capili na pancevackom putu, ogranicenje 60 a ja isao 101 i bilo je cini mi se oko 3000din ali 2004god ako ti to nesto znaci, a nije mi bila bas prva prijava .
Da li je napravio fotografiju tvog automobila kako ide toliko preko ograničenja? kako ti da znaš da on nije snimao neki drugi auto pa tebi pokazao radar? Traži suočenje sa policajcem, pozovi 3 svedoka koji će da kažu kako je stvarno bilo a to je da si išao svega 20 kilometara iznad ograničenja nego je on u stvari samo tražio mito a ti na to nisi hteo da pristaneš.
Ok momci, hvala vam puno.....ovo mi je prva prijava, tako da mi ide na zivce(pre ovog sve sam placao na licu mesta), a i ne znam sta cu da pricam kod sudije, posavetovacu se sa nekim, sta bi bilo najbolje, a sto se tice svedoka zovem vas ako bude potrebno......
Momci, i meni treba mala pomoc u vezi jednog prekrsaja. Naime, isao sam 86km/h na putu na ulazu u Valjevo gde je ogranicenje 50km/h. Pritom, bilo je 2 ujutru, nigde nikog, put sa dve trake u svakom smeru..policija me je zaustavila, uzela podatke na nekom parcetu papira !!!! a ja sam ih molio da mi ne napisu kaznu...i kontao sam da se to ni nece desiti kad ono stize mi danas prekrsajna prijava.
Dakle, nisu mi dali priznanicu, nit su mi radar pokazali, bilo je svedoka sa mnom i ja vas pitam, sta da radim? Kako da se postavim pred sudijom, sta da pricam, sta da obucem, i sta da kazem u vezi svega?
Imam dozvolu 5 godina i jedina kazna pre ovoga je bila 1000 din i trebao sam platiti vise na licu mesta (3000din jer sam vozio 72 a ogr. je 60) pa sam namolio pandura da mi pise manju kaznu..
Obavezno reci da ti nije dao zapisnik,da takodje nisi video brzinu koja ti je izmerena.Dobro je sto nisi nista podpisao.Sa sudijom samo opusteno,ostavi utisak savesnog vozaca i nemoj nikako tvrditi da si vozio 50,foliraj se,tipa vozio sam normalno,prilagodjeno uslovima,plafon 60-70.Napomeni da nisi kaznjavan i trazi suocavanje obavezno.
@fox _mulder nadji 2,3 svedoka koji ce da potvrde da nisi vozio tom brzinom,da ti pandur nije pokazao radar(samim tim nema nikakve dokaze da si prekoracio brzinu u toj meri),da ti nije nista dao da potpises vec ti je samo uzeo podatke i pustio te bez ikakvog objasnjenja i obavezno trazi suocenje.
Jos jedna bitna stvar:trazi da sudija napise od reci do reci tvoj iskaz a ne da ga on sroci kako mu odgovara jer to cesto rade.U suprotnom nemoj da potpises iskaz vec ispod napisi napomenu da on ne odgovara tvojoj izjavi i da zato odbijas da potpises.
Ja sam imao dva slicna prekrsaja ove i prosle godine,60-99 i 60-95. Prvi put sam dobio uslovno i 4000+600 din, a drugi put obnovljeno uslovno (iako prvo jos nije isteklo) i 6000+600 din. Kao sto neko rece,vazan je utisak kakav ostavis. Ja sam ozenjen i imam sina,i uz neko moje cviljenje , dobio sam extra male kazne, pogotovo drugi put s 'obzirom da sam na uslovnom. Ali ti si isao 40+, i to ti je otezavajuca okolnost , jer to je prekrsaj za oduzimanje dozvole; da si isao za 8 manje verovatno bi prosao kao ja.
U svakom slucaju sa srecom!
Comment