A sta se desava kad uopste ne stanes panduru ?
Drugar jos pre godinu i vise nije stao, zato sto je pandur zaustavljao odmah iza raskrsnice, a on bio u levoj traci, posao samo da preparkira auto iz druge ulice.
On ga je video valjda u retrovizoru da zapisuje broj, ali taj auto sad ne postoji, tj. odjavljen je, vracene tablice i oteran u selo (i bez motora je), a vodio se na njegovu kevu.
ja ne razumem sto se vi ljudi toliko strecate od pandura ovde u ns sve se zavrsava sa 1000din tj. kaznom za pojas, das hiljadarku i nemislis naravno mislim na sve kazne osim za one za voznju u pijanom stanju, pa sta ako ides sto na sat i uhvati te radar, malo se grbavis kao da nemas para i onda na kraju, jel moze za pojas pandur sav srecan moze i kraj price nema sudije nema oduzimanja dozvole pa kad vec hoces da se kur..s i vozis 100km/h plati 1000 i kraj price
Izvinjavam se sto vadim temu iz naftalina, ali me skorasnji susret sa policijom zbog prekoracenja brzine ostavio sa par pitanja...
Da li policajac sme da mi oduzme vozacku dozvolu na licu mesta? Ako sme, u kojim slucajevima? Sta se desava ako mi on oduzme, a ja posle na sudu dokazem da nije bio u pravu? I sta im to dodje "po kratkom/ubrzanom postupku" ?
Pa dobro...susret je otprilike isao ovako...vozio sam 80+, a dozvoljeno 40...i zaustavlja me pandur...
P:"dobar dan, jel znate koji ste prekrsaj napravili?"
Ja:"ne"
P:"izmerena brzina vam je 84km/h, a dozvoljeno je 40"
Ja:"ne verujem, mislim da sam vozio 50(lazem naravno)"
P:"evo da ti pokazem...(pokazuje mi radar)"
Ja:"aha...a gde ste vi bili kad ste mi merili brzinu?"
P:"ovde"
Ja:"a gde sam ja bio?"
P:"tamo (pokazuje pravac odakle sam dosao)"
Ja:"i ja sam znaci isao ka vama kad ste mi merili brzinu?"
P:"Da"
Ja:"pa onda ste mi netacno izmerili brzinu"
P:"nemojte tako gospodine, brzina vam je izmerena po propisu (za to vreme njegov kolega snima drugog, sedeci u kolima)"
Ja:"(vidim da drzi prolaser3) vas uredjaj nije namenjen za snimanje u dolasku, a i zakon ne priznaje rezultate merenja u dolasku"
P:"ma pustite vi to sto pishe u kuriru...."
Ja:"ja ne citam kurir, ja citam sta pishe u zakonu"
P:"pa dobro, onda cu da pisem prijavu...(vadi blok)...da li shvatas da ces ostati bez dozvole 6 meseci? bolje da ti pisem recimo za pojas..."
Ja:"ne, ja nisam napravio prekrsaj"
P:"bolje ti je da pisem za pojas"
Ja:"necu, napisite kako je bilo"
P:"(iznervirano) e onda cemo po kratkom/ubrzanom postupku (ne secam se sta je tacno rekao) da ti odmah oduzmemo dozvolu kad si tako bezobrazan (sve vreme sam ljubazan i pristojno se ponasam)"
P:"daj licnu kartu...dozvolu..."
Ja:"kom sudiji da se javim za zalbu?"
P:"ma od te zalbe nema nista...mi smo te snimili..."
Ja:"ja vec tri presude oborio..."(malo ga lazem)
P:"Tri!? (ova dvojica se pogledase izmedju sebe)...gde radis ti?"
Ja:"nigde, ja sam student"
P:"sta studiras?"
Ja:"masinski"
P:"(razmislja)...evo ti dokumenta, ajd slobodan si, simpatican si mi, samo pazi kako vozis"
Ja:"(uzimam dokumenta) hvala, ja uvek pazim (odlazim)"
Nisam siguran ali mislim da za krupnije prekrsaje tipa voznja u pijanom stanju i prekoracenje brzine za vise od 50km/h od dozvoljene ima pravo da ti oduzme dozvolu na licu mesta.
@shadow, ma u svakom slucaju dok god si im simpatican uzivaj
Za voznju u zesce pijanom stanju, saobracajci bi trebali da privedu takvu osobu, tj da se trezni u pritvoru do ujutro a zatim da ga puste kuci naravno uz prijavu. Ali posto njih prosto mrzi da to rade, lakse im je da uzmu dozvolu, puste pijanog uz rizik i pozovu ga da svrati u sup po dozvolu narednog dana. To je praksa, a po zakonu nemaju pravo da ti oduzmu dokument vozacke dozvole.
Ma vidiš da su se i oni uprpali pa ne znaju ni oni šta treba da rade (svaka čast pojedincima). Dobro si se izvuko a njega je najverovatnije mrzelo da se bakće sa tobom pola sata i da na kraju ne bude ništa od toga kad će za to vreme kazniti još dvojicu. Zato ti je i nudio pojas na foru daj šta daš pa ako upali upali
Zaboravih da napišem da mi je posle tačno 6 meseci stigao poziv za kod sudije za prekršaje (crveno svetlo). Ja bio reko sve kako je bilo i da ja imam svedoka koji je bio samnom u kolima koji će da potrvdi da nisam prošao na crveno a da on nema niti sliku niti svedoke. Tražio sam od sudije da me kazni odmah al on čovek lepo sve to zapisao plus uzeo adresu svedoka koga će pozvati na saslušanje pa šta bude.
Neznam šta će biti ali ponekad vredi malo se potruditi i suprostaviti im se nije više kao nekad kad su policajci bili bog i batina
P.S. Još uvek oduzimaju dozvole za alkohol provereno za brzinu neznam. Moj drug naduvao 1.6 oni mu uzmu dozvolu puste ga i on upali kola i ode kući. I u čemu je tu fora sa oduzimanjem?
'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!
Prekoracenje preko 30 kmh u naseljenom mestu i preko 50 kmh van naseljenog mesta, voznja u pijanom stanju, i slicni prekrsaju, ode dozvola - ali samo ako si drzavljanin Srbije. Za takve prekrsaje za strane drzavljane predvidjeno je slanje kod sudije za prekrsaje na licu mesta, a dokumenta NE SME da ti oduzme.
The difference between men and boys is the price of their toys
Moze, ako im das. Pokusali su i meni ovde da uzimaju dokumenta, pa nemaju nacina da ih uzmu ako ih ne das. Moze da te zadrzi, moze da te odmah vodi kod sudije, ali dokumenta da ti uzima kao stranom drzavljaninu, to ne moze.
The difference between men and boys is the price of their toys
Tachno, petak veche 21:30 Srbija.. prekorachenje +40 na 50 ogranicenju.
Nedam dokumenta, moze samo da gleda iz moje ruke.
Trazim da me vodi kod sudije za prekrsaje jer odbijam da placam extra putarine bilo kome.
Gleda me, kaze, moze li 500 din za prljavu tablicu ?
O Srbijo
Naravouchenije: Bolje vrabac u ruci nego golub na grani
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment