DINKIĆ: PREREGISTRACIJA SAMO AKO SE PLATI CARINA
DRUŠTVO - AKTUELNO - Utorak, Maj 23, 2006 21:13 RTS
Ministar finansija Srbije Mladjan Dinkić izjavio je da će gradjani koji u Srbiji voze automobile sa crnogorskim tablicama, ukoliko žele da ih preregistruju na vozila sa srpskim tablicama, morati da plate dažbine i carinu, kao i da zadovolje pravila uvoza. Dinkić je novinarima u Čortanovcima rekao da to znači da će takva vozila moći da budu preregistrovana, odnosno uvezena u Srbiju, isključivo ukoliko zadovoljavaju ekološke standarde motora 'euro tri'.
'Svaka druga odluka bi značila da su bili ludi svi oni koji su se pridržavali zakona i propisa. Zakon se mora poštovati i ovde neće biti nikakvog izuzetka', rekao je on.
Tja, meni ovo liči na pripremanje terena za "dranje" pri preregistraciji...
Scenario:
Dinkić prvo najavljuje da ne može nikako da se preregistruje auto i onda 50.000 ljudi padne u frku jer su investirali svoju teško zarađenu crkavicu u auto koji nakon raspada države mogu samo da gledaju u garaži... Vlasnici uskoro počinju da pljuju, lome i pale sve na čemu vide slovo G i/ili broj 17
E onda posle par meseci pretnji i dizanja tenzije Dinkić kaže kako će moći da se preregistruje ali uz vrlo nepovoljnu taksu, kako bi krajnja cena uvoza bila praktično neisplativa ("jer bi u protivnom oni koji su uvezli automobile sa EURO 3 motorom po važećem zakonu ispali ludi").
Slažem se sa gornjom tvrdnjom.Ja takodje smatram da je sada faza sapunjanja mušterija......sledeća je naravno brijanje.Iskreno mislim da će svi ti automobili doći na nivo cena ovdašnjih auto pijaca, što je i realno.
Onaj deo Mladjove priče kako kod nas uvek ispadnu budale oni koji poštuju zakon, potpisujem i nadam se da ovoga puta neće biti tako.....
Danas je u Čačku na ulicama bilo jako malo CG tabli!
Comment