Chime se boriti protiv zamagljivanja prozora?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boris58
    CBC Veteran
    • 19.02.2007
    • 196
    • Cacak

Originally posted by Nikola
    Meni sve ovo oko magljenja prozora izgleda malo prenaduvano. Zar ne bi trebalo posle 1-2min od usmeravanja vazduha na prozore, da svi prozori budu totalno odmagljeni?
    A da kazem da za 30-ak sec, prednje staklo bude dovoljno odmagljeno da moze da se vozi.
    Meni nije problem da sacekam tih 30-ak sec, taman dok se motor malo zagreje, i da o raznim anti-fog tecnostima ne razmisljam
    e sad. ako pogledas rano ujutro po ulicama videces gomile vozaca koji voze po gradu sa belim staklima, mlatarajuci po staklima, ili vireci kroz sitne rupice. kad bvidim tako nekoga odmah povecam rastojanje.

veci deo vozila nema klimu, a ventilacija radi zali boze. kad smo kod toga nikad mi nije bilo jasno sta je pojam ventilacije na golfu II?? to dok ne odvrnes do kraja ko da i ne radi.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Verovatno je neko već napisao, ali ako auto držite u garaži ili ispod neke nastrešnice, odškrinite jedan prozor par centimetara... ujutru se stakla lakše dovedu u red.

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

@boris58 ne mogu da se setim gde sam procitao to da temperatura mora da bude 17 stepeni,mozda nije Sonax bio u pitanju ali sam primetio da ako sredstvo naneses na stakla kada je toplije (ili u garazi) onda se stakla teze magle.
        Inace Sonax nanosim na stakla iskljucivo posto predhodno operem kompletan auto u perionici.Kazem nije da ne pomaze ali imam utisak da nece lepo da se utrlja u staklo pa ponekad pod nekim uglom staklo deluje kao da je prljavo.
        Jos nesto, zanima me da li se kod tebe magli zadnje staklo.Meni se uvek ali uvek cim je malo hladnije desava da 3 dana po nanosenju Sonax-a na zadnje staklo, pocne na njemu da se stvara voda tj. staklo ne magli ali izgleda vlazno i ne pomaze nista dok ga krpom ne obrisem,cak ni grejaci u staklu.To traje dok ga ne obrisem nekim sredstvom za pranje stakala ili do sledeceg pranja u perionici.

Comment

• boris58
          CBC Veteran
          • 19.02.2007
          • 196
          • Cacak

Hm,
          nesto nisam bash primetio. eto u subotu sam stigao da sredim samo prednja stakla i recimo dok ne ukljucim klimu ili otvorim prozore zadnja se zamagle. ali kad stavim sonax svugde cini mi se da nema tih kapljica.
          doduse, auto mi je novo pa je moguce da je i pitanje dihtovanja.
          kao sto sam rekao i meni ostane strokavo ako osusim krpom taj deo ili ako ne stignem da prebrisem ubrusom. tj ne strokavo vec kao da je malo zamazano tankim filmom.

ono sto mi se svidelo kod ovog sredstva za razliku od nekih jeste sto stakla ostaju cista, tj. ne lepi se prasina. ali bash moraju da se odmaste stakla pre neko namazes.

Comment

• boris58
            CBC Veteran
            • 19.02.2007
            • 196
            • Cacak

Hmm, kad smo vec kod kozmetike, jel moze kod nas da se nadje stredstvo protiv zadrzavanja vode na vanjskim staklima?
            neki antiregen ili slicno tome.
            naleteo jednom na manju bocicu i deluje zaniimljivo.

Comment

• mahi
              CBC Član
              • 29.01.2007
              • 40
              • Bolech,Beograd

ahm,ahm,jel ste mozda promenili fiter kabine? =]
              OPEL Astra H.I ni reci vise.

Comment

• boris58
                CBC Veteran
                • 19.02.2007
                • 196
                • Cacak

hmmmp....
                ako mislis na polenski filter
                pa sad .... logan nema ni godinu dana (a nisam siguran ni da ga ima)
                a lada nema definitivno filtere
                dakle ... ne

Comment

• mahi
                  CBC Član
                  • 29.01.2007
                  • 40
                  • Bolech,Beograd

Borise,pa ti si iz Cacka???E cale mi je iz cacka Dragicevici, i Lazovici su mi rodbina, jel znas nekog od njih?
                  OPEL Astra H.I ni reci vise.

Comment

• BOOST
                    Founder - Admin od Začetka
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Chachak diskusiju na PP-PM
                    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                    move your mind

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Dobro dihtovanje prozora i promena doticnog filtera pomaze,mada mislim da je bila tema o ovome

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Ja kupio ovo:

Sa sada ne magli uopste, ali prozore najpre treba oprati Mer glassom ili necim slicnim jer inace nanosenje ove tecnosti nema nekog efekta.
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• NemaN
                          CBC Senator XXL
                          • 29.11.2004
                          • 1560
                          • munze

gde?
                          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Dragon
                            CBC Senator XXL
                            • 15.11.2006
                            • 963
                            • Beograd

Na Banovom brdu pored prodavnice Auto sport ima jedna mala radnja u podrumu.
                            Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Attila
                              CBC Član
                              • 07.12.2009
                              • 11
                              • Zrenjanin

Re: Chime se boriti protiv zamagljivanja prozora?

pozdrav svima.
                              ja sam obrisao stakla sa penom za brijanje dobro izglancao i evo drzi vec skoro 10 dana.
                              setio se vojske i tamo smo stakla od zastitne maske prali sa sapunicom da se nebi maglili i eto naj jeftinije i najbolje zastite od zamagljivanja stakla na autu.

Comment

• Viper
                                CBC Senator XXL
                                • 25.11.2004
                                • 700
                                • Kać

Re: Chime se boriti protiv zamagljivanja prozora?

Ovo sa penom za brijanje je odlicna ideja, moram to isprobati jer me magljenje stakala najvise nervira.
                                I DONT NEED SEX
                                goverment fucks me every day!

Comment

Working...
                                X