Chime se boriti protiv zamagljivanja prozora?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Inace AntiFog funkcionise toliko dobro da se mogu brijati u kupatilu posle tusiranja, direktno bez da ima imalo zamagljenja na ogledalu u kupatilu.

I da, netusiram se hladnom vodom

Inace jos jedan malo jaci ali verujem za Vas nedostupan produkt, takozvana SUVA LOPTA.. kristali koji skupljaju vlagu i sva voda se stapa u podnozje

http://www.saljtema.se/saljtema2tysk/to ... bollen.htm
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Heinz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 1027
      • Beograd, Voždovac
      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by VR6
      Sve ti je to kratkotrajno i na kraju dobijes jos gori "blur" nakon nekog sredstva.
      Zato i tražim kvalitetan proizvod, odnosno preporuku.
      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by BOOST
        Najverovatnije negde curi voda u auto, i da se podvlaci pod tepihe ili slicno.
        Boost, tako je, trenutno rešavam problem sa kederima

Sa druge strane, i kad je svo bilo tip-top, čim je po hladnijem vremenu više putnika u kolima pojavljivao se problem magljenja stakala jer Golf nema dobru ventilaciju, tako da je uvek po neko staklo (najčešće zadnja) ostajalo zamagljeno dok se topao vazduh ne usmeri ka njima, ali se onda magli šoferka...

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

Originally posted by Heinz
          ... tako da je uvek po neko staklo (najčešće zadnja) ostajalo zamagljeno dok se topao vazduh ne usmeri ka njima, ali se onda magli šoferka...
          Sad moramo da se vratimo na pocetak diskusije. Lepo Saabo rece, grejaci. To je najbrzi i najlaksi nacin da se odmagle zadnja stakla. Mislim, kod mene ne treba vise od 30sec, za tako nesto.
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Nikola
            Sad moramo da se vratimo na pocetak diskusije. Lepo Saabo rece, grejaci. To je najbrzi i najlaksi nacin da se odmagle zadnja stakla. Mislim, kod mene ne treba vise od 30sec, za tako nesto.
            Nije problem zadnje staklo nego zadnja stakla bočna

Comment

• BRABUS
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2004
              • 2399
              • London

Mozda mi pitanje nije na mestu....ali sta ti smeta ako su zamagljena bocna stakla neko vreme ? Meni to nije smetalo ni kad sam se vozio nazad....a kamo li kad vozim

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Hm..

SAAB 9000 je imao taj problem zbog previse zatvorenog kupea. Posebno u rezimu rada automatske klime.
                1988 godine je dobio kasetu sa ventilatorom ispod tapacirunga gde uzima vazduh sa poda i duva na staklo.

Meni se desava u mom koji je 86 godiste jer nema ventilaciju tu, i nervira me kad neko gundja od pozadi, i maze rukom po staklu.
                Medjutim desava se samo kad je temperatura napolju izmedju +4 stepena i 0 stepeni , jer ispod 4 stepena klma neradi da nebi kompresor zveknuo, tako je odradjen, a ispod 0 stepeni nema vlage, jer se zamrzne u vazduhu.

Na ovom koji je 88 godiste i sad vozim momentalno, nema problema , tako da mozda postoji jos neki auto koji je to resio na isti nacin. Vidi se po tapacirungu da ima skrge za izduv sa gornje strane uz staklo. Mozda mozes da odes na neki auto-otpad pa shmekni situaciju. Definitivno isplatljivo ako nadjes. I verujem da nije problem za ugraditi, jer je ventilator u dnu u kaseti, tako da za njega ima mesta, a kanal koji vodi na gore, je tanak kao kaish, tako da moze dosta lako da se ubaci u bilo koje auto.
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kristali koji skupljaju vlagu i sva voda se stapa u podnozje
                  ima kod nas na raznim mestima, recimo robna kuca Neckermann. moze i pouzecem na kucnu adresu. a drze i radnje koje bave klima uredjajem/grejanjem.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

tako da mozda postoji jos neki auto koji je to resio na isti nacin. Vidi se po tapacirungu da ima skrge za izduv sa gornje strane uz staklo. Mozda mozes da odes na neki auto-otpad pa shmekni situaciju. Definitivno isplatljivo ako nadjes. I verujem da nije problem za ugraditi, jer je ventilator u dnu u kaseti, tako da za njega ima mesta, a kanal koji vodi na gore, je tanak kao kaish, tako da moze dosta lako da se ubaci u bilo koje auto.
                    Volvo je to jako fino resio, ima u vratima resetku neposredno ispod stakla i tu duva vazduh posebnim otvorom samo na bocna stakla, ukljucujuci i treci red stakala u prostoru za gepek/treci red sedista. uz duvanje toplog vazduha na nivou poda i za prednja i za zadnja sedista prilicno brzo se odmagle sva stakla. veliku pomoc pruza klima uredjaj koji ubacuje spoljni vazduh koji je zagrejan i isusen. protok sistema je 6000 litara tako tretiranog svezeg vazduha u minuti pa sve deluje zaista efikasno.
                    jedino je problem da kada se na kratko parkira auto brzo se opet zamagle stakla
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by brick
                      ima kod nas na raznim mestima, recimo robna kuca Neckermann. moze i pouzecem na kucnu adresu. a drze i radnje koje bave klima uredjajem/grejanjem.
                      Može neka bliža informacija, PM je otvoren ako misliš da je reklama.
                      A za Neckermann nisam čuo da ima robnu kuću, čak ni u katalogu ne mogu da pronađem

Comment

• Black Knight
                        CBC Senator XXL
                        • 13.10.2004
                        • 2020
                        • Novi Beograd, kicblo

ja sam imao nezgodu zbog zamagljivanja bocnih prozora...jako me nervira zima zbog tog maglenja...moram da se preselim negde gde je non-stop sunce i toplo.... hmmmmm
                        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

Neckermann kod nas nema robnu kucu a katalosko narucivanje debelo zaobilazite od njih.

Comment

• Nikola
                            CBC Senator XXL
                            • 29.09.2004
                            • 975
                            • Indjija/Vojvodina

Nije tema, al kada je spomenut Neckermann...
                            Probao sam jednom da narucim nesto od njih, i roba je umesto obecanih 15, stigla posle vise od 60 dana.
                            I onda me oni zovu da me pitaju zasto necu da podignem paket, i kako je to neozbiljno od mene, jer njih to slanje i vracanje paketa kosta para...budale!!!
                            .:Cuore Sportivo:.
                            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

A meni nom stop salju neka pisma sa izvinjenjem,samo sto se ne rasplacu.E sad finale pri preuzimanju paketa sluzbenica u posti mi trazi broj lk da upise u neki formular koji se vraca u hrvatsku ma oterao sam je u pm i nju i hrvate.Ma neckerman suck,shvatite ih vrlo neozbiljno i tako se ponasajte prema njima

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

pa sam Necekrmann je robna kuca, kataloska prodaja.
                                nemam jos ( a izgleda i da je bolje jos malo sacekati da se srede) sa ovdasnjim lokalnim ali imam odranije sa nemackim Neckermannom i bio sam vise nego zadovoljan. isto sam koristio i Peter Justensen i Ostermann , dve danske kataloske robne kuce za kupovinu i uvek je bilo sve ok.
                                da se vratimo na temu, trazite "dehumidifier" kod nasih trgovaca, valjda ce znati sta se trazi. ja za te stvari pokupim nekoliko onih malih kesica sot se obicno stavlaju u ambalazu tehnicke robe i vrse mi posao (drzim ih u alatu da mi ga cuvaju od korozije). kada se zasite od vlage kesice ( i kristali unutra) se jednostavno prokuvaju u rerni i opet moze da se koristi.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X