Polo 1.2 64KS, Golf 4 TDI, Golf 4 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • civi
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1492
    • Pozarevac

Juri 4 1.6 8v , vuce od niskih i trosi oko 10 u gradu a mozda je i najbolji wv benzinac u zadnjih 20 god
    Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
    - Kako to misliš, kočim?

Comment

• ferry
      CBC Veteran
      • 31.01.2007
      • 101
      • Beograd

Originally posted by supercow
      Skoro sam vozio Boru (mog komsiju sa autom istog imena) koji ima tdi motor od 110 konja do Cg-a i nazad i nema sanse da taj auto trosi 6 litara po gradu . Toliko mu ni u katalogu ne pise da trosi po gradu , nego pise da nov auto u kombinovanoj voznji trosi 5.6 lit .
      Slazem se, nema sanse 6l pre bih rekao 7 i vise, moj auto iz potpisa popije 6.5-7 l po gradu uz ostriju voznju, a dosta je laksi i manji od golfa.

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

takodje. preko 7 u gradu najopustenije. cak i na otvorenom ako malo stisnem lako prebacim 6 litara
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

čekaj civi ja u autodati vidim za taj motor min.octane rating 98 a kompresija 11.5:1

Comment

• bozza1979
            CBC Veteran
            • 08.01.2007
            • 112
            • Beograd

Ortak ima Golf IV 1.6 8v. Kaze da kad ga mazi i pazi ne moze da ga spusti ispod 11l/100km, kad ga normalno vozi, ponekad stisne, ladno 12-13 litara popije...

Comment

• Mike Jones
              CBC Član
              • 14.04.2007
              • 10
              • 11060

hmm, nadam se da je situacija malo bolja sa 16v motorom.
              I 10L je mnogo za te performanse.

Comment

• Vladan
                CBC Senator
                • 18.08.2005
                • 248
                • Vuko.ebina
                • e46 325i

hmm...obratite malo paznju na lokaciju ljudi koji pisu o potrosnji. Ja isto tvrdim da taj golf 1.6 popije 12-13 ali po starom BG. Na Novom BG situacija je vec dosta bolja. Novi Sad, mora da trosi isto tako. Nis, Pozarevac slicna prica, jos ako je taj neko na periferiji, mozda ima dosta poluotvorenog puta...
                Ne mozete to da poredite sa guzvom u BG-u. Kad se zaglavis u koloni i ides prva-druga pa normalno da ti 1000 dinzdi nece trajati ni 100km.
                Pa meni BMW trosi 7-8 litara na otvorenom al ga' zato skoro udvostruci po gradu. Tako je trosio i auto pre njega a i svi ostali(mislim na odnos otvoreno/grad).

Comment

• civi
                  CBC Senator XXL
                  • 26.07.2005
                  • 1492
                  • Pozarevac

Originally posted by Elwood
                  ?ekaj civi ja u autodati vidim za taj motor min.octane rating 98 a kompresija 11.5:1
                  Mozda za neka trzista.... http://www.carfolio.com/specifications/ ... Volkswagen
                  A inace ima bolje rasporedjen obrtni od 16v pa ne mora da se ganja u visoke obrtaje ... a sto se tice potrosnje...9.3/5.5/6.9 l/100km urban/extra-urban/combined dodaj jos po litar na ovo i nije tako strasno
                  Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                  - Kako to misliš, kočim?

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Pa najmanje trosi, ako ides autobusom, to stoji

Ja sam imao polo variant 1.6 8v, to bi trebalo biti isti motor kao golf 4 i trosio mi je oko 8.5-9l po gradu, naravno u centru kad stojim u mestu trosi koliko `oces...
                    Uglavnom potrosnja je bila pristojna, nije opterecujuca...

Sto se tice 1.6 16v on trosi oko 10l, mada sve zavisi i od stila voznje prija mu agresivnija voznja, i onda manje trosi...

Moja fabia 1.4 16v trosi litar manje kad se salta na preko 3000rpm...
                    pozdrav

Comment

e pa o tome treba voditi racuna jer su ta kola uvezena polovna iz nemacke ili odakle vec i mozda nisu ni planirana za trziste balkana.na onom linku isto pise kompresioni odnos 11.5:1 za motor sa 8 ventila
                      iz autodate (prema oznaci motora):
                      AEH,AKL,AKS,APF,AVU svi 1.6 sa 8 ventila 10.2:1 BMB95
                      ATN,AUS,AZD,BCB svi 1.6 16v 11.5:1 BMB98

Comment

• Mike Jones
                        CBC Član
                        • 14.04.2007
                        • 10
                        • 11060

Originally posted by Mike Jones
                        hmm, nadam se da je situacija malo bolja sa 16v motorom.
                        I 10L je mnogo za te performanse.
                        Upravo gledao jedan 16v, na boardu pise 9L/100KM average.
                        Znaci desetka

Doduse, highline, krem enterijer, bice mu oprosteno izgleda xexe

Comment

• muamua
                          CBC Veteran
                          • 25.02.2006
                          • 194
                          • muamua

........

....majstor u servisu kaze da su kod golfa 4 tdi,najveci problem menjaci,sve je ostalo kazu odlicno odradjeno da su morali da mu ostave eto neku slabost da bi se kako tako auto servisirao!!!
                          ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• bakara
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2005
                            • 977
                            • nBGd

@muamua
                            E ova ti je dobra
                            pozdrav

Comment

Working...