Uvoz BMW-a iz Nemacke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladan
    CBC Senator
    • 18.08.2005
    • 248
    • Vuko.ebina
    • e46 325i

Uvoz BMW-a iz Nemacke

E pa posle nekoliko meseci bezuspesnog trazenja po nasoj lepoj zemlji Srbiji resio sam da uvezem auto. Najverovatnije iz Nemacke. Radi se o modelu e46 do 2000ccm. Nasao sam na mobile.de par interesantnih modela pa me zanima koliko bi to moglo da me izadje na BG table?
    Znaci treba mi konkretna racunica za auto od 6500E, koliko treba da dam za carinu i porez? Naravno na to cu posle dodati i 500E za dovozenje.
    Znam da je zvanicno 20% carina + 18% porez i to sve na katalosku cenu ali takodje znam da to bas i ne ide tako u praksi nego k'o u c-marketu: 4x50E za svaki airbag, 150E klima, xxxE servo, mahagonija, mala kilometraza....Znam da je nekoliko soma evra ali ako je neko uvozio skoro voleo bih da saznam neke konkretne cifre...

E da i koliko je validna ona rumunska lista euro 3 motora koju sam skinuo sa ovog sajta. Da li mogu slobodno da se vodim njom. Naime 318 i 320 e46 imaju oznake 19 4E1 i 20 6S4 koje postoje u toj listi. Ali opet tamo na mobile.de nigde ne pise (samo u retkim slucajevima) da se radi o euro 3 modelu.
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Sve zavisi od procene carinika tj veze na istoj,idi preko speditera,oni uvek imaju sema da bude jeftinije

Comment

• MOSLER
      CBC Senator XXL
      • 27.05.2005
      • 1064
      • Niš

Na sajtu mobile.de u prosirenoj pretrazi imas mogucnost da zadas pretragu vozila koja ispunjavaju euro 3 normu,samo kada ti izadju rezultati problem je sto kod auta koji su ispod 2000 god. ne znas da li su fabricki euro 3 ili su naknadno prilagodjeni.Negde to pise u opisu auta a negde ne.

Comment

• Vlada_nbgd
        CBC Senator XXL
        • 11.09.2005
        • 1066
        • Novi Beograd/Topcider
        • ford focus sport pack

Ako si skinuo sa ovog linka pdf,mislim da je lista sasvim ok,do sad se sve poklapalo sto sam gledao.

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... light=euro
        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Vladan
          CBC Senator
          • 18.08.2005
          • 248
          • Vuko.ebina
          • e46 325i

ok, mozda ovo bas i nije na mestu , ali ako neko ima neku vezu za carinu molim nek mi javi na pm. castim valjano

Comment

• overspeed
            CBC Senator XXL
            • 24.05.2005
            • 2779
            • Kosovska Mitrovica

Ochekuj da ce taj auto po katalogu da bude negde u rangu onog shto vidish na mobile.de. U shvabiji ti treba 100-ak evra za odjavu i zoll tablice. Pa onda transport do granice, prijava na carini, angazhovanje shpeditera, i onda carina, pdv...

Za automobile sa preko 100 k km ide "snizhenje" u rangu 200-300 evra, ali su mi nekoliko likova koji su nedavno odradili uvoz rekli istu prichu - a to je da se niko ne zahebava sa brojanjem airbagova, el. podizacha, klimom... Bitni su stanje karoserije i kilometrazha, i eventualno neka manja oshtecenja (slomljen/napukao branik, npr.) chime cena mozhe da ide dole za par stotina jevreja...

BTW. Ona lista je verovatno tachna, za BMW konkretno sam proverio nekih 25 modela i sve se slazhe. Verujem da se isto odnosi i na ostale brendove Na mobile.de ne ochekuj da svi navedu da se radi o Euro 3 motoru, nekima je to usputna stavka a drugi pa nemaju pojma ni shta znachi Euro 3
            http://www.bmw.tv

Comment

• Vladan
              CBC Senator
              • 18.08.2005
              • 248
              • Vuko.ebina
              • e46 325i

ok hvala na informacijama

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Sama carina mislim da koristi svakeov (schwake) katalog. Tu ti nadju tacam model sa cenom za tvoje godiste. Imaju dozvoljeno odstupanje od cene zbog stanja vozila mislim da je to 30%. Ali svake ti je sigurno dobar osnov za preracun.

Daten, Insights, Analysen und Lösungen für die Autobranche in Deutschland. Finden Sie hier die perfekte Lösung für Ihr Unternehmen!

Inace moraju da ti riznaju placenu cenu pod uslovom da si platio prenosom para sa racuna firme u SCG na racun firme u nemackoj.
                https://t.me/pump_upp

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Carina koristi katalog zemlje iz koje se uvozi vozilo, a ako ne poseduju katalog te zemlje (npr. Zimbabve ili tako nesto), onda se koristi schwacke katalog.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Vladan
                    CBC Senator
                    • 18.08.2005
                    • 248
                    • Vuko.ebina
                    • e46 325i

E pa ovo je da popizdis.
                    Izabrao sam automobile na mobile.de , ovaj lik sto treba da doveze jedan od njih je kontaktirao vlasnike. Oni su poslali kopije saobracajnih. Medjutim spediter kaze da nijedan (od 7 komada) nije EURO 3 ????
                    Kaze da euro 3 krece od 2000/01
                    Da li je moguce da je spediter toliko nesposoban ili je jednostavno bezobrazan ?
                    Sta da radim?

Comment

• Vlada_nbgd
                      CBC Senator XXL
                      • 11.09.2005
                      • 1066
                      • Novi Beograd/Topcider
                      • ford focus sport pack

Jedno je sigurno EURO 3 nije vezan za neki datum,npr postoji xantia 2.0 16v 95' euro 3.A to sto spominje spediter mislim da je datum od kad je obavezan euro 3...
                      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Vladan
                        CBC Senator
                        • 18.08.2005
                        • 248
                        • Vuko.ebina
                        • e46 325i

sto ce reci da se on u stvari pravi blesav, jel? Pa ipak je to njegov posao, morao bi da zna tacno a ne da navodi datume obaveznog ugradjivanja euro 3 motora?

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

Euro standardi funkcionisu na sledeci nacin, Evropska komisija donese odluku o dozvoljenoj kolicini izduvnih gasova, obicno godinu ipo-dve dana pre nego sto taj propis stupa na snagu. Istovremeno, zemlje clanice, u zelji da bude sto vise vozila koji ce da zadovoljavaju nove standarde, pre nego da oni postanu obaveza, kroz poreske olaksice stimulise ljude da kupuju vozila koja ispunjavaju nove standarde, a samim tim i proizvodjace da takva vozila prave pre nego sto bas moraju.

Dakle. SVA aita proizvedena posle 1.1.2000 MORAJU da zadovoljavaju Euro 3 normu, ako su se prodavala na trzistu EU. Postoje i vozila koja su i daleko pre toga ispunjavala te standarde....Godiste znaci moze da sluzi kao inidkator, nikako kao jedan jedini faktor kod odredjivanja koje standarde auto ispunjava.

Comment

• Vladan
                            CBC Senator
                            • 18.08.2005
                            • 248
                            • Vuko.ebina
                            • e46 325i

ok jasno mi je sve to nego samo dovodim u pitanje kompetentnost doticnog speditera. Videcu sutra da se raspitam kod nekog drugog.

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Pitaj obavezno drugog, ovaj nema pojma, kompetencija mu je taman u rangu nasih speditera , svaka cast izuzecima

Comment

Working...
                              X