Corrado

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

sad fino legnete na krevet i smijte se koliko hocete!
    bas smo saljivi, VW Corrado u tacno toj navedenoj specifikaciji nikada nije napustio fabricku proizvodnu traku.

ti si rekao, i pricao o VW motoru, ne o nekoj unikatnoj budzevini (u pozitivnom smislu te reci) koju je neko ko zna sta radi namenski proizveo.

ogromna je razlika kada se kaze taj i taj motor iz fabrike ima toliko i toliko konja i Nm a onda se pokaze da to nema blage veze sa realnim stanjem.

i da, overload motor je nesto sasvim drugo od atmo motora, i ne porede se u istoj recenici

lici da je radio neko ko zna sta hoce, pitanje je da li ti znas da li ti treba i kako mislis da ga (i gde) koristis i odrzavas.

ako si to resio, kupi ili ostavi vec shodno afinitetu i finansijama.

btw, ovde si naisao na vruci prijem, jer ovde ne prolaze kvazi bajke kako si ti zapoceo uvodni opis, bez dovoljno cvrstih fakata koji su proverljivi.
    logicno, zar ne da se traze objasnjenja.

da si naveo da se radi o overload motoru, sve bi bilo drugacije...

pozdrav
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• neradnik
      CBC Član
      • 31.05.2006
      • 44

nisam li u nekoliko navrata spomenuo da covjek to radi i cak ponudio ako ko zeli sta slicno????

zatim, samo sam jednom spomenuo da postoji corrado u cijoj saobracajnoj pise fabricki 1.8 115 ili 118kw neznam tacno i podrazumjevalo se da se radi o toj masini i da je ona budzena, ali tu je doslo do predavanja meni ovako, onako itd.

i kad sam spomenu da se sovjek INACE bavi relijem i sredjuje auta, budzi motore i ostalo neko je citiram:

civi Posted: Yesterday, at 16:23 Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

da ali bar ne mora da tvrdi ma ima ne znate vi REKAO MI JEDAN COVEk

i ja predlozih da se tem zatvori ali ajmo jos malog(mene) zezati i prozivati pa onda citiram:

sn00py Posted: Yesterday, at 19:13 Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

A aj sad kad si vec tako skroman i pametan napisi sta je radjeno na autu... Fabricki ne moze da ima toliko konja, to je sigurno, sta je radjeno pa se doslo na ovu cifru...

i ja napisah pa sad se niko nejavlja, i niko nekomentarise a vidim od mog postavljanja radova na masini bilo je preko 150 pregledanja teme!!!

citiram:

Cacanin Posted: Mon 05 Jun 2006 11:29 Post subject:

Nema nam "CORRADA" da nam javi jos podataka???

Nema nam Cacanina da ostavi jos koji komentar????

necu dalje da se raspravljam i svadjam oko ovoga!

imam jedno pitanje NARAVNO AKO MOZE:

kolika je cijena corrada u srbiji posto ste svi koliko vidim iz srbije a ja sam iz RSrpske i kod nas je navedena cijena realna za ovako nesta, iako se corrado moze naci i za 2000e

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

Aj zakaci neku slicicu da vidimo kako to sve izgleda. A moga bi da posetis i deo gde se predstavlaju automobili clanova i da tamo zakacis slicicu Corrada (naravno Corrado smo videli ali slikaj i sta je ispod haube kao i sta je menjano spolja).

Nemoj biti kivan na ove ljude. Samo malo je nelogicno da neko kupuje maisnu za koju ne zna sta joj je radjeno jer budzeni automobili su veoma interesantna stvar. Obicno se kupi auto u stock varijanti pa se kasnije radi. Kada ga prethodni vlasnik radi onda obicno znas da mu je "dusa u nosu: pa ga prodaje (cas izuzecima)

Jedino je bilo cudno to sto ti nisi imao pojma sta je sa masinom radjeno!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• neradnik
          CBC Član
          • 31.05.2006
          • 44

tonca vidi pm a nisam kivan na njih sve su to dobri momci nadam se da ni oni nisu na mene

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Mazda 6 2.0d

Naravno da nisu. Samo si malo ostro krenuo od prvog dana. Znas ipak sve moze da se kaze na vise nacina. Ovde su svi totalno ok i veruj mi da ce ti izaci u susret bilo kakav problem da imas sa kolima (ne daj boze). Slobodno kada si u nedoumici oko necega pitaj ovde - sigurno ce se naci neko ko zna da ti odgovori. A slicice kacim - odmah.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• ToNcA
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2006
              • 868
              • Mazda 6 2.0d

Napokon slika Corrada. Cim neradnik posalje jos neku - kacim je.

Comment

• neradnik
                CBC Član
                • 31.05.2006
                • 44

hvala tonca! imaju mi duzni pare cim mi vrate idem po njega pa bice i slika i utisaka!

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

tcv.... lepo lepo

uvek sam voleo korado mada jbg smeta mi znak
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• astrafan
                    CBC Senator
                    • 08.05.2005
                    • 221
                    • BG - PA

ajde stavi koju sliku pa da se vidi auto........

inace mislim da je malo nerealno toliko konja da se izvuce iz toga al ajde ...... dok ga ne vidim nista ne govorim...... jel ga on merio na DYNO pa video da ima toliko konja???????????

jer bi i ja onda mogao okolo da idem i pricam da moja astra ima 310ks a ne 90ks.......... i reci ime tog coveka koji ga radi jer sam mozda cuo za njega...... ako je iz bosne moji rodjaci ga sigurno znaju pa ..........
                    .. just fun, nothin more..

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Corado u BG-u se krece od 3200 neki 1.8,3500-3700 g60,2.0 nema ni jedan da se prodaje.VR6 su oko 5000.
                      @astrafan moguce je izvuci toliko jer on ima oko 160 konja u startu a ipak je to neki mehanichki kopresor tako da nije nishta spektakularno.

I love my

Comment

• mirdza
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2005
                        • 2437
                        • Katowice (PL) / Banja Luka
                        • AGP / W126

Originally posted by neradnik
                        ima veliki intercooler i drugi kompijuter i glavu motora, samo mu fali jedna cijev za g lader da se digne na 248 ks. cijev je od magnezijuma i kosta 450evrica....
                        magnezijum kazes...ma nek je i rodijum! ali nema sanse...granica G60 8V je oko 220-230KS (potvrdjeno u praksi). ako nadjes 16V (mnogo srece vam zeli odzacar) onda moze i daleko vise.
                        posto znam podosta projekata sa G60 i da postoji "cijev" za 450euro 99% ljudi bi je stavljalo. a ako je tom trkacu to previse para pri nekom ozbiljnijem tunningu...onda je tu neko poludio (mozda sam ja taj...).

P.S. malo ulja na vatru dobro dodje
                        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Slusaj, neradnik, na pocetku sam ti lepo rekao da se ne frljas sa kojekakvim podacima bezveze jer ce ispasti smesno, a ti opet...U tvom prvom postu naveo si da se radi o 2.0 motoru sa 115KW. Takav ne postoji, stoga i komentari koje si dobio nazad.

Sad se odjednom radi o 1.8 8v, "obicnom", sa G-laderom. Dakle, Corrado G60 je u pitanju, koji ima 160KS fabricki, ali nema 2.0 motor.

Ajde sad sve to na stranu, i sarkazam i ne znam ni ja sta, i ono o leganju pod krever, od pocetka si docekan na noz zato sto dajes informacije za koje ni sam nisi siguran da su tacne, pa jos i likujes zbog ne znam ni ja cega...Spusti se 3 oblaka nize pa ispocetka, OK?

Dakle, 200+KS na Corrado G60 koji stadardno ima 160, i to za 2400...ni u ludilu. Dalje gomila stvari mi nije jasna zasto je radjena. Evo recimo ventili i opruge ventila. Zasto? Standardni ventili su sasvim dovoljni za posao, opruge takodje posto se ne ide na vise obrtaje - jedino ako je sve vec bilo za zamenu iz nekog drugog razloga, ili se menjalo tek da se kaze da je menjano...Isto tako klipovi i klipnjace, zasto? Standardan klip i klipnjaca mogu da izdrze daleko vise od 200+ koliko taj motor sad ima, zasto su menjani? I dalje mi nije jasno kakav to interval ubrizgavanja kontrolise taj kompjuter na tom motoru al' ajde...A ovo za magnezijumsku cev, e to je vec vrhunac...Ne znam sta ta cev treba da radi, ali zasigurno znam da kakav god posao da radi potpuno je svejedno da li je od magnezijuma i kosta 450 EUR ili je od aluminijuma i kosta 30 EUR.

Izvini, ali meni licno ovaj "projekat" previse lici na neku pricu ko ti je pricao da tebe ili nekog potencijalnog kupca malo impresionira nekim zahvatima koji su "radjeni" bez neke potrebe i razloga...kao da je navodjeno sve cega se majstor u momentu mogao setiti, da lepse zvuci, a da ga pitas zasto je sta radio, ni sam ne zna...Potpuno je drugo pitanje koji bi se majstor i tjuner zaista ozbiljno angazovao oko budzenja G60 koji je bas zbog tog punjaca toliko nezahvalan (jer je JAKO problematican) da je pitanje koliko se isplati raditi bilo sta na punjacu koji i na standardnoj snazi brzo crkne, a kamoli jos ako se sta cacka po njemu...Jbg, nisam ni izbliza ubedjen.

Ako ti treba Corrado G60 od 200KS, sve sto ti realno treba je druga remenica ladera.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• r1cer
                            CBC Senator XXL
                            • 22.01.2006
                            • 363
                            • Beograd

ja ti jos uvek ne verujem.

sve dok ne vidim da kamerom snimis jedan krug na dyno i dyno pokaze 200+ konja onda cu reci jeste upravu si ja sam ispao glup..

e sad ozbiljno.

posto vidimda nameravas da kupis tu "budzevinu" toplo ti preporucujem ne trci pred rudu nego auto prvo kod majstora i to nekog nezavisnog na procenu pa ako on kaze da je dobar onda plati jos 30 eura i uradi jedan dyno. bolje baci 30e i budi siguran nego da ispadnes magarac.

Comment

• Cacanin
                              CBC Senator XXL
                              • 10.10.2005
                              • 343
                              • Cacak

"neradnik" hoces li vec jednom ubaciti slike te "azdaje" ?

Comment

• neradnik
                                CBC Član
                                • 31.05.2006
                                • 44

kao sto rekoh cim odem po njega! i meni je da sto prije ali nisam ja problem... a imate sliku na strani 2 sto je postavio tonca

Comment

Working...
                                X