Sta mislite o automobilima marke SEAT?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Cacanin - to si u potpunosti u pravu da vise nema losih automobila. Cak i oni "kvarljiviji" tipa Fiat to kompenzuju na druge nacine - dizajnom, i jeftinijim odrzavanjem a i nizom cenom u startu (mada su mnogo manje "kvarljivi" nego sto ih bije glas - potvrdice oni koji voze Italijane). Sto se mene tice meni odgovara to sto npr Alfa na zapadu ima reputaciju kvarljivog automobila jer se kao polvna moze kupiti po dosta povoljnoj ceni .

Po meni problem sa Seatom je taj sto je razlika u ceni izmedju njega i VW toliko mala da kada boh kupovao nov automobil VW koncerna nebih ni trenutak razlisljao da li Leon ili Golf. Ipak kad se sedne u golfa oseti se prosto cvrstina a u Leonu to nije slucaj - bar ja nemam takav osecaj. Sve se zavrsava "dobrim pokusajem".

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• DejanV
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2005
      • 682
      • Beograd

Po meni, SEAT ima problem identiteta. Oni i dan-danas ne znaju tacno sta zele da budu - klasicna konfekcija kao VW, Opel, Ford, itd, nesto malo jace kao Alfa i BMW, ili nesto trece. Do sada jos samo nisu pokusali da budu klasa Mercedesa.

Malo su jeftiniji od maticne firme, ali ne dovoljno da budu jeftiniji segment, a razliku su izgleda postigli bas onako kako ne treba, sto se odrazava na brojke prodaje.

Ovo sto su sada uradili, mislim na maltene isto vozilo kao Altea, Leon i ko zna sta jos, je po meni pravi mega promasaj, dobili su neko stilsko kopile koje je sve pomalo odjednom, pa samim tim nista prepoznatljivo, pomalo nalik novoj FIAT Croma, takodje stilskom bastardu. Da li sam u pravu ili ne, saznacemo kada se ponovo pregledaju njihove brojke prodaje.

Po mome misljenju, ovako, oni idu u bankrot, ako se pod hitno ne sastave sami sa sobom.

Pozdrav,
      DVV
      Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Cacanin
        CBC Senator XXL
        • 10.10.2005
        • 343
        • Cacak

Originally posted by ToNcA
        Cacanin - to si u potpunosti u pravu da vise nema losih automobila. Cak i oni "kvarljiviji" tipa Fiat to kompenzuju na druge nacine - dizajnom, i jeftinijim odrzavanjem a i nizom cenom u startu (mada su mnogo manje "kvarljivi" nego sto ih bije glas - potvrdice oni koji voze Italijane). Sto se mene tice meni odgovara to sto npr Alfa na zapadu ima reputaciju kvarljivog automobila jer se kao polvna moze kupiti po dosta povoljnoj ceni .

Po meni problem sa Seatom je taj sto je razlika u ceni izmedju njega i VW toliko mala da kada boh kupovao nov automobil VW koncerna nebih ni trenutak razlisljao da li Leon ili Golf. Ipak kad se sedne u golfa oseti se prosto cvrstina a u Leonu to nije slucaj - bar ja nemam takav osecaj. Sve se zavrsava "dobrim pokusajem".

Za to si 100% u pravu , kad npr. gledamo VW i SKODU , pa pogledaj samo "SUPERB" ne znam sad tacno ali je bila dosta skuplja od pasata sa istim motorom i opremom a veca je i ima vise prostora za nekih 10 cm ( bar na zadnjoj klupi) Neki moj prijatelj je kupio sa FULL opremom kostala ga je oko 52000 , 2.5 tdi motor !

I stalno mi remeti um kad ljudi kazu Pasat = Skoda , ili VW = Seat !
        Ma nije tako i kraj !

Nikad "kec" zastavin nije mogao da bude isti kao sa italijanskim motorom !

Ne kazem da skoda ne valja ili seat , ali nisu isti !

PS : Licno ne volim Italijana dizela a pogotovu Alfu ! Ne znam ToNcA koju ti vozis ???

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Mazda 6 2.0d

Da ne duzim jer ovde nije tema - sta vozim mozes videti u predstavljanju automobila clanova - naslov "moja ergela".

To mi tek nije jasno, svaka cast Skodi ali ja za to vise od 15-tak hiljada evra nebih dao. Za 52000 se kupuje A6 - a to je nesto MNOGO bolje od Skode. (bar ima 4 kruga na njusci), a moze se probrati i neki BMW ili MB. Za te pare iskreno automobil druge marke nebih ni gledao!

Samo jos nisam vodeo Superb koji toliko kosta ali kada se doda oprema sve je moguce!

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Cacanin
            PS : Licno ne volim Italijana dizela a pogotovu Alfu ! Ne znam ToNcA koju ti vozis ???
            Inace sto se Alfinih dizela tice za to vec odgovorno tvrdim da su trenutno u VRHU. A svi oni koji voze Opel ili Saab sa diesel agregatom ce se sloziti.

Izvinjavam se na off-u ali ovo se nije moglo precutati jer ipak imam "cuore sportivo" (iako je ne vozim na zalost). Ja licno ne volim dizele nikako ali u zadnje vreme sve karakteristike su im bolje od benzinaca sem - zvuka koji nikada nece dostici .

Comment

• kira
              CBC Član
              • 19.05.2006
              • 25

Mislim da se svi vise manje slazemo u konstataciji da sada svi prave automobile pribliznog kvaliteta, pa cak i dizajna.

Davno je proslo vreme kad je vazilo da vw pravi najbolji (najizdrzivljiji) dizel, a opel benzince i tome slicno...

Kad je neka marka (Skoda i Seat) deo velikog koncerna koji ima svoju volumensku marku (VW), on ima problem da se pozicionira. Skoda je pozicionirana kao jeftina verzija VW (sto nije uvek slucaj, ali postoje entry modeli koji su jeftini i goli.

Tragedija Seat na nasem trzistu je sto je kod nas Seatova ciljna grupa mala (nije toliko mala koliko nema para ni kreditnu sposobnost). Pogledajte malo okruzenje, u Makedoniji Seat u samom vrhu po broju prodatih automobila (pre par godina je bio lider), u Hrvatskoj ima market share od 3%, u Madjarskoj oko 6%, u Grckoj 8%...

Mali off
              Definitivno najbolji utisak od svih dizel motora koje sam probao (a verujte da sam mnoge probao) je Alfin 2.4 multijet JTD u Alfi 156. Vrhunske perhormanse i vrhunski osecaj.

Comment

• ToNcA
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2006
                • 868
                • Mazda 6 2.0d

Cacanin, u potpunosti se slazem sa tim. Skodi prodaja ovde (kada se pogleda sveukupno stanje u drzavi) ide fenomenalno i tu nema reci. To najvise mogu da zahvale Felicii zahvaljujuci kojoj su dospeli na glas kao "jeftini i trajni" i vecina Skodinih kupaca uopste ni ne pogleda druge modele vec ode i kupis Skodu zato sto je dobra a jeftina (ovo prvo necu da komentarisem ali drugo - definitivno nije).

Sto se Seatove prodaje u Makediniji tice to je ista fora kao kod nas Skoda - vazi za dobar i jeftin jer su u pocetku bili osetno jeftiniji od VW-a.

Comment

• kilson
                  Moderator
                  • 09.10.2004
                  • 3216
                  • NoviBGD
                  • AR 75 GT

Imamo li josh shta da kazhemo o Seatu?
                  Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Darko_NS
                    CBC Senator XXL
                    • 02.12.2004
                    • 557
                    • Srpska Atina

Originally posted by killaz
                    Imamo li josh shta da kazhemo o Seatu?
                    odlicno pitanje

evo slike, mogao bi da se napravi kviz, pogodi koji je koji seat
                    ja ne vidim razlike izmedju njih

altea

leon

toledo

Comment

• HEMI 426
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2005
                      • 1833
                      • Novi Sad -United States of Liman

Cinicni englezi su jednom napisali : Automobili marke Seat su kao vic koji ste culi dva puta...

Ta stvar sa dizajnom je posebno interesantna, svi se trude da naprave automobile istog dizajnerskog izraza ( karakteristicnog za brend ) a drugacijeg dizajna ( da bi se naravno razlikovali ) samo Seat ima sve iste automobile ( kapiram da je jedina razlika medjuosovinsko rastojanje )...

uvek kad vidim kako se trude da preotmu image Alfe, bude mi smesno i tuzno istovremeno...

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

Na 100m nema razlike cak i za ljude koji poznaju modele automobila, a na 50m ni za laike.

Comment

• HEMI 426
                          CBC Senator XXL
                          • 23.12.2005
                          • 1833
                          • Novi Sad -United States of Liman

vozio sam Alteu ( 2.0 Tdi )...Golf V u klaustrofobicnijoj varijanti
                          ali cujem od nekih likova da je Leon Turbo interesantan ( 200 KS )

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

A bre vi ste se u Cacku vise primili na Skodu.. nego Kragujevcani na Zastavu(ove druge bar razumem).

BTW: Skoda se nesto u zadnje vreme i ne prodaje dobro " civilnom " ..sektoru..postali su skupi za konkurenciju.. pa i automatski nisu vise extra zanimljivi.
                            primat im je u tom sektoru definitivno preoteo Logan

a Seat.... hm .... neznam. Mislim da su VW samo kamen oko vrata.
                            nedefinisana marka..nemogu u glavi sa nicim da je povezem...neizaziva ni dobre ni lose emocije..ne asocira na nista..itd...
                            normalno..moje misljenje... svako ima svoje,a to je najvaznije.
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Cacanin
                              CBC Senator XXL
                              • 10.10.2005
                              • 343
                              • Cacak

Auto Cacak nije jedan od manih prodavaca SKODE to je sigurno !

A sto se tice Seata , da ponovim ja ga licno nevolim ali za klasu je bolji od Logana !

Logan ti je trenutno najvece djubre na nasem trzistu (posle zastave) !

SEAT nije losa marka automobila ali jednostavno ne moze da prodje dobro na Srpskom trzistu !

Comment

• ToNcA
                                CBC Senator XXL
                                • 31.01.2006
                                • 868
                                • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Cacanin
                                A sto se tice Seata , da ponovim ja ga licno nevolim ali za klasu je bolji od Logana !
                                Logan ti je trenutno najvece djubre na nasem trzistu (posle zastave) !
                                Ovo je najinteresantnije poredjenje koje sam do sada cuo . Em sto se za osnovnu Ibizu mogu dobiti skoro 2 (i slovima dva) Logana, em sto je uporedjena marka koja pretenduje da bude "sportska" i "low cost Audi" sa jeftinom verzijom Renault-a (koji je ipak mnogo "niza" marka od Audi-a)namenjenom siromasnim trzistima na kojima jedan jeftin auto mora da bude sve - od gradskog automobila do automobila za letovanje.

Comment

Working...
                                X