a da ovo da je A6 na top 10 koji ne mogu da se ukradu. To sigurno misle na novi model, znaci 100% verovatno su ga dodatno obezbedili.
Sve teže ukrasti automobil
Collapse
X
-
malo matematike:
ako u beogradu nestane 10tak automobila.
neki odu u delove neki na otkup. Racunaj neto recimo 8.000,00 eura dnevno. to je 240.000,00 eura mesecno ili ti oko 3 miliona godisnje.
za te pare ima da ubiju i tebe i sve oko tebe.
svojevremeno je bila prica da je na novom bgd-u vlasnik pretukao lika sto je dosao da uzme otkup. ispostavilo se da je pretuceni bio policajac...
Comment
-
-
Originally posted by djukicmalo Racunaj neto recimo 8.000,00 eura dnevno. to je 240.000,00 eura mesecno ili ti oko 3 miliona godisnje.
za te pare ima da ubiju i tebe i sve oko tebe.
Samo svoje nedam, ima gomila automobila okolo koje mogu da kradu, a to mene neinteresuje.
Mozda je i resenje cesto menjati kola tako da te ne upamte lako.
A mozda se i tripujem.
Nego kako oni dodju to mobilnog onog cija kola smaknu. Nesto mi mirise da tu bude i umesanih koje i sam znas i koji tebe znaju (taman toliko da imaju tvoj broj.
Comment
-
-
DjDexy ne znam da li si razumeo sta sam hteo da kazem, ali ja nisam mislio na Savu, Ziku itd. koji drze otpade i slicno. To su banana igraci!
Ne daj boze da iko od nas ima takvo iskustvo, a to sto ces nahranti, recimo njih dvojicu ili trojicu pljeskama pa da ih mlatis motkama, pistoljima, ciglama itd. Moze! Ali sta sa jos njih 50 koji su u ekipi!
Ne znam da li si upoznat sa tim kako oni funkcionisu i koliko su opasni, ali recimo ono sto gledas u Americkim filmovima pa 1000 puta gore! To su krvoloci svoje vrste! Daleko bilo!
Obezbedite sto bolje mozete svoj automobil, vodite racuna gde parkirate, pa ako jos imate garazu... No ProblemMERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität
Comment
-
-
Originally posted by DJDexyNego kako oni dodju to mobilnog onog cija kola smaknu. Nesto mi mirise da tu bude i umesanih koje i sam znas i koji tebe znaju (taman toliko da imaju tvoj broj.FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG
Comment
-
-
Pa opste poznato. Naprimer kad su mom pasi ukrali Audi. Dao sam oglas na Studiju B. Odmah su se javili.
Drugi sigurniji nacin je da prijavis MUP-u. Automafija ima odlicne kontakte sa policijom. cim prijavis tvoj zahtev on ce biti zaveden kod njih i sto je najvaznije bice prosledjen kome treba ...
Comment
-
-
da ocigledno sta upravu za tu automafiju, uvek sam se kajao, sto nisam neka poznata licnost pa da nemam problema oko kradje auta (racunam nece poznatima), ali bas mi ortak kaze da su kosarkasu-reprezentativcu Gurovicu pre nekih par meseci pokusali da obiju audi A8, ali nisu uspeli da ga ukradu. Mislio sam da automafija ne dira te poznate ipak zasluzne gradjane.
Comment
-
-
Sto se tice broja telefona. Proslog leta mi je izgoreo auto i odmah ujutru mi je zvonio fixni zvao je lik koji je nudio da mu prodam papire. Samo mu nije bilo jasno da se meni je***o za tih par stotina evra i da sam srecan sto sam ziv. A uzgred auto nije bio u tako losem stanju da bih nekome prodao papire.
Ali znaci vidite i sami kako su organizovani. Glas mi je bio poznat a i oslovljavanje (nije bilo "batice" nego tako nesto, ali prilicno karakteristicno) - ja tipujem na saobracajca koji se nasao na licu mesta.
Comment
-
-
Ljudi strasno je sta se radi!Evo price koju sam cuo pre neki dan,ali ne mogu bas sve detalje da otkrijem (poenta je u nacinu).
Vozac direktora jednog naseg velikog preduzeca,propisno parkira nov novcijat (star svega 2-3 dana) sluzbeni auto u centru grada.Sve po propisu,placeno itd.Vraca se,auta nema.Da covek ne dobije srcani udar pobrinulo se kasko osiguranje pomenutog auta.Ali opet nije sve jedno.Srecom (kao i obicno), neki komsija video pauk sa saobracajcem odneo auto.Pomisli covek nesporazum.Medjutim u centrali kazu da nijedan parking nema taj auto.Covek okrene direktora, koji uz pomoc raznih veza dodje do tacne lokacije automobila, parkiran u jednoj zatvorenoj garazi.Znaci auto je tipovan zbog kasko osiguranja, u fazonu ''koga beje niko nece se zali''!Najvise od svega zaprepascuje nacin i efikasnost odnosenja automobila!To mi mozemo samo da nagadjamo ko sve ima prste u tome, ali ocigledno da su veliki igraci u pitanju, i to sa obe strane zakona.
Mislim sta reci, stvarno?!
Comment
-
-
Pa naravno tu samo osiguranje "puca" tj ne pucaju ni oni vec mi to ide od nasih para a i najave su da ce poskupeti isto,znaci svi srecni i zadovoljni,pogledajte temu o "Pozajmljivacima automobila" i viddecete da je lobi auto mafije veoma jak,a i prate forume naravno =]
Comment
-
-
Nemojte se tripovati, ti likovi su najobičniji kulovi a sa tim fazonom "auto-mafija" samo sebi nabijaju rejting.Takodje i te priče, kao uradiće ovo ili ono samo su fasada.Njima je jedino bitno da toliko naplaše narod da oštećeni i ne pomišlja da stvar prijavi policiji i da do love dodju bez problema.Da vas samo obavestim da je u Srbiji više ovakvih slučajeva uspešno rešeno a da se "mafijaši" lade u "banji"!
Kad bi ih zaista upoznali i sami bi uvideli da je njima upravo ovakva "reklama" koju vidim i ovde imaju(ubedjen sam nehotice) najbolja preporuka!
Naravno, videli ste i sami kako to ide.Neko iz najbliže okoline vas tipuje, pa vas malo prouče(navike,parkiranje,sigurnosni sistem, servis, perionica...) pa onda nastupa pravi lopov koji "digne" auto i odveze u neku garažu.Stvar preuzima kontakt čovek(obično organizator) i pod firmom da vam iz sve snage pomaže od vas izmuze od 2-5000E.Naravno sve vreme plaši oštećenog i priča mu kako je to jako opasna ekipa koja se ne boji nikoga i ničega.Naravno uvek se tu pomene i neki policajac kako bi oštećeni uvideo da mu nema pomoći.Ovo se sve inače odradi tako da upravo oštećeni sam kontaktira ovog lika koji je u gradu poznat po tome da ima "veze" u podzemlju ili je i sam krimos.Čak se ide dotle da se ovaj "spasilac" ponudi da ide sa oštećenim na otkup kako bi ga navodno zaštitio, a u stvari samo hoće da ima celu stvar pod kontrolom kako ga pajtaši ne bi "uradili" za lovu!Naravno oštećeni mu je neobično zahvalan a pravi mu uzgred i reklamu kako mu je eto pomogao tamo gde je čak i država zakazala!Odlična priprema za novu akciju.......Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
@Rave N
da li je novi Audi ili Mercedes upitanju?
@Tetak
potpuno si upravu za ovo. Ja i kazem, takvi treba da osete da si tvrd orah. Ako misle da na mene krenu treba da budu mnogo jaki likovi, imam 110 kila bavim se godinama bodibildingom, ruka mi je 45 cm, ako imaju m*da nek slobodno krenu na mene, majka ga posle toga nece prepoznati a kamoli njegovi pajtasi. Jedino sto me od toga odbija bi bila eventualna kazna drzave za nanosenje teskih telesnih povreda.
Ma bas me briga i ako ima naoruzanje, nek puca u mene, smrti se ne bojim, al znam da on nema m*da da potegne prangiju, pre ce se usrati u cega. Veruj mi Tetak tako me iritiraju ti ljudi da ne mogu da ti opisem. Sve ih treba pohapsiti, treba napraviti novu sablju za tako nesto, ili jos bolje serijatski zakon.
Inace apropo tih "opasnih" likova. Imam u neke "poznanike" koji kako ti kazes vaze za likove koji imaju veze u podzemlju (neki sto treniraju u teretani gde i ja), kako god takve likove nikad ne bih uvodio u kucu ili im pricao gde drzim novac i takvi ljudi misle da sam auto kupio na kredu i da jedva nakupim nekako za ratu i odrzavanje, bolje da misle da nemam i da od mene nikako ne mogu da izvuku pare pa i da me izbegnu u tipovanju.
Sto se tice perionice, perem kola u centru grada kljuc od zedera ne ostavljam tako da gledam da se maksimalno obezbedim iako imam kasko (ali ne znam koliko je i kasko efikasno u nasoj zemlji, mislim koliko li otezu oko isplate i ostalo, ne zelim da proverim na svojoj kozi)
Comment
-
-
Delom ste u pravu i Tetak i DJD, meni licno su 1999 za vreme rata pokusali da ukradu tada 6 godina star BMW. I ja i cale smo pucali (pucali) po njima. Na nasu srecu nismo nikog pogodili. Tada su dosli sa mercom 123 da odslepaju BMW jer isti nije bio u voznom stanju. Nisu uspeli jer smo na vreme videli. Napominjem da se ovo sve desavalo ispred Hyatt-a na Novom Beogradu.
Nemogu da zamislim sta bi bilo s nasim zivotima da smo nekoga pogodili...
Sprega policije i krimiala u srbiji postoji. Nemogu da generalizujem ali...
Inertnost policije prilikom prijavljivanja manjih dela oko automomobila tipa kasetofoni, stakla... Prakticno niko nejuri nekog ko je razbio nekom auto. Posle nekog vremena uhvate slucajno keog nespretnog i polomega pa on prizna i ono sto nije i ono sto jeste uradio.
Unazd kad pogledas u svakoj uhvacenoj kriminalnoj grupi bio je bar po jedan policajac.
Naravno posteni policajci su i uhvatili tu grupu tako da tu dolazimo da ipak ima postenih....
Ali taj jedan diplomirani kriminalac koji zloupotrebljava znacku koju nosi i krije se iza nje e njega bi trebalo toliko kazniti da nekom drugom nepadne napamet da zloupotrebi poverenje drzave i naroda. Sama zloupotreba znacke u kriminalne svhe bi po meni trebala da nosi bar 10godina...
Comment
-
-
Zaista bespotrebno strahopostovanje prema takvim likovima, ali ljudi su generalno takvi da veruju urbanim pricama i da idu linijom manjeg otpora. Pa pogedajte samo svoju generaciju bez obzira koje ste dobi, obicno su to ljudi nesposobni za bilo kakav umni i fizicki rad, koji ne vrednuju posten posao i posteno zaradjen novac. A to traje dok im je "karijera" u usponu i dok dobijaju stimulativne price i dok im raste ego. Kada im se jednom omakne tlo pod nogama postaju sumnjicavi i ne veruju vise nikome, i nema tu ni prijateljstva ni kolegijalnosti.
Na zalost postenim ljudima ostaje samo da dobro zastiti svoje automobile i da imaju jasan stav prema ovakvim stvarima.
Comment
-
Comment