Ako se ovde od dilera kupuje extra povoljan auto, velike su sanse da je lakse izchukan, takav uvezen, pa ovde sredjivan. U novom AutoBildu lepo pise kolika su umanjenja carinske stope za lakse havarisana vozila, i do 50 %. Ako nista drugo, kod vecih domacih dilera (registrovanih da se bave tim poslom) si makar 99 % siguran da auto nije kraden.
Od, recimo, mobile.de do BG tabli? - svi troskovi?
Collapse
X
-
Najvaznija stvar kod uvoza automobila je dobar Spediter! Znaci da je dobar sa carinicima i da moze da ti napravi neku korektnu katalosku cenu!
Za sada je najbolja varijanta carinjenje u Subotici jer tamo moze najpovoljnije da se prodje! Vecina Speditera ti moze unapred izracunati troskove carine i poreza za zeljeni model i to sa maksimalnim odstupanjem od 50 eura sto je jako bitno!MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität
Comment
-
-
Mene interesuje da li je potvrda notara iz nemacke dovoljna da mi se prizna cena ovde prilikom carinjenja?
Comment
-
-
Carinici koriste Katalog za procenu vrednosti vozila, i ne cimaju se previshe kupoprodajnim ugovorom ili izveshtajem notara. Katalog za procenu je, u stvari, nemachki Schwacke katalog, "srpska verzija"Menja se tri ili chetiri puta godishnje, znachi redovno prati pad vrednosti "polovnjaka" na njihovom trzhishtu.
Comment
-
-
Znam za katalog, ali razlog mog pitanja je sledeci: Naime ako uplatim pare za auto s racuna firme ovde na racun prodavca u nemackoj onda bi mi morala biti priznata faktura?
P.S. Kupujem teretno vozilo pikap, zato i placam preko racuna ino dobavljacu.
Comment
-
-
Originally posted by DurangoNajvaznija stvar kod uvoza automobila je dobar Spediter! Znaci da je dobar sa carinicima i da moze da ti napravi neku korektnu katalosku cenu!
Za sada je najbolja varijanta carinjenje u Subotici jer tamo moze najpovoljnije da se prodje! Vecina Speditera ti moze unapred izracunati troskove carine i poreza za zeljeni model i to sa maksimalnim odstupanjem od 50 eura sto je jako bitno!
Comment
-
-
meni je spediter izracunao ovako:
auto od 7000e
carina + porez + njegova zarada = 2400e
dovozenje iz nemacke (sa zaradom od 200e za onog koji dovozi) = 900e
total = 10300e
uslov za ovu cenu je bio da se kilometraza podigne na 190.000
Comment
-
-
Originally posted by Bane?Ne uzimam nista iz USA. Nego iz Evrope mozda kad se vratim. Je l zna neko da mi kaze "cena na mobile.de" * "Y" = "Z" ... koliko je "z/y" a y su troskovi...
Dakle ajde ponovo "cena na mobile" * "Y" = "vozim se na bg table"
Zna li neko koliko je Y...?
Comment
-
-
Y = izmedju 1,5 i 2. Nema tu pravila. Papiri i transport te kostaju isto i za auto od 3 i za auto od 20 000 e. U principu sto skuplji auto, Y je manji i sto vise auta na kamionu Y je manji.
Otprilike, auto koji je tamo 4 do 4500 na BG je oko 7500Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Re: Od, recimo, mobile.de do BG tabli? - svi troskovi?
Originally posted by Bane?Zna li neko koji su svi troskovi za uvoz iz inostranstva.
Ali bas svi, moze li neko to da napise ili da me uputi na neki prethodni tred, posto ja nista nisam uspeo da nadjem.
Hvala puno!
radi se o Audi A6 , 2.4 2002 , 102800 km ( ali prave ) FULL-bez koze ( ne volim je ) !
Auto je u Nemackoj ( tacnije Stollberg , sam sever Nemacke) u auto kuci "AUDI" Iligen kostao 14.990 Eura , auto kad izlazi iz Nemacke kao ovaj moj koji se vodio na Firmu ( auto kucu ) ima odbitak 16% , oni to zovu MwSt. ausweisbar ( "mever stojer" ) !
To je oko 12.600 Eura , auto je carinjen na 10.000 Eura to je znaci 12.600 + 4.250 = 16.850 Eura + benzin + putarine + registracija 33.000 dinara , znaci oko 17.500 Eura + - 150 Eura !!!!
Inace auto je u Full stanju , ne ogreban , cigara unutra nikad ..... Pitajte TETKA on ga je video
Svako dobro !
Comment
-
-
auto kad izlazi iz Nemacke kao ovaj moj koji se vodio na Firmu ( auto kucu ) ima odbitak 16% , oni to zovu MwSt. ausweisbar ( "mever stojer" ) !
Comment
-
-
Re: Od, recimo, mobile.de do BG tabli? - svi troskovi?
Originally posted by CacaninAuto je u Nemackoj ( tacnije Stollberg , sam sever Nemacke) u auto kuci "AUDI" Iligen kostao 14.990 Eura , auto kad izlazi iz Nemacke kao ovaj moj koji se vodio na Firmu ( auto kucu ) ima odbitak 16% , oni to zovu MwSt. ausweisbar ( "mever stojer" ) !
To je oko 12.600 Eura , auto je carinjen na 10.000 Eura to je znaci 12.600 + 4.250 = 16.850 Eura + benzin + putarine + registracija 33.000 dinara , znaci oko 17.500 Eura + - 150 Eura !!!!
Comment
-
-
Originally posted by overspeedauto kad izlazi iz Nemacke kao ovaj moj koji se vodio na Firmu ( auto kucu ) ima odbitak 16% , oni to zovu MwSt. ausweisbar ( "mever stojer" ) !
Comment
-
Comment