Da li je zabranjeno voziti auto, a na nogama imati papuce...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gordi014
    Moderator
    • 02.10.2004
    • 1049
    • Valjevo, Srbija
    • PEUGEOT 206 XS 1.6

Da li je zabranjeno voziti auto, a na nogama imati papuce...

Voleo bi konačno da razrešim dilemu... Da li je zabranjeno po ZOBS-u voziti automobil a da pri tome na nogama imate papuče (japanke i slično) znači ne sandale...
    Povod za ovu temu mi je bio večerašnji razgovor sa drugarom... Naime, jedan moj ortak je pitao prijateljicu, kako smeš da voziš auto u papučama. Ona ga je šokirano pitala što , na šta joj je on rekao da nije dozvoljeno po zakonu voziti sa papučama na nogama. Pošto dotična dama poznaje neke ljude koji rade u MUP-u, nije časila časa i odmah se raspitala... Informacija je, da nije precizirano po zakonu u kakvoj se obući vozi, već samo da moraš imati obuću, ne smeš biti bos i nikako go, mislim bez majce i slično.
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

pa mislim da nije posto ja leti uvek vozim u japankama i gomilu puta su me zaustavljali panduri radi "rutinske kontrole" i cak i kad nisu imali sta da mi pisu mi nista nisu za to rekli.

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Ja mislim da bi morala da bude zatvorena obuca, ali nisam siguran. Znam samo da neznam nikog kog su zbog toga kaznili

Comment

• Rubi
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 519
        • Beograd

Koliko se ja secam, nikakav oblik garderobe se ne spominje u ZOBS-u. Sa druge strane, u Crnoj Gori je par ljudi dobilo kaznu zbog voznje u papucama, ali oni verovatno imaju malo sveziji ZOBS, ili je u pitanju liberalno tumacenje zakona. Ako neko ima zakon pri ruci, i ako ga ne mrzi, nek baci pogled. Cisto da znamo da li nesto pise. A za naplatu kazni, tu je staro pravilo: covek sa pistoljem je najcesce u pravu.
        (\__/)
        (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
        (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u svetu je uobicajeno da je zabranjeno u papucama (japankama, pancericama za skijanje) ili drugoj neadekvatnoj obuci voziti.
          nadam se da je i kod nas zabranjeno a ako nije da ce i taj detalj biti jasnije definisan (naravno zabranjen).

prisustvovao sam izazivanju nesrece i povredjivanju ljudi (pesaka) pre vise godina upravo zbog neadkevatne obuce , klizave, pa sam uveren da nije puka teorija vec i prakticni problemi mogu da nastanu.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• zola_
            CBC Senator XXL
            • 24.06.2006
            • 319
            • Novi Beograd

meni je mnogo veci problem kada zimi vozim u nekim cipelama sa debljim djonom... a sto se tice voznje u papucama, bitno je samo da ne drzis petu na podu nego da uvek bude odignuta i nema problema osim malo brzeg umaranja nogu...

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ne znam član, ali zabranjeno je voziti bos i u obući kojoj nije peta pričvršćena za nogu.
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *Egon*
                CBC Senator XXL
                • 31.12.2004
                • 1232
                • Beograd, Dorcol, N 44

Znaci sa malo lepka, resen je i taj problem
                Garaza
                1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• alt+64
                  CBC Senator XXL
                  • 27.02.2006
                  • 571
                  • bgd

Bolje par eksera, moze lepak popusti na ovoj vrucini

Comment

• mirko
                    CBC Senator
                    • 18.05.2006
                    • 202
                    • Prokuplje

Ja prelistah ceo zobs i nigde ne nađoh da se pominje tako nešto.
                    mada znam da još dok smo bili na polaganju nisu nam davali da vozimo u papučama a čini mi se ni u sandalama nisam siguran.
                    I ja stalno vozim u papučama ali sa zatvorenim prstima i niko nije ni primetio tako nešto
                    'AJDE SADA LEPO PRIZNAJ PA ĆU TI OPROSTITI ŠTO TE JE MOJ BRAT ÐURA TUKAO!

Comment

• shadow
                      CBC Senator XXL
                      • 23.09.2005
                      • 555
                      • Beograd

Ja kad sam ucio pravila kad sam polagao testove, secam se da je muskarcima bilo zabranjeno da voze u bermudama ako su nogavice iznad kolena. Naravno ni sorcevi ne dolaze u obzir. Zene se nisu pominjale...i bilo je nesto vezano za obucu, al se ne secam tacno sta, verovatno da je zabranjeno voziti bos. Ja licno vozim samo u patikama ili cipelama...sve ostalo mi nezgodno...

Mislim, mogu da razumem zasto je zabranjeno voziti bos ili u papucama i sl...ali zasto je zabranjeno voziti u bermudama iznad kolena?
                      My crew is all fired up
                      Y'all better just wise up

Comment

• boolero
                        CBC Veteran
                        • 07.10.2004
                        • 175
                        • Beograd

Originally posted by shadow
                        ali zasto je zabranjeno voziti u bermudama iznad kolena?
                        Nije zabranjeno,al je satro nepristojno,pa onda onaj pandur pred kojim polazesh oce da bude neko,pa ti nesmesh pred njega nepristojno obucen i tako dalje....
                        Svaka ****** oce da bude neko i neshto
                        OTS

Comment

• Dren
                          CBC Senator XXL
                          • 24.08.2005
                          • 1068
                          • Sarajevo

Da i ja dodam koju... Ne znam je li zakonom zabranjeno, ali ja sam probao jednom u japankama voziti, i zamalo da se ne "zakucam" u auto u koji sam bio zaljubljen, a nasao se ispred mene... Radilo se o Lotus Esprit Turbo SE modelu, i toliko sam blenuo da sam zaboravio da sam u japankama, te sam zapeo za pedalu, umjesto da je pritisnem... Sreca je da nisam isao brzo, jer si jos ne bih oprostio tako nesto... Razbit svoju ikonu...

Elem, u japankama je dokazano da je potencijalna opasnost povelika... Osjecaj voznje losiji...

Mali dodatak, ima li u zakonu nesto o voznji motora u japankama, prvom brzinom, na 13.000 o/min.???

Comment

• Rubi
                            CBC Senator XXL
                            • 06.05.2005
                            • 519
                            • Beograd

Originally posted by mirko
                            Ja prelistah ceo zobs i nigde ne nađoh da se pominje tako nešto.
                            Ako nije zabranjeno, onda - nije zabranjeno! Mada, voznja u neadekvatnoj obuci je suicid.
                            (\__/)
                            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

A zato ribe voze onako u stiklama i minicima =]

Comment

Working...
                              X