Ako ne blokiras saobracaj, morali bi po zakonu da ti ostave papir na kolima, pa ako se ne sklonis za 15 minuta, onda nose.
'bem ti pauka
Collapse
X
-
Samo ne znam po kom to zakonu neko odnosi nesto sto je MOJE i jos ne ugrozava bezbednost saobracaja. Jeste da sam pre neki dan dosao u iskusenje da zopvem parking servis kada je neki lik kod Maxija u bloku 23 isprecio Golfa po celom putu (ali bas isprecio) jer nije bilo nigdre parkinga tako da sam se jedva provukao ia njega ali ako je auto na trotoaru sto nebi lepo napisali 6000 i ne odneli bar da ne cimaju coveka da juri auto po njihovim parkinzima a jos ako je neki skuplji auto... (ja da ne zateknem auto gde sam ga parkirao prvo bih pomislio da ga je neko ukrao a ljudi sa slabijim srcem bi mogli lose da prodju...)
Comment
-
-
@ Vladan
Juce sam prosao tim krajem, kroz Kursulinu, i celom duzinom ulice popravljaju trotoare i prave parking mesta, tako da ako si tu parkirao, moguce je da su pripremali teren za radove i da su zato radili pauci.
Bad luck.Pozdrav / Zloran
Comment
-
-
Sto se tice pauka, nemam sta pozitivno reci,
pre nekih nedelju dana, kod yubc-a, (koji je poznat po tome sto tamo pauk radi 24h) znaci na samom parkingu, nisam mogao da verujem kada je pauk poceo da dize ortakova kola, mi u tom trenutku naisli i ne verujemo, i naravno pandur se samo okrenuo i ode po drugu zrtvu. Znaci pitanje je kome se u tom trenutku zaliti, obzirom da vise ne slikaju, navodno aparati im ne rade, itd... sta raditi, kako dokazati da si bio na parkingu, a ne van njegalopovi
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
Radio sam na pauku pre jedno 4-5 godina, ukupno godinu dana, verujem da je i sada tamo situacija slična. Po zakonu policajac mora da ti uruči nalog ili da ga okači na vidno mesto, prednje vetrobransko staklo, da ukloniš ne propisno parkirano vozilo.Za to imaš fore 15 minuta. Ukoliko ga ne skloniš izdaje nalog J.K.P. Parking servis da auto uklone o tvom trošku. E sada, najveći problem je taj što u najboljem slučaju policajac sačeka 10 min, a vrlo često podignu auto bez naloga pa u dizalici (pauku) pišu papire. Nažalost, niko ne komentariše kada pauk podigne auto sa pešačkog prelaza, sa šina,...Malo saveta, za uklanjanje vozila sa zelenih površina nalog izdaje komunalna inspekcija, pa ako stignete pre nego što vam podignu auto, na foru im ne dajte ličnu kartu, dokumenta, jer nisu ovlašćeni,naravno ni pare.Ako vam je auto dignut po skupljoj "tarifi" , nemojte se raspravljati, zaista retko ko legalnim putem ne plati kaznu, budite ljubazni i probajte da skinete na jeftinije. Nemate pojma koji je pritisak, na policajcima pre svega, da donesu sto veći broj vozila, a mi vidimo samo fizikalce.
Comment
-
-
I jos jedna stvar, vezana za Parking servis i policiju...
Gradska uprava stalno vrsi pritisak na policiju da policija pise kazne za nepropisno parkiranje nazavisno od "pauka", ali oni to gotovo nikada ne rade. Cak su pokusali da se dogovore sa nacelnikom da se zabrani pozornicima da se voze u "pauku", nego da patroliraju, pisu kazne i kace naloge, a Parking servis posle da ih skuplja (ako se pojavi gazda i krene da pravi probleme, da ga lepo puste da odveze auto). Time bi se brzo i bezbolno normalizovala situacija sa parkiranjem. Ovo, naravno, nije proslo ni kod policije (mrzi ih da se cimaju), ni kod Parking servisa (koji mnogo lakse reketiraju ljude kad su non stop sa naoruzanim policajcem). Rezultate vidimo: gradjani parkiraju kako stignu ("parking rulet"), policija i Parking servis su vrlo stidljivi kad treba da se nosi sa Obilicevog venca, Strahinjica Bana... Zato na drugim lokacijama (Topcider!?!) rade 24/7!(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
Originally posted by WizSlatka para je to,ulaganje koje se najbrze isplati,najbolja investicija
A od skoro "nabavlja" radnike od vojske, ljude koji su se opredelili za civilno sluzenje vojnog roka i tako ustedi puno para.
Comment
-
-
Originally posted by dintel011
Zato direktor parking servisa nosi na reveru zlatnu znacku pauka.(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
Rubi@
Ako na licu mesta napravis dovoljno veliku scenu da ti vozilo zapravo ne dignu na "pauka" (na primer, tako sto udjes i neces da izadjes, ili uvek ostavis neko zivo stvorenje u kolima, ili tako nesto...), onda lepo samo platis kaznu za nepropisno parkiranje
E to mi se danas desilo,poceo on da dize kola i ona na pola metra od zemlje i ja brzo utrcim i sednem,zarvorim vrata i zapalim cigaru lool i dodje pandur kao izadji meni nepada napamet,kaze ovom dizi,a ja cu "ovlascenom licu" ti dizi ako smes ja ne izlazim,i on tu vido koliko je sati spustise kol ai otkacise ono njesra a ja i dalje ne izlazim niti dajem dokumenta,i tu mi on kao pokazuje na digitalcu kako me slikao i proslo 15min, i ja mu uzmem aparat da vidim i zamalo da izbrisem sliku al jebi ga uze mi on to iz ruku,i posle malo ubedjivanja napise mi kaznu od 2000din i to sa primedbom da nisam bio ljubazan ili korektan,ma kako da ne da sam bio ljubazan sibao bi do parking servisa i puko 6000din
Comment
-
-
Originally posted by WizE to mi se danas desilo,poceo on da dize kola i ona na pola metra od zemlje i ja brzo utrcim i sednem,zarvorim vrata i zapalim cigaru lool i dodje pandur kao izadji meni nepada napamet,kaze ovom dizi,a ja cu "ovlascenom licu" ti dizi ako smes ja ne izlazim,i on tu vido koliko je sati spustise kol ai otkacise ono njesra a ja i dalje ne izlazim niti dajem dokumenta,i tu mi on kao pokazuje na digitalcu kako me slikao i proslo 15min, i ja mu uzmem aparat da vidim i zamalo da izbrisem sliku al jebi ga uze mi on to iz ruku,i posle malo ubedjivanja napise mi kaznu od 2000din i to sa primedbom da nisam bio ljubazan ili korektan,ma kako da ne da sam bio ljubazan sibao bi do parking servisa i puko 6000din
Comment
-
Comment