Stranci na auto-putu ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Stranci na auto-putu ?

Tema nije direkto vezana za automobile, vise za vozace i sigurnost u saobracaju, opet nadam se da nece biti izbrisana.

Poslednjih nedelja cesto vozim relaciju, bg-aerodrom, bg-bubanj potok, ono sto me sokira je da sam za ovih desetak dana vise puta mogao poginuti ili doziveti saobracjnu nesrecu nego za ceo prethodni visegodisnji vozacki staz. I to u gotovo u svim slucajevima u problematicne situacije bila su umesana vozila sa stranim tablama. Danju problem nije toliko izrazen, nocu je pakao.

Tipicne situacije su prestrojavanje iz desne u levu traku pri malim brzinama tik ispred automobila u levoj koji ide velikom brzinom, prespora voznja, voznja izmedju traka, spavanje za volanom, itd.

Preksinoc sam se vratio kuci od B. Potoka oko 2 ujutru, ruke mi se tresu. Prvo na delu od B.P. niko ne gasi duga svetla iako predvodim kolonu svi iza demonstriraju hiljade wati halogenki przeci mi retrovizore, ajd navikao sam na to. Nastavlja se put pre JP pumpi ja pri brzini 100kmh u levoj, neki mercedes u desnoj recimo 80kmh, u trenutku dok ga prolazim ulazi mi u traku, za milimetar se nismo sudarili 500m posle, na nizbrdici obazrivo se spustam pri 80kmh pazim na radar, lanos ili nesto slicno pocinje da mi ulazi u traku ja u desnoj on u levoj, pravo u mene, kocim skripi, ja popizdeo #@!@#$%$, ovaj ne j*be 2% pritisnu gascinu i odleti, desnom trakom .
    Vrhunac pre autokomande, gledam sa ok rastojanja, neki mini ven italijan, isece naseg lika u oktaviji, nas ga jedva izbegao bezanjem u drugu traku, a ovaj sa venom opet driftnu u traku sa oktaviom, ovaj opet jedva pobeze u drugu traku, prestize vena, i onda ludilo, lik u oktaviji prestize italijana ja ga ne vidim od vena; nas sa oktaviom odlucuje da zaustavi italijana i koci ispred vena, svom silom koci italijan, ja kocim ali slabije mi kocnice od njihovih+natovaren stizem ih, srecom kocnice nisu ok i auto mi bezi desno u zutu traku, prestizem ven, a ova dvojica zavrsavaju na braniku. @!!!@!$!#@$@%#$%$#%!!$%&&*@#
    !!!

Augh, izvinite ako smaram, ali posto mi se ovo desava vec svakodnevno, razmisljam da li treba da se postave patrole da bude te ljude, da li nocu da idem alternativnim pravcima ili sta ? Nije mi jasno sta se desava, logicno bi bilo da oni pokazuju vecu kuturu i obazrivost u saobracaju, pogotovo sto su u tim automobilma cesto cele porodice...
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Da li si mozda obratio paznju na face likova u tim autima (uglavnom minivanovi)? Muskarci sa brkovima, tamnije puti, zene pod feredzama, gomila dece i prtljaga...

Problem je sto je Srbija na pola puta od Nemacke do Turske i vec pocinje da ih hvata umor. Svaki dan ima po nekoliko saobracajki gde su ucesnici Nemci, Austrijanci, Holandjani...., a zovu se Mustafe, Moamedi, Fatime i ostalo
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

U pravu je sri98, to su vecinom turski gastosi a sad im je vreme migracije. Ako ne mogu da podnesu da voze toliki put ima dosta motela i stajalista usput, tako da nemaju opravdanje. Ja sam za to da se povecaju patrole na autoputevima da bi se izbegle ovakve situacije.
      Sto se tice dugih svetala pokusas prvo da im skrenes paznju (zadnja maglenka, sva 4...) ako ne reaguju usporis dok ne krenu da preticu i onda lagano pustis duga i pratis. Da se nauce pameti

Comment

• tihana
        CBC Član
        • 06.06.2006
        • 23
        • Zagreb

kod nas u Hrvatskoj najveci problem na autoputu su vozaci sa ceskim
        tablicama... to je katastrofa!!!! ovaj vikend sam isla na more i vise
        moram paziti na njih nego paziti kako ja vozim... najjaci su mi likovi
        koji voze desnom trakom 80-100 kmh i iz cista mira mi izlete u lijevu
        traku bez da ikoga preticu posto nema nikoga ispred njih... to stvarno
        ne kuzim?!?!
        alfistica zauvijek...

Cuore Sportivo Croatia

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

Ja bih malo "izokrenuo" pricu.
          Da sagledamo cinjenice.
          "Oni" dolaze iz zone gde se postuju saobracajni znaci i upozorenja, postuju ucesnici u saobracaju..
          I idu u pravcu, ne bi li stigli, "tamo" gde se vozi vise nego "kaubojski".
          Pri tome, presli su bar 1000 km, do BG. Cak i da su naspavani, opala im je koncentracija, psihicki premor od gledanja pejzaza, a kamoli i voznje. A gotovo je sigurno da "forsiraju" rutu.
          I stigli su u predele, sa puno automobila, gde svako vozi "svoju" voznju, postavlja svoja "pravila", ogranicenje brzine je za strebere, pretice se i levom i desnom trakom, kada "onaj magarac" ispred ukljuci zmigavac, ko ga ..be, ne moze da skrece ili promeni traku. To je MOJA traka, leva, najbrza....

Da li si primetio, bele, obrijane vozace zadnjih godina u Beogradu, kako stoje popreko ili pod nekim uglom na pravac kretanja. To me vise zabrinjava. Od 5 vozila, bar 3 stoje popreko, ili imaju neku "nenormalnu" aktivnost, okrecu se gde hoce, da ustede benzin za 50m voznje, parkirani ukoso na kolovozu, stoje u prometnoj ulici, idu jedini u rikverc, voze u kontra smeru..

Poz.

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Sinoc u V. Ilica, jedan takav je uredno sa Cayennom stao na sred ulice, prisao mu je drugi slican i opusteno su se ispricali dok su ih ostali, ukljucujuci i trole obilazili desnom trakom.

Ali, to je vec postala normalna pojava za BGD, kao sto se vraca i normalna pojava turaka na auto putu, kao sto je bilo pre 15-20 god.

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

juče jedan, ljubi ga majka, vajda se predomislio, neće ipak da se uključi na auto-put, pa laganica rikverc trakom za uključenje

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Vladd mozemo se mi 100x sloziti, ali ja nisam pricao o "tim" vozacima. Kao sto sam u uvodu rekao, mislim na auto put nocu, i u totalu ovi sa stranim tablama su kvantitativno veci problem.

Znam Sri da su najverovatnije Mustafe, Mohamedi, itd. ali opet Mustafa je morao poloziti vozacki u nekoj Nemackoj, i voziti tamo po propisima godinama, ipak ne bi trebao da se razlikuje toliko od Hansa... Ne znam ne bih pisao da nisam sokiran onim sto vidjam svako drugo vece.

Mislim da bi trebalo da postave patrole, na auto-put, ako nista drugo da ih bude, jer poceo sam sirenu da koristim vise nocu nego danju, i to kao budilnik...

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Da ponovim, sve se to sa turcima desavalo i pre 15-20 godina.

A sa druge strane i nama nikako da se udovolji. Kada su turci u pitanju trazi se policija po auto putu, kada se radi o jurcanju, svi kukamo sta ce oni tamo ( nista licno).

Comment

• Vlada_nbgd
                    CBC Senator XXL
                    • 11.09.2005
                    • 1066
                    • Novi Beograd/Topcider
                    • ford focus sport pack

Ne znam kako niko nije primetio bugarske slepere,ja sam ovih dana isao bas dosta po autoputu BG-NI i to je katastrofa,cinimi se da menjaju trake bez da bace pogled u retrovizor,a migavac je misaona imenica.
                    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Primecujem da su te"Mustafe" velike stipse,radije plate parking 1e i spvaju u parku parkinga nego da odu u motel,mislim kad im dajemo da spavaju u parku,inace kako sam primetio teraju sve dobra kolica,nema krize za njih niko ne vozi Logana

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

Potpuno si u pravu, jednostavno, neće ni cent da ostave gde ne moraju!
                        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Vladd
                          CBC Senator XXL
                          • 09.07.2006
                          • 581
                          • NBG

Ne nego ce da plate motel pa ce nase "mustafe" da se raduju "punim" kolima na parkingu. Nisu bas toliko blesavi.
                          Mi smo kao nesto bolji. Sve to sto se desava po putu, identicno dozivljavaju domaci motorciklisti sa domacim "mustafama" u sezoni.

Jednostavno, locirati u voznji ko je u okolini, i prilagoditi se iznenadjenjima, tj saobracaju. To mu dodje i kao zakonska obaveza, nije ogranicena vremenskim uslovima nago SAOBRACAJU.

Nije bas ni "korektna" prica "vozim ja 100 levom stranom...", a kroz BG nije bas da nije ograniceno na 80, ali gleda se kroz prste. I kako, nesto posebno, ocekivati od nekog, umornog, ko se "zakucao" na ogranicenje, i blesavo misli da to rade svi...

Poz.

Comment

• low rider
                            CBC Senator XXL
                            • 03.04.2006
                            • 613
                            • Beograd

@vladd tih 100Km/h je na delu gde nije ogranicenje 80, pre od B.P. pre JP pumpi.
                            NIje da se nesto vadim, ponekad vozim vise po auto putu kada su ok uslovi, ali te veceri nisam, generalno to nije deo auto-puta za jurcanje. Sto opet nema veze sa temom, kada neko bez signalizacije seta po trakama, ili vozi onesvescen...

Sleperi bas juce prolecu pored mene, vracaju se u desnu traku voze bar 120, dva komada blizanci, razmak izmedju njih ako je metar ...

Comment

• dekideki
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1914
                              • Beograd

a u italiji kaznjavaju ako vozis u levoj traci ispod odredjene brzine - ometas saobracaj. ladno naplacuju kazne... ali se s druge strane brzina tolerise, ako je 100 ogr. pustaju bez frke ko ide do 120... ali preko, nedovambog!

vozite pazljivo
                              .

Comment

Working...
                              X