Stranci na auto-putu ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

meni su motoristi nocna mora, sinoc u oml. brigada vozim 70km/h srednjom trako, i lik bez kacige na motoru me obilazi nakih 100-110 km/h i vozi onako cik-cak (ne znam kako drugacije da objasim, pravi 8-ice) dok me obilazi, i najvise me brine sto pored svakodnevne pogibije motorista dal njihovom krivicom ili tudjom, niko da se opameti pa da krene da postuje propise, nego sve vise i vise mladih ljudi koji izazivaju smrt, ove godine sam samo dva puta video motoristu koji nosi kacigu i vozi normalno, ali zato bez preterivanja nije prosao dan (suncan) da nisam video jednog kako prolazi kroz crveno ili prekoracuje brzinu za bar 60%

Comment

• Vladd
      CBC Senator XXL
      • 09.07.2006
      • 581
      • NBG

BTW ko vozi levom trakom 100, niskim auto putem, bilo posle m.m.luga, ili rampe, taj je baja, gadjao bih ga ciglom . Ili opleti, ili idi bar 120, kada je vec dozvoljeno. "Svoja voznja" je cisto ometanje. Ako stedis gorivo, u srednju traku sa yugicima, i 80...

A sto se nevaljalih motorista tice, ipak ne bih da ja nekog ubijem, a sto poneki ne nosi kacigu, njegova stvar, ja ne bih da im, kolektivno, "presudjujem", posto i malo cukanje, moze da ih baci na banderu ili ivicnjak. Mnogo su nezasticeni.

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Originally posted by TETAK
        Potpuno si u pravu, jednostavno, neće ni cent da ostave gde ne moraju!
        Bila scena neki lik u Naisu VR table zakaci turcina 124 MB i polomi mu stopku na parkingu i tu se skupe ovi iz obezbedjenja,kao platio parking 1e pa je zasticen,,i rekoh onom liku sto mu polomio stopku da mu da 10e,neznam sta je bilo posle otisao sam,inace ima raznih lek je neki krs i samo lupaj po njima

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

A sto se naplacuje parking 1E?
          Zato sto su pune korpe za djubre i sav onaj smrad i lopovi (drumski banditi) na svakom koraku?
          Na zapadu je to besplatno i cisto. Ne znam ko placa odrzavanje. Valjda i ja.
          Sto se motora tice. Vi koji pisete o tome kao da se nikada nista vozili ili vozili motor. Preporucujem vozacima auta da prilikom preticanja gledaju u retrovizore obavezno i dugo a na petljama da idu svojim putem i gledaju svoja posla a bikeri neka vide kako ce jer je njima lakse a neki malo izvode na svoj racun i rizik. Sto da im kvarimo razonodu? Meni bikeri nikada nisu smetali jer znam da mogu svuda da prodju ali ih i ne secam trzanjem volana kao sto sam video da neki rade. Ja prosto uzivam kad vidim bikera na levoj ivici da ide oko 300km/h i ako sam bas tada na levoj traci samo nastavim svojim putem ne sklanjam se niti menjam nista dok ne prodje. Mesta za sve nas ima uvek ako smo prisebni.

Comment

• TAZZ
            Banovan
            • 30.05.2005
            • 1409
            • NBGD,SERBIA

Comment

• marinac
              CBC Senator
              • 13.03.2006
              • 277
              • Beograd
              • Alfa 156 JTS

Jednostavno, leti u sezoni putovanja su povecane guzve na svim putevima. Idi ibarskom magistralom u petak popodne pa ces videti sta su kamikaze, a ni jednog turcina. Kada je najezda stranih prolaznika kROZ Srbiju, vozi opreznije. Vrucine su i prevelik umor, svi su nervozni, i oni i mi. Zato pazljivo i jebiga , to traje samo dva meseca

Comment

• kira
                CBC Član
                • 19.05.2006
                • 25

Moj problem sa strancima/turcima se zasniva na pravljenju karavana, valjda se plase da ce da se igube, i onda se grupisu, voze po 50-70km/h u levoj traci kroz Beograd i ne je*u nikog. Nema sanse da se pomeri u desnu traku, mozes da mu sviras i ambledujes do sutra. On odatle ne mrda.

Panika u njihovim redovima nasupa kad im se neko iz srednje trake ubaci u sredinu njihovog mini karavana. U tim prenucima (odlazak na posao i sa posla) pozelim da sam pandur i da im se malo .... keve.

Jedva cekam dan kad ce da naprave potpunu obilaznicu oko Beograda, da nemoramo da se susredjemo sa ovakim divljacima...

Nadam se da nas ne bije reputacija divljaka i losih vozaca u Evropi. Ja za sebe smatram da vozim ok, i nepravim sranja, ali u Nemackoj su me gledali sa zaprepascenjem kad sam obilazio u automobile iz leve trake, koriscenjem srednje.

Sto se tice motora, i sam vozim skuter i znam koliko malo ljudi pazi na motore (em su mali i slabo vidljivi u retrovizoru, em brzo dolaze i prolaze), ali i sami vozaci motora su neodgovorni i dovode u opasnost i sebe i druge ucesnike u sabracaju

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225
                  • Belgija - ranije Luna-Chico

Sto ljudi sto cudi, za nekoga sto je normalno za nekoga nije, a da smo nevaspitani i nekulturni u saobracaju stoji.

Comment

• Vladd
                    CBC Senator XXL
                    • 09.07.2006
                    • 581
                    • NBG

Pa neke stvari prerastaju u enormni bezobrazluk, neodgovornost se podrazumeva. U saobracaju je poginulo vise ljudi nego u svim svetskim ratovima zajedno. I gine se svakodnevno.
                    Odnos prema "neprekidnom ratu", koji podrazumeva "isterivanje" neke licne cudi ilii temperamenta je blago receno za ludnicu. To je preveliki konfor, da ne kazem perverzija, umesto obavljanja prevoza, "zahtevati" ili zadovoljavati neke licne frustracije...

Svi nesto misle da "oni drugi" ginu.

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Ja vozim motocikle skoro 30 godina(od 50-1100 ccm) i tvrdim da vozači automobila uopšte ne shvataju(ili ne žele) koliko je motor zapravo brz a opet koliko je teško sa njim ukočiti.Najbolje što možete da uradite kada vidite motociklistu na putu je da ne menjate ništa u svojoj vožnji, jer je on upravo to predvideo kada vas je uočio.Tako ćete mu najviše pomoći a sebi sačuvati mir.
                      Meni lično stranci na našim putevima uopšte nisu nedostajali.....
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

A sto se naplacuje parking 1E?
                        Zato sto su pune korpe za djubre i sav onaj smrad i lopovi (drumski banditi) na svakom koraku?

Korpe su prazne i ciste,kada platis parking neznaci da treba da spavas na travi i da seres i pisas gde stignes,road rage primenjuju najvise turci

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ja prosto uzivam kad vidim bikera na levoj ivici da ide oko 300km/h i ako sam bas tada na levoj traci samo nastavim svojim putem ne sklanjam se niti menjam nista dok ne prodje. Mesta za sve nas ima uvek ako smo prisebni.
                          mala digresija, lokalna situacija...

kada bi tako ovde vozili bilo bi sjajno no nezgoda je sto bajkeri unakrsno kroz vise traka jurcaju i sa DESNE strane seku putanju kolima koja se normalno krecu svojim putem (trakom) a voze se u gustim kolonama.

pri tome, bajkeri ocajno procenjuju prostor i vreme pa se dogadja da tek koji centimetar deli od podletanja pod kamion/autobus/ ili direktan sudar sa autom.

o tome da biciklisti i bajkeri ulecu kroz crveno semafor u raskrsnicu sa 6 traka kojom spartaju gradski autobusi, onako "na silu" bez da makar zastanu i pogledaju, ne vredi trositi reci na primere koji se svakoga dana vidjaju.
                          i svakoga dana ginu bajkeri.

uglavnom svojom krivicom iz onoga sto ja mogu da vidim i dozivim tokom voznje ove godine.

u zadnjih 3 meseca sam licno bar jedno 5orici spasao zivot time sto sam uspeo da ih izbegnem kada su isli direktno na mene (nastavkom putanje sigurno bi podleteli pod auto), s obzirom na iskustvo.

nije problem sto bajkeri voze brzo, problem je sto se prave da voze u Engleskoj pa koriste pogresan smer kretanja i obilazenje/ provlacenje sa desne strane, cak i na mestima kao sto je iskljucenje sa autoputa a sto je uvek desna strana i uvek direktno ukrstanje putanja kretanja.

nazalost, kod nas kao da su se pojavili neki novi bajkeri koji su iz pelena skocili na mocne masine a nisu savladali u mladosti ni voznju bicikala, mislim na bahatost u saobracaju koja njih ugrozava najvise.

nazalost statistika poginulih na 2 tocka samo potvrdjuje ono sto se vidi golim okom, a konacno i policija je ukapirala da postoji (tako ocit) problem.

problem nisu oni pravi bajkeri koji jure 300 i koji znaju da voze
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Tuga. Nisam znao stvarno. Ja se ne bi trzao previse za njih. Ako oce pod tockove neka izvoli. Ne moze se sacuvati zivot nekom kad on sam ne ume ili nece da se cuva. Tu tesko da i bog pomaze.
                            Sto se tice parkinga tu jos Balkan ima dosta da uci. Naravno da nikako ne mislim da je parking mesto za obavljanje fizioloskih potreba niti za spavanje. Po meni goli parking sluzi za ne daj boze i tu nema ni ko da ga naplati i kad bi hteo. Oni normalni kakvih ima su u sklopu vecih pumpi mada ih skoro sve imaju pa bile one vece ili manje ili u sklopu pumpi , motela itd. Tu ima i toaleta obavezno koji se cak i ne placaju svuda.
                            Drugo ja necu da prihvatim a to je da je putarina najskuplja u Evropi za "nas" autoput koji samo uslovno moze da se tako nazove po kvalitetu a po infrastrukturi ni slucajno jos uvek. Ako bi mene neko pitao ja ne bi dozvolio da se sagradi pumpa bez odredjenog broja parking mesta i pratecih objekata. Ovo zadnje zato jer sam video prosle godine "gole" glanc nove pumpe na deonici od BGD do Jagodine. Taj koji je dao dozvolu za tako nesto nema tri chuke u glavi. Ne motel, ne hotel, ne Mac Donalds, nego brate toalet i livada odn. betoniran parking za najmanje 50 vozila podeljen za putnicka i teretna vozila.
                            Drugo. Na auto putu krstari samo saobracajna milicija a osnovno je pravilo da je prisutna zandarmerija. Pa novine su prepune napisa sta rade "slep-sluzbe" po autoputu.
                            Znaci, kad naplacujes putarinu onda napravi sve sto treba pored autoputa i plus drzavni servis u sigurnosnom smislu. Sta placamo mi? Gazenje "svete srpske zemlje". Dajte, molim vas...
                            Na kraju krajeva. Neka neko pokusa da obavlja fizioloske potrebe na javnom mestu bilo gde na zapadu pa neka ga vidi policajac. To kosta SAMO 120 eura prvi put. Da ima pameti skupo bi to Turke kostalo, nego... Sto je najgore oni svi zive na zapadu a mnogi su se tamo i rodili pa znaju "tarifu" za kazne. Kao i uvek drugi su krivi za sve. Najbolje da niko ne prolazi putem i da bude pustinja kao posle atomskog rata, ne daj boze.

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Kad bi Turcima naplatili svako sr.nje koje su ovde napravili ili prave, mogli bi samo od toga da živimo.....
                              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Ma cuti. Vidis da im ni Nemci nisu jos doskocili.

Comment

Working...
                                X