Honda, zadovoljni vlasnici Scandinavije

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • chipc
    CBC Početnik
    • 13.07.2006
    • 7
    • Prokuplje

Originally posted by ToNcA
    Originally posted by BRABUS
    A vec sto se kvaliteta tice (bar iz prica koje sam cuo jer Hondu nikad nisam vozio) Opel i Honda nikako ne mogu da se porede. Za slicne pare za koje se moze kupiti osnovna verzija Accorda moze se kupiti npr Hyundai Sonata (ako smo ograniceni na srednju klasu) ili Golf sa malo vise opreme.

Accord je verovatno "best buy" na nasem trzistu sto se tice srednje klase.

Moze li neko da mi objasni zasto je najjeftiniji Civic skuplji od najjeftinijeg Accorda? Jel to Honda ima problem sa Accordom koji je precutala ili sta je kvaka?
    Nije verovatno best buy već jeste best buy, skoro sam gledao na nekom testu gde je i proglašen za gore navedeni BB (bilo je na nekoj CRO televiziji Nova ili neka druga ne secam se i neki Evropski moto magazin), a Civic je verovatno skuplji jer cini valjda 60% ukupnog profita HONDA korporacije i trenutno je udarni model sto bi se reklo brend medju brendovima!

Comment

• Karbo
      CBC Senator
      • 16.02.2006
      • 225
      • Sydney - Land of Downunder

Za mene licno 3 Japanca koja bi uzeo bez razmisljanja su:
      Subaru
      Toyota
      Honda

Deset mjeseta praznih pa Nissan i Mazda.
      Njih bi radije uzeo i polovne nego novog na primer Opela, Hyndai-a, Deawoo, Charade, Holden, Ford...

A zasto? Pa tako sto su gore navedeni Japanci (prva tri) to dokazali i zasluzili toliko povjerenje.

Sad ce price i prepiranja zasto polovne, ipak je novo novo... Ljudi kao prvo ovde dok poplacas sve taxe i pizdarije za novo auto, izadje skuplja pita neg tepsija. A da ne govorimo o kvalitetu, ekonomicnosti i izdrzljivosti.
      I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
      a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
      It will take your breath away!!!
      by David E. Davis

Comment

• fantastik
        CBC Senator XXL
        • 28.07.2005
        • 417
        • Novi Sad

vozio sam hondu civic bila je 85 godiste koliko se secam one prve preregistracije vukovar i to, i mogu vam reci da sam bio odusevljen kakve je performanse imao to je bio onaj motor 1,5 i isao je kao lud e sad mana im je sto je jako tanak lim i netraje dugo, ovaj novi acord mi se bas svidja i mislim da je trenutno najbolj kupovina sto se tice cena kvalitet i sta dobijes uz njega.
        Sada kada kupujes japanca dobijes za tu cenu ful opremu a kod nemca golju u istoj klasi pa vi vidite, e sad ja jos uvek nisam toliko odusevljen da bih recimo kupio japanca pre nego bmw-a starijeg za iste pare, i dalje me nervira tanak lim pa kad zatvorite vrata kod japanca sve zvoni

Comment

• Skyline GT-R
          CBC Senator XXL
          • 13.02.2005
          • 806
          • Chicago - My Kind Of Town

Imao si hondu 85 i po njoj sudis da i posle 20 godina svaki japanac ima tamank lim i da kad god se zatvore vrata kod svakog japanca - sve zvoni.Hmm...jbg sad....

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Pa zar nije tako? Japanci rdjaju daleko vise neko konkurencija. Doduse, to su oni stariji modeli pravljeni pre 10+ godina.

Ja sam nekoliko puta gledao da kupim 1992-1995 Hondu Civic jer mi se svidja i svaki put kad nadjem neku koja mi se svidja (miljaza i cena) uglavnom sam nalazio probleme sa rdjom.

Comment

• scarab26
              CBC Senator XXL
              • 27.09.2006
              • 353
              • bgd

delta nudi jakim kupcima (velikim firmama) accord 2,4i 190ks, felne 17, koza, siber, tiptronik, xenon i sav ostali full za 25.000 i razvaljuje od prodaje. za te pare moze vectra 2.2 155ks sa 17-icama i xenonima bez koze, tiptronika i sibera. na placu u luci uvek ima cca 20-30 accorda i kamioni non stop dolaze. dobili su dobar rabat od principala (honde) i razvaljuju prodaju.
              ali jedno veliko ali. delta kao najjaca domaca kompanija uslovljava svoje dobavljace kupovinom automobila od delta auta, tako da sve firme koje prodaju na primer maxiju "moraju" da uzimaju puntice kao sluzbena vozila za prodavce na terenu, dok za menadzere idu accordi. da se ne shvati pogresno accord jeste definitivno best buy u klasi trenutno.

Comment

• fantastik
                CBC Senator XXL
                • 28.07.2005
                • 417
                • Novi Sad

Originally posted by Skyline GT-R
                Imao si hondu 85 i po njoj sudis da i posle 20 godina svaki japanac ima tamank lim i da kad god se zatvore vrata kod svakog japanca - sve zvoni.Hmm...jbg sad....
                nazalost svi su japanci isti evo i primera doduse rec je o novoj mazdi prvo lim je toliko tanak da imas osecaj da ces ga ulubiti kad malo jace pritisnes prstom, drugo prijatelj je imao mazda 6 novu i imao je nazad sire felne i kada je isao na more i napunio gepek naravno pri malo vecoj rupi gume su cesale e sad nije problem sto su cesale nego su bukvalno pokidale zadnji lim od trepne i blatobrana, toliko o njihovoj cvrstoci lima

Comment

• SALE
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2005
                  • 841
                  • Banovo Brdo

Dao si jako los primer. Covek je pokvario auto neodgovarajucim tockovima i za to su naravno krivi japanci i tanak lim. I sta kazes nije problem sto su gume cesale, pa mogli su svi da izginu i opet bi bio kriv neko drugi

Comment

• fantastik
                    CBC Senator XXL
                    • 28.07.2005
                    • 417
                    • Novi Sad

pa mogli su ali sada to nije pojenta ove price i ja sam imao na fiatu tipu nazad 225 gume pa su cesale i naravno nije guma kidala lim nego je bilo obrnuto

Comment

• zola_
                      CBC Senator XXL
                      • 24.06.2006
                      • 319
                      • Novi Beograd

znaci bolje je kada ti lim cepa gumu do vozis... interesnatno... a to da li je tanak lim moze da se raspravlja koliko hoces ali bitni su rezultati crash testova

Comment

• SALE
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2005
                        • 841
                        • Banovo Brdo

Rusi na Aleka stavljaju debeo lim pa sta to vredi kad ga lose zastite i ofarbaju pa ne traje ni 5-6 godina. Zastita je tu presudna i kvalitet farbe.

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

Mislim, bez vređanja, ali raspravljate se sa ljudima koji u avataru imaju komplet hromirani bmw (fantastik) ili (horsepower) veličaju autobile koji nose "tehnologiju" od pre prvog svetskog rata...

Ja sam viđao američka auta stara 5-6 godina rđava i propala na mestima gde japanac i evropljanin za 300 godina neće biti rđav, pa šta, nije smak sveta ...

Takođe, svi vole da pominju japance od pre 15 i 20 godina i tobože njihovu rđu zbog tankog lima, a to što je recimo 50+% nejapanaca tih godina već poodavno na otpadu, to nema veze...

Izbor je jednostavan, truli japanski rubovi ili udobne patikice u kombinaciji sa gradskim prevozom...

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Originally posted by Bane?
                            Mislim, bez vređanja, ali raspravljate se sa ljudima koji u avataru imaju komplet hromirani bmw (fantastik) ili (horsepower) veličaju autobile koji nose "tehnologiju" od pre prvog svetskog rata...

Ja sam viđao američka auta stara 5-6 godina rđava i propala na mestima gde japanac i evropljanin za 300 godina neće biti rđav, pa šta, nije smak sveta ...
                            Pa neki prave vozila jos od pre prvog svetskog rata dok za druge to ne mogu reci.

A bas me zanima koje to Americko auto staro 5-6 godina rdja. Daj mi nekoliko primera o kojim je autima rec.

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Period hladjenja proshao.
                              Imamo li reci neshto pametno vezano za tematiku? Samo molim bez prepucavanja i meshanja sushija sa hamburgerom. Thx.
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Originally posted by killaz
                                Period hladjenja proshao.
                                E je*i ga sad
                                Nije da si postigao nešto .

Sad će fantastik doći i pitati me šta imam protiv hromiranja automobila, a horsepower će institirati da mu kažem koje sam to trule amere video, pa će on onda nešto da odgovori, pa ću ja onda da kažem kako se truckovi prevrću pri 30 na sat, pa će onda fantastik da kaže da je vanos 200x naprediniji od vteca, pa će onda horsepower da kaže da su japanci do pre 30 godina samo brali pirinač, pa će se onda ova tema završiti kao što se završilo jedno 1000 do sad ...

Ako misliš da neki postovi izazivaju hejt i sa sobom nose hejt ili su tempirana bomba za flejm i spam, bolje bi bilo odma da ih pobrišeš, lično se ni malo neću ljutiti, jer sam potpuno upoznat u kakvim problemima može biti mod jednog foruma ...

Comment

Working...
                                X