skoda felicia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Možda ima u onom ETOS-u, ali to meni više ne radi

Evo ti iz ove knjižurine, i ja sam hteo da pogledam motor za ventilaciju, ponekad cvrkuće u prvoj brzini, valjalo bi ga podmazati, ali sam za sada odustao kad sam video šta sve treba da se skida da bi se došlo do istog.

Comment

• mugos
      CBC Senator XXL
      • 18.09.2007
      • 555
      • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by Ji 4Tze
      Možda ima u onom ETOS-u, ali to meni više ne radi

Evo ti iz ove knjižurine, i ja sam hteo da pogledam motor za ventilaciju, ponekad cvrkuće u prvoj brzini, valjalo bi ga podmazati, ali sam za sada odustao kad sam video šta sve treba da se skida da bi se došlo do istog.
      Ma ja sam stigao do motora i podmazao ga ali dalje. brrrr
      Hvala
      Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• engine
        CBC Član
        • 24.03.2007
        • 58
        • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

I meni "cvrkuce" motor za ventilaciju. Kazes komplikovano prici do njega? Onda cu morati kod nekog majstora...pocinje opasno da me nervira taj zvuk...

Comment

• gt nebojsa
          CBC Senator XXL
          • 11.05.2007
          • 348
          • Preljina,Cacak

Koliko se ja secam,nije bas komplikovano,vise je stvar strpljenja doci do njega.Treba da se skine onaj plasticni deo na usisu vazduha za kabinu(kutija),pod haubom.Kako se meni cini,njega drze metalne zabice sa svih strana,sa zadnje ne malo teze prici.Ispod poklopca se nalazi motor i ventilator,mozda jos nesto,ne secam se.

Nego da se nadovezem na onu pricu za termostat:
          Kupim ti ja novi termostat u jednoj radnji u CA za 2100din 4.12.,posto u Autocacku nije imao uopste,a inace je bio oko 3000,zamenim G12+,i reko' to je to.Medjutim,pre 3 dana uvece pocne auto odjednom da podize temperaturu i brzo nabije u crveno.Stanem,otvorim haubu,i imam sta da vidim:gornje crevo sa termostata hoce da pukne koliko se nadulo,prelivna boca puna do cepa???!!!Posto ima preliv,ja malo odvijem,antifriz siklja na preliv...Donje crevo na hladnjaku hladno.Znaci CRKO TERMOSTAT!Posle 7 dana rada!Odlsepamo auto do firme,porucim iz BG-a(AC Krnjaca) originalan termostat komplet sa davacem(3650din),kad je stigao zamenim,i naravno opet kupim G12 posto se prethodno vise od pola prosulo...
          Prvi put sam kupio neoriginalan deo za Skodu i obilo mi se o glavu,sto se mene tice od sada ako u AC nema delova,ja cu lepo da parkiram kuci dok ne stigne deo,pa cu onda da menjam.
          Nije reklama za AC,vise je antireklama za ove sto prodaju fush delove,a posle covek treba da ih juri da vrate pare...Zivce,slepanje,2x antifriz i izgubljeno vreme da ne racunam...
          Toyota Čačak

Comment

• mugos
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 555
            • BG/sada Novi Beograd

engine
            Ma nije komplikovano izvaditi motor sa ventilatorom max 20-30min sve da ga vratiš, zaj.. je zameniti mali hladnjak.
            >nebojsa<
            Ja sam uzeo termostat iz domaće radinosti za 1200 dinara i radi ko lud. Original kada sam skinuo bio je raspadnut. Pukla je plastika što drži sam termostat. A ovaj iz radinosti ako crkne menjam samo termostat bez kućišta jer je napravljen sa osiguračem i može kečev termostat.

Comment

• gt nebojsa
              CBC Senator XXL
              • 11.05.2007
              • 348
              • Preljina,Cacak

Ocigledno da nisam dobro razumeo za ventilator,mene je samo zezao ventilator,to stvarno jeste lako rasturiti;a za tzv hladnjak kabine stoji da je zaj...no skinuti,na bilo kom autu.

Sto se termostata tice,ne brini,verovatno je u pitanju moj maler,nece bas svaki da crkne.
              Al' ja ipak vise ne probam...
              Toyota Čačak

Comment

• mugos
                CBC Senator XXL
                • 18.09.2007
                • 555
                • BG/sada Novi Beograd

Koga zmija ujede i guštera se boji!!!

Comment

• mugos
                  CBC Senator XXL
                  • 18.09.2007
                  • 555
                  • BG/sada Novi Beograd

Ajde da mi odgovorite samo sa da ili ne i da me nezezate.
                  Felicija 1.3 benzinac 96, u jednoj prodavnici mi kažu da nema creva za kočnice na zadnjim točkovima a u drugoj da ima. Mrzi me da skidam točak. Planiram da menjam početkom Aprila.
                  Pozz

Comment

• duskozr
                    CBC Početnik
                    • 04.12.2007
                    • 1
                    • klek

Imam feliciju 1.3...Pocela je da trosi mnogo ulja(oko 1l/800km)...Majstor mi je rekao da su otisli tefloni,posto ujutru kad upalim,ima plavog dima i posle par minuta nestane..(Merio sa kompresiju i na svakom cilindru je 10.5,tako da mi je majstor rekao da na karike ne trosi toliko sigurno,a i ne dimi u voznji)...Bio sam u skodinom servisu,navodno su mi zamenili teflone,ali opet ista stvar kad upalim ujutru,i trosi isto...Pa me zanima koliko trosi vama,ako ima neko ovakvu i sta da radim???Pomagajte..)

Comment

• mugos
                      CBC Senator XXL
                      • 18.09.2007
                      • 555
                      • BG/sada Novi Beograd

Karike.

Comment

• mugos
                        CBC Senator XXL
                        • 18.09.2007
                        • 555
                        • BG/sada Novi Beograd

Gde ste škodislavci

Ša je bre ovo sa škodama, pa ja kažem da su to sve limuzine sa minimalnim kvarovima. De ste bre živnite malo.

Comment

• Kimikus
                          CBC Član
                          • 05.12.2006
                          • 21
                          • BG 44°49'N 20°28'E - 55°45'N 37°37'E - 54°59'N 73°22'E

Mene zanima dal ima negde da se kupi zadnji lonac za feliciju a da ne probije posle godinu dana? Isto je sa onim od 1000 din i od 4000, samo original mi je trajao 6 godina

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Probaj kod Kilera u Tošinom Bunaru, tamo sam menjao i zadnji i srednji, i bili su OK.
                            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• mugos
                              CBC Senator XXL
                              • 18.09.2007
                              • 555
                              • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by Kimikus
                              Mene zanima dal ima negde da se kupi zadnji lonac za feliciju a da ne probije posle godinu dana? Isto je sa onim od 1000 din i od 4000, samo original mi je trajao 6 godina
                              Mnogo dobar lonac (original), ali ako neuzmeš prohrom svi ti daju garanciju na 2 godine.

Comment

• Kimikus
                                CBC Član
                                • 05.12.2006
                                • 21
                                • BG 44°49'N 20°28'E - 55°45'N 37°37'E - 54°59'N 73°22'E

Super.....a gde to ima?

Comment

Working...
                                X