Ima li ko kakva iskustva sa Fiat Cromom?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Ima li ko kakva iskustva sa Fiat Cromom?

Pozdrav... Ajde malo uvoda... Imam dva auta u taxiju, i hocu da uzmem jos jedan... Izbor je pao na Mercedes 190d i audi 80 1.8s+plin... Juce sam ceo dan obilazio ove sa oglasa i stanje je katastrofalno, sve same kante i dresine... Ovo pogotovu vazi za 190d koje su verovatno presle milion kilometara... Naravno vecini na satu je do 200.000km i jos te ubedjuju da je kilometraza prava.... Znaci smucilo mi se....
    Sto se tice para koje su u opticaju, to je negde 3000-4000eur....
    E sad posle svega toga naletim u Kragujevcu na placu polovnih automobila na Fiata Cromu 2.0i, 1997godiste za 3000eur... U odnosu na ove skule sto sam gledao auto je avion... Dosta je veci, ima dosta prostora napred i pozadi i veliki gepek... Ful oprema, sve na struju, digitalna klima... Dakle auto je odlican gledajuci cenu i velicinu... Udoban je i za taxi, a pre svega ima i klimu pa mogu ga voziti letos na dugim turama...
    Sta me interesuje?
    Valja li Croma i kako se pokazala?
    Koji je ovo motor od 122ks kada ga u autodati nema?
    Da li je pocinkovana i ima li problema sa limarijom?
    Koliko su izdrzljivi motori? Interesuju me samo benzinci i u njih bih ugradio plin... Metalna grana je obavezna...
    Ima li nekih nedostataka fabrickih ili na sta treba posebno obratiti paznju pri kupovini....

Kolika je potrosnja 2.0 motora? Ovo je jako bitno ako ce u taxi...

Ajde sada realno... Da li biste pre uzeli Cromu (kao sto bih i ja) koja je 95-97godiste ili za iste pare 190d 84-90 a da se ima u vidu taxiranje???
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

Znas vec sta ja mislim...

Nisam siguran da se proizvodila '97... Ja je ne nadjoh na www.mobile.de iza '95... Taj motor 2.0 ie, je bio deklarisan ako se ne varam na 115-116 KS...

Ta krajnja godista su vec trebala biti izlijecena od svih ******stina... U svakom slucaju mislim da je Croma (u pristojnom stanju) sa plinom pametnija investicija nego los Mercedes 190D...

Comment

• low rider
      CBC Senator XXL
      • 03.04.2006
      • 613
      • Beograd

Kapiram da sve vec znas u vezi sa audjem 80 1.8, ali posto mi jedan od najboljih drugova vozi bas taj auto, malo me cudi da ga biras za taksi, jer evo ja imam oko 190cm i kada sednem nazad udaram glavom o plafon, generalno uopste nije prostran, pogotovo nazad.

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Tako visoki sede napred... Ali to sad nije tema razgovora...
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• karazoki
          CBC Veteran
          • 25.08.2005
          • 157
          • Krusevac

Vozio sam cromu pre 6-7 godina i to 2.0 i 94g. Mislim da se ona pravila do 96 i kako rece prdhodnik ona je od 115ks.Potrosnja u gradu je oko 10-11 l benzina .O brati paznju na pumpu za gorivo (potapajuca u rezervoauru), protokomer( morao sam da ga zamenim) i trapove ( mozda zbog losih delova ali menjao sam kugle na 5k) amortizere ( kad sam ih zamenio izdrzali 10k pa opet)jer sa svim tim ja sam imao problema.Motor je solidan i izdrzljiv samo redovna zamena ulja i vozi.Limarija je pocinkovana tako da sa tim neces imati problema.U sustini veliki prostran i prilicno startan auto ali stalno mu fale neke sitnice,koje nisu skupe ali ... nakupi se.I obavezno ugradi plin.

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

trazi jos malo mercedes naci ces...

ja sam mog prodao za 2500e sa 300k km na satu a presao je po nashim procenama oko 450 k km....1 covek koji je dosao kupio ga je ...i on se zalio da ne moze da nadje nista...i dalje ide ima oko 500k km sigurno sad nije radio generalnu
            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Ako kupis Cromu, kupiio si SAABa 9000, tako da....

Croma je jedan od najboljih FIAT-ovih modela, a za klasu je bolja od npr. Maree koju si vozio, tako da ako nadjes jednu u dobrom stanju, neces pogresiti.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

190d 84-90
                Mercedes, bilo koji, zaobidji pre modelske 89godine.
                svi imaju problema sa limarijom, i generalno su losija godista sa puno decijih bolesti.
                za 190 (W201) karaktersiticno su ocajna prednja sedista koja se samoraspadaju, korozija nije strana (isto kao i W124 do velike revizije, tzv "siroka lajsna model" ) a motori su uglavnom karburator uz menjac sa 4 brzine.

Mercedesi nemaju klime u serijskoj opremi, bar ne ti modeli koje si pomenuo.

Croma je top nivo koji je Fiat ponudio.
                brat blizanac Alfe 164, Lancie Teme i pomenutog 9000.

vozili ga Carabignieri (ili kako se vec pise) kao sluzbena vozila.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by karazoki
                  Vozio sam cromu pre 6-7 godina i to 2.0 i 94g. Mislim da se ona pravila do 96 i kako rece prdhodnik ona je od 115ks.Potrosnja u gradu je oko 10-11 l benzina
                  Jel to motor sa 8v ili 16v?
                  .O brati paznju na pumpu za gorivo (potapajuca u rezervoauru)
                  Sta da obratim paznju? Mislis da ne ostanem bez goriva ili nesto drugo?
                  trapove ( mozda zbog losih delova ali menjao sam kugle na 5k) amortizere ( kad sam ih zamenio izdrzali 10k pa opet)jer sa svim tim ja sam imao problema.
                  Pa ako je stvarno tako ja bih kugle menjao mesecno a amorte na svaka 2 meseca sto je ravno katastrofi... Nije valjda toliko los trap?
                  ali stalno mu fale neke sitnice,koje nisu skupe ali ... nakupi se.I obavezno ugradi plin.
                  Na kakve sitnice mislis? I koliko su cene delova i potrosnog materijala za ovaj auto??
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• NemaN
                    CBC Senator XXL
                    • 29.11.2004
                    • 1560
                    • munze

@ brick

koliko god taj mercedes imao probleme a ovo sto si naveo su sitnice na mojoj 450k km su se menjali samo zadnji rubovi a bila je 86 to sto kazes za sedista je istina i pucanje plastike oko menjaca i poznato pucanje table po sredini(onog skaja ili sta je vec)...ipak je po meni dosta zahvalnija za odrzavanje ...naravno to vazi samo ako nadje neku dobru
                    I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

Taj 2.0 i.e. sa 115 ks treba da je 8V.
                      Gledao sam na Potoku letos (kao) '96. 2.0 16V,u fullu(bez koze),cena 3.650 bila(valjda) a jedan rub malo krenuo(videlo se da je malo cuknut bio).Nesto mi jeftino tih 3k za '97.,posebno sto je "plac" u pitanju.A igrom slucaja,i ja u KG,prosli vikend nabasam na Cromu '97.,ovaj put bash u fullu !Bela a unutra crna koza!Najludje,PO table(i to gradske ).A mashina ... brrr! 2.0 Turbo !Ako te mooozda zanima,javi se ; to je ipak 8V .

mali off:
                      Ja sam 191cm.Tvrdim da u Audi jajetu moze dovoljno komforno da se putuje i na zadnjem sedistu.Jeste knap al' nije bas mali.Slicno kao i u M-B 190.

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Vidim da neki motori imaju sistem za ubrizgavanje neki Boschov LU jetronic ili LU2 Jetronic... sta je sad pa to??? Valja li to sta? U cemu se on razlikuje od standardnog motronica?
                        E da... Pored motora sa 8v koji je oko 115-118ks, u autodati ima jos jedan motor 16v i ima 140ks i motronic m1.7... Ima li ko informacije koji je motor bolji i pouzdaniji i koji ima manju potrosnju??
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by FlavioPO
                          A igrom slucaja,i ja u KG,prosli vikend nabasam na Cromu '97.,ovaj put bash u fullu !Bela a unutra crna koza!Najludje,PO table(i to gradske ).A mashina ... brrr! 2.0 Turbo !Ako te mooozda zanima,javi se ; to je ipak 8V .
                          Naravno da me interesuje... Kakva je i koliko je lik ceni?
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Flavio
                            CBC Senator XXL
                            • 13.06.2006
                            • 1926
                            • 012 Centar
                            • KaraWagon 1.4T.Spark

Croma 2.0 Turbo(110 kW),bela akril,sve na struju,automatik klima,alu 15" Fiat(fabricke),gume solidne,ceo auto relativno solidno deluje,mooozda bi mu pasovalo poliranje.Na satu 115k km,videh da je malo varena izduvna grana(gus),solidno radi,malllo kuckaju dizne a mislim da OK prima gas.Grana je metalna ali neka kaze neko strucniji ... cuo sam da na Turbo mora sekvent !Reg. do ... nesecam se,valjda mart,april!?!Covek mi nudio da provozam-nisam smeo da se ne polakomim i cashnem je !Zacenio je 4.500 a rece,dogovoricemo se ako je hocu,nije fix.Od jos koje mane,malko "prpori" auspuh,negde na sredini poda.Ako ti je zanimljivo dosada,pustam ti tel. na mail ?

Btw,koliko sam je u toku,to je 8V iz generacije pre Maree,sa 2 bregaste.Treba da je Bosch elektronika na njemu.Davno me jedan frend provozao u Themi sa tim motorom-to vuche k'o nevreme!

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Sve je to super ali to sto je automatik koci stvar. Dakle otpada...
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X