Lopovi iz parking servisa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Kad sam ja bio mali učili su me u školi da se ne sme bez pomeranja auta ostati na jednom parking mestu. Takvo je tumačenje bilo. Znači ne u zoni nego na parking mestu. Da bi to obezbedili škrabali su onom vulkanizerskom kredom na točku imitirajući sat pa je lakim uvidom znao kad si došao i da li si pomerio auto posle tog vremena. Onda ili pomeriš auto pa uplatiš ponovo ili ga preparkiraš na drugo parking mesto.

Mislim ne postoji veća glupost od toga da ja odem u BG radi nekog posla pa onda u toku razgovora o gradjenju 40 hidrocentrala kažem "ajd sačekajte da se provozam pola sata i dolazim..."
    Druga hipotetička situacija je da ima slobodnih parking mesta ali oni ne mogu da uzmu pare jer se ti vozaš pola sata... Daklem parking je u pitanju a ne zona.
    kako će tumačiti to je jasno....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Glupo je da se izlazi sa sastanka da bi preparkirala kola, ali sam bio svedok toga. Tako je isto i u Americi, npr...nema nikakve razlike. Mada tamo skoro uvek postoji parking u zgradi (7-9$/h, pa izvol`te).
      Poenta je (i to ce svako da tumaci ako se neko buni) da se automobili krace zadrzavaju u centru i to se resava zonama. Znaci, nema nadovezivanja... Zonski sistem postoji u svakoj normalnoj drzavi. Po pitanju placanja sms-om smo ispred mnogih drzava, a stranci su odusevljeni tim sistemom. Inace, u Americi u nekim delovima parking zone vam nose i kola, sem sto vam pisu kaznu.

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Mislim da nije fer da se bunis. Cak i da si u pravu donekle sto se tice toga da nije definisano sve kako treba, centar je pretrpan automobilima, i bez ovoga ja npr. (a i jos hiljade ljudi) nikad ne bih uspeo da se parkiram u Balkanskoj, ili Kralja Petra na pola sata ili malo vise, a to mi je npr. neophodno za posao. Da postoji mogucnost tog nadovezivanja 99% ljudi bi to radilo i neko drugi jednostavno ne bi imao gde da se parkira. Meni je iskreno krajnje glupo to trazenje greske ili rupe u propisima samo da ne bi platio kaznu, koja u ovom slucaju ipak nije strasna..
        Cemu zone ako mozes cetiri puta u toku dana da se preparkiras pet metara dalje i da kao sve bude ok. Mislim, gubi smisao cela ideja. A ideja je ok sasvim.

Comment

• vega
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2006
          • 324
          • Beograd

Po njihovom internom pravilniku mora da postoji pola sata lufta od isteka uplacenih sati do ponovnog ulaska u istu zonu. Jedino tako moze da se preparkira, za sve drugo ide kazna. Ali se valjda mogu vezivati razlicite zone.
          Za samo preparkiravanje kao sto je odradjeno u tvom slucaju ide kazna.
          Uopste se ne upustam u to gde pise ili ne pise... samo objasnjavam kako ovi ulicari iz PK funkcionisu.
          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Williams
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2006
            • 556
            • Beograd- Cerak

Mi o vuku a meni 1450,00 na vrata, 2x za nedelju dana. Na proslom autu imao neogranicenu trecu, pa sam sad dobio ubrzani kurs odvikavanja. Drugaru na Ceraku ispred zgrade digli auto, tu se svi parkiraju od 80 i neke, od kad je niklo naselje. Jedno 20 automobila su odneli za jedno jutro.
            Samo je jedan oficir u godinama izasao i rekao da nema da plati kaznu ali zato ima pistolj i krenuo gore po njega. Mislite da su mu podigli auto?

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

I vreme je bilo da sklone ta kola odatle.Mislim da sam jedno 30 puta imao prilike da se skucam u nekoga.Ima bre parking ogroman pun mesta ali ne svi parkiraju tu uz ivichnjak.Po meni je trebalo i ranije to da odrade.

I love my

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

Re: Lopovi iz parking servisa

Originally posted by bigfoot
                Juce moja zena redovno parkira auto u zutoj zoni i plati dva sata sa mobilnim telefonom. Nakon toga preparkira auto i plati ponovo dva sata ali ovaj put sa kartom za parkiranje.
                Znači da je znala da ne može 2x po 2 sata da se plati zaredom SMS-om, kao što se i dobije poruka od PS, i htela je da izigra sistem SMS, GPRS i PK. I sad se bunite, a sistem zona od kad postoji ima ista pravila
                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• low rider
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2006
                  • 613
                  • Beograd

Mene su recimo iznervirali kada sam se uparkirao u promenjenu iz zute u crvenu zonu. Mecava, prst pred okom nisam video. Uplatim 2 sata sms-om za zutu, vratim se posle 30min, jer je koncert bio otkazan zbog loseg vremena, kad kazna za brisacem.
                  Isao sam u P.Servis da se zalim, ali nema vajde, iako oni imaju tacan podatak da sam u isto vreme kada sam im uplatio 2 sata za zutu popio kaznu u crvenoj, prakticno ja sam platio i vise nego sto treba. Slaba vajda od zalbe, odbise je, a ja platio kaznu. Sluzbenica mi je rekla da sam platio obrnuto u zutoj za crvenu, ne bi mi naplatili kaznu, koja glupa logika.
                  Mislim da bi za ovakve slucajeve trebali da imaju blazu kaznu.

Comment

• vega
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2006
                    • 324
                    • Beograd

Dobro je samo sto gaite nadu da se nekakvim zalbama ista moze postici kod likova koji zagrade ulaz i izlaz sa gazele kod SC i kao od sad ili dole na arenu ili putarina?!!? Da su lopovi nema spora, ali isto tako stoji i da se nesto moralo uciniti povodom parkiranja u krugu dvojke. Meni u principu odgovara, lakse nadjem mesto nego ranije, jedino je gala problem kad ti neko dodje u posetu kolima na par dana...
                    ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• No name
                      CBC Veteran
                      • 28.02.2005
                      • 164
                      • Novi Sad

Originally posted by Dora
                      Mislim ne postoji veća glupost od toga da ja odem u BG radi nekog posla pa onda u toku razgovora o gradjenju 40 hidrocentrala kažem "ajd sačekajte da se provozam pola sata i dolazim..."
                      Druga hipotetička situacija je da ima slobodnih parking mesta ali oni ne mogu da uzmu pare jer se ti vozaš pola sata... Daklem parking je u pitanju a ne zona.
                      kako će tumačiti to je jasno....
                      Nisi u pravu,lik koji ugovara toliki posao ima licnog vozaca koji ce ga cekati napolju,ako treba i provozati se tih pola sata.A ako igrom slucaja nema vozaca,verujem da mu u takvom proektu 1450din ne znaci bas mnogo

Comment

• Hypersonic
                        CBC Veteran
                        • 29.07.2006
                        • 116
                        • state of Medak, BGD

Pa parking servis je i izmisljen da bi se uzele ogromne pare i iskreno mislim da im se treba nacestitati nove godine. Moj stric je jednom prilikom parkirao auto u zutoj zoni, i greskom ukucao crvenu. Kad je provalio da se zajebao, ukucao je nov SMS za zutu zonu i dobio povratnu poruku: Ne mozete biti parkiranu u dve zone u isto vreme??? Naravno posto je zurio na sastanak, pomislio je da ce mozda da mu se posreci i da nece popiti kaznu. Ipak pola sata kasnije na soferci se viorila kazna. Koji je to debilizam. Koliko treba da prodje vremena da ja mogu ponovo da se parkiram u nekoj drugoj zoni??? Sta ako sam proveo 10 minuta u zutoj, pa posle otisao u crvenu, jer moram da cekam sat vremena da mi istekne onaj parking sto sam uplatio da bi mogao da platim nov. Ja sam se jednom zajebao pa uplatio parking dana kada je bio praznik, jer nisam bio siguran da li se placa ili ne. Mislite da sam dobio poruku da je parking besplatan. Naravno da ne. Vec su mi naplatili parking za sledeci dan od 7-8 ujutru kada sigurno ne bi bio tu. Ako posmatramo na mikro planu, nisu to nikakve pare. Ali ako uzmemo da se recimo 1000 ljudi zajebalo kao ja pa to pomnozimo sa 30 dinara, eto para zaradjenih ni na cemu.
                        Stercus accidit

Comment

• jaksa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.10.2004
                          • 701
                          • Novi Beograd, SC

Upravo sam poslao sms na 9112 a zatim i na 9111, i radi ok.
                          Kupio sam 2 karte bez poruke "Ne mozete biti parkiranu u dve zone u isto vreme"

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

mi smo navikli da nekoga prevedemo zednog preko vode, a kad se uvede neki red onda se svi bune, jel bi da parkiras u centru i da ne razmisljas o zonama, pa idite u garze i onda platite za ceo dan ili celu nedelju i tu necete dobiti kaznu za prekoracenje ili i tu ima nesto sto vam ne odgovara.

Comment

• Williams
                              CBC Senator XXL
                              • 07.02.2006
                              • 556
                              • Beograd- Cerak

Originally posted by Kanarinac
                              I vreme je bilo da sklone ta kola odatle.Mislim da sam jedno 30 puta imao prilike da se skucam u nekoga.Ima bre parking ogroman pun mesta ali ne svi parkiraju tu uz ivichnjak.Po meni je trebalo i ranije to da odrade.
                              Da su ti krali benzin jedno 50x i bacali chepove od rezervoara i ti bi parkirao do ograde, blize ulicnom svetlu.

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

Nemas pojma koliko puta su mi krali beznin dok sam vozio yuga pa sam opet parkirao preko puta zgrade na parking,a mogao sam ispred zgrade na zelenu povrshinu pa isto tako da rizikujem dolazak pauka.
                                Kazhem ti da to parkiranje uz ivichnjak dosta ugrozhava bezbednost jer se svi zalecu ko sivonje pa ti izbegavaj.A hvala bogu ivchnjak nije nizak pa se popni na njega da izbegnesh sudar.

I love my

Comment

Working...
                                X