Ama i svih pedeset puta.....što škrtariti na objašnjenju?
Kontradiktornosti
Collapse
X
-
Originally posted by sri98Po zakonu si obavezan da prijavis svaku promenu prebivalista, pa makar to bilo 49 puta godisnje.) pa cisto da znam sta da ocekujem ako me provale
Comment
-
-
Mene je OSL zapisao zbog toga sto nisam prijavio promenu i posle nekog vremena mi je uredno stigao poziv za sudiju za prekrsaje...
Onda sam u afektu rekao nesto ruzno starijoj gospodji sudiji i otisao odatle, i nekim cudom nisam ponovo pozvan...sto me zaista cudi, a evo vec par provera licne karte i ne diraju me = nije podignuta poternica.- "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
- "I vi ste dobro."
Comment
-
-
Ma bedak kako god da je, jureci postene gradjane zbog gluposti a nemaju muda da se uhvate sa preispitivanjem i zloupotrebom pozicija medjusobnoAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Originally posted by alt+64Originally posted by sri98Po zakonu si obavezan da prijavis svaku promenu prebivalista, pa makar to bilo 49 puta godisnje.) pa cisto da znam sta da ocekujem ako me provale
Z A K O N O PREBIVALIŠTU I BORAVIŠTU GRAĐANA
Član 25.
Novčanom kaznom do 200 novih dinara kazniće se za prekršaj:
1. ko ne prijavi prebivalište ili boravište ili ga ne prijavi u propisanom roku ili ne odjavi prebivalište odnosno boravište ili ne prijavi promenu adrese stana, odnosno boravak u inostranstvu duži od 60 dana, privremeni dolazak ili povratak u zemlju (članovi 6 do 13),Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Vidi Sri.. znam da je kod nas puno zakona ostrije nego li smeju da budu da bi bili demokratski.
Neka pravila koja su bila uvek prisutna kod nas ovde u Svedskoj su bila nepostojeca.
Vi cete morati da prilagodjujete zakone EU , da bi ih na kraju vracali postepeno kako situacija nalaze.
Puno od izmena u zakonima u Svedskoj koja su se desila zadnjih 10 godina su isprovocirana zbog uskladjenja momentalnoj situaciji i povecanom broju populacije sa podrucja Balkana.
Mislim, stvarno, dal je smesno ili zalosno ali KOJI NAM JE KAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Nisam ja rekao da to treba tako, ali takvi propii trenutno vaze. Uostalom, svaka drzava (dok je samostalna) donosi propise i regulise pravnu materiju na onaj nacin na koji misli da je to najbolje i da to tako odgovara trentnom stanju drzave, okruzenja, ekonomske, politicke situacije....
Opet, sasvim je normalno da ce se gomila propisa (njih nekoliko 000 - ukljucujuci i onaj o uglu zakrivljenosti kobasica i njihovim duzinama) morati prilagoditi propisima EU jer ako hoces da budes clan, moras da imas i zakonodavstvo kao sto je kod onih kojima zelis da se prikljucis.
Mada, u kontaktima sa strancima (iz EU) koji rade isti posao sam zakljucio da bi oni (profesionalno gledano) umrli od srece kada bi neke propise imali napisane na nacin kako su napisani kod nas.
Sve u svemu, nikada ne mogu biti svi zadovoljni, a mi treba da budemo svesni da nas ceka dug put do EU i promena gomile propisa uz budjenje svesti da se propisi trebaju postovati, kako od strane gradjana, tako i od strane drzave.
JBT, zvucim k'o pravi politicar.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Evo ja vec od februara zivim u Frankfurtu, bez da sam prijavio promenu pebivalista (ostao prijavljen u Reutlingenu zbog toga da ne vadim novu vizu) i nikom nista. Ovde nema prasinara koji te startuju na ulici, nema "rutinskih kontrola"....tako da je verovatnoca da to slucjano otkriju minimalna. Moj sef, inace Austrijanac zivi preko 3 godne prijavljen u Düsseldorfu i tek se ovih dana prijavio u Frankfurt, da bi mogao da povrati neki porez ili slicno.
Ali mislim da se mesa forma i sustina. Jedno je gde si na papiru prijavljen, a drugo je koliko mogu da te brzo nadju gde si kad im budes potrebao. Naime, ovde se svako tvoje prijavljivanje neke adrese za razne vrste ugovora (za mobilni, osiguranje, pretplata na razne stvari) registruje + ti lociraju gde si u poslednje vreme najvise provodio vremena na telefonu. Tako mogu da dodju precizno do informacije gde zivis. Ako na adresi gde si prijavljen ne vide tvoju aktivnost u poslednje vreme, naravno da nece biti prva na kojoj ce te traziti.
Moj drug, koji se nije odazivao da bude svedok na nekom sudjenju, se preselio u drugo mesto i dva dana nakon sto je zakljucio prvi ugovor na novoj adresi (u pitanju je bilo ili za telefon ili Internet), policija mu je pokucala na vrata. Policajac mu je u neformalnom razlogu objasnio kako otprilike sve to funkcionise...
I Nemacka je policijska drzava, kao i Srbija, ali je stvar u tome sto te ovde policija neprimetna i ne smara ako nisi nista uradio...dok je znatno efektivnija kad nesto zaseres.
Comment
-
Comment