A sta reci o tristacu Yu mercedesu,to je bio kvalitet
Alfa diskusija dobro/lose
Collapse
X
-
slzem se wiz, 60tih godina su Italijani bili avangardni i odlicni. to je i period kada su Alfe napravile ime i bile pojam i uzor za druge.
Nemci tada nisu prakticno ni imali auto industriju za masovno trziste (VW se mucio sa Bubom, Opel pravio kopije americkih auta samo umanjene), Porse na pocetku sa decijim bolestima, Mercedes ekskluzivna marka, BMW bio na ivici bankrota i napravio ono cudo Isetta na 3 tocka.
japanci su bili u totalnom autu, Honda je tek pocinjala da smislja prvi auto, itd.
tristac je bio pojam u tehnickom smislu za mnoge proizvodjace.
ali, nista nije vecno pa su drugi radili vredno i stigli i prestigli italijane, narocito Nemci tokom 80tih. Alfa je prestala da bude pojam i postala predmet podsmevanja u Americi, Fiat totalno izgubio imidz u svetu, a italijanski auti postali nesto sto treba izbagavati ako se zeli vlasnik drzati podalje od svkodnevnih servisa.
to nije moglo dugo da potraje a da se prezivi pa su i italo proizvodjaci okrenuli list i poceli da ulazu pare u kvalitet proizvodnje sto se osetilo i u rezultatima pa su sve bolji. cak su uspeli i da koroziju limarije stave pod kontrolu sto je dugo bilo obelezje italijana.
sve se menja, ali dugo se pamti kada je nesto bilo lose pa treba jako puno ubedljivosti da su italijani sada dostigli adekvatan nivo kvaliteta, koji dugorocno opstaje u praksi.
Arna i Alfasud su tipicni primeri necega sto je ostalo upamceno samo po losemvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by sri98Sada vam je valjda svima jasno kakva glupost nastane kada italijani pokusaju da naprave nesto po japanskom receptu.
...,da nije obrnuto
Comment
-
-
dajte ljudi mozete pricati o boxer motorima alfe...i dobre i lose stvari sve dok ga ne provozate.... da samo cujete razliku izmedu moje 1.7 16v 145-boxer i 1.8 t.spark....
primjetis da je moja glasnija i dublja dok se TS cuje ko djevojcica kad cvili....
Comment
-
-
Problem sa Arnom i Sudom je bio sto su se obe skalpale u Alfinoj fabrici na Jugu Italije i ne samo sklapale nego su nasli i gomilu dobavljaca-sitnih firmi za razne delove. To je bio pokusaj da se digne zaposlenost i standard zaostalih krajeva. Cista politika, vlada je naterala Fiat da tamo otvori fabriku. Ubrzo su je zatvorili.Boost or bust...
Comment
-
-
apoolon dobro dosao!!!
Kako si nas pronasao?
Podrzavam te da boxer motor sa 16v ima neprevazidjen zvuk. Ja imam 145-icu 1.6, takodje boxer.
Nisi bas u pravu kad kazes da je TS kao devojcica, cuje se i on jako lepo, samo ga treba malo vise zavrteti....:Cuore Sportivo:.
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`
Comment
-
-
Comment
-
-
primjetis da je moja glasnija i dublja dok se TS cuje ko djevojcica kad cvili....
ne znam zasto nisu uspeli da tako moderan auto dovedu do nivoa opste vazecih standarda i da umanje tu buku iz auspuha.
zvuci kao tradicionalni auto iz 70tih godina, stari Fiat Miriafiroi na primervolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by brickne znam, cuo sam kako zvuci Alfa 156 V6 i ono je hm, ko zvecarka ili ko Zastava 101... cuje se kao da ima klikere u izduvu, preglasno, onako bas bucno, neprijatno.
ne znam zasto nisu uspeli da tako moderan auto dovedu do nivoa opste vazecih standarda i da umanje tu buku iz auspuha.
zvuci kao tradicionalni auto iz 70tih godina, stari Fiat Miriafiroi na primer
brick>> problem nije u fabrici niti krajnjem proizvodu, mislim da je 156V6 "neshto" promenio, a vezano za izduvni sistem... Btw, opet se vracamo na prichu ukusa
Comment
-
-
Killaz je u pravu radjen je malo izduv da bi zvuk bio ostriji i reskiji ali i dalje ja Alfin zvuki...uostalom pogledaj bilo koju ETTC trku sa tuningovanim Alfama na stazi ni jedna nema dubok ton naprotiv ostar odsecan ton,ni jedan Ferrari takodje nema dubok zvuk uzmi recimo 360Modenu dali si cuo kako ona zvuci? Ili GTA Alfu...jednostavno italijanska skola, ali reci da Alfa ima zvuk kao Zastava101 je pretenciozno cak i za tvoje standarno anti-alfa komentare
Comment
-
Comment