Alfa diskusija dobro/lose

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ocekujem da mi kazes posto ovaj zvuk ne valja kakav bi zvuk trebao da bude
    mozda je glupost, a o ukusima ne vredi zar ne.

trebao bi da bude dubok po frekvenciji, da vuce na bas tonove, i da se cuje priguseno, jedno 20-30 dB tise tako da se cuje samo direktno iza izduva a nista sa boka.
    a zvuk da bude jednolican, da nema grgutanja/ ili klikera u tegli.

tesko mi je opisem, vrlo tesko.
    osnovno je da bude tih toliko da ne umara usi ni pri dugotrajnom dejstvu od par sati.
    pricam o autu predvidjenom za voznju i po gradu i koji je registrovan kao obicni auto. za trke na nekoj zatvorenoj pisti naravno zvuk ispadne kako ispadne kao poseldica podesavanja izduva na max snagu, pa moze i da grmi jer su trke posebni uslovi a i uglavnom kratko traju a oni koji voze su se pomirili sa totalnim nekomforom po raznim pitanjima pa buka i ne dodje kao nesto strasno.
    to je moje misljenje i ne odnosi se na ALfu kao marku vec bilo koji auto bilo koje marke i modela kao zadati kriterijum.
    ne znam zasto insistiraju vozaci italo auta na tom zvuku/buci, sta on doprinosi u voznji da auto brze/bolje/tise/udobnije/ekonomicnoje predje zadati put.
    glupost ili ne, mozda imam pravo na licni stav?
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Nenad
      CBC Senator XXL
      • 06.01.2005
      • 1364
      • BBgd/Mow

Brick,

to sto si opisao je uglavnom Remus zvuk, ono sto na zapadu tuneri zovu City sound. Ja takav volim.
      Boost or bust...

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

brick >> ti ko da si slusao moju mashinu

Zvuci kao V8 a R4 sve dok ga neotkinem pa se pretvori u rallycross
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

e...a ....onaj uuuu(duboko) + sto ide iza/uz ffffffffffff + zzzzzzzz pa kad urazi KS (citaj k s ) kad se menja brzina....uh...!
          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• BOOST
            • 29.09.2004
            • 8726
            • Gislaved//Sweden
            • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by RankoK
            e...a ....onaj uuuu(duboko) + sto ide iza/uz ffffffffffff + zzzzzzzz pa kad urazi KS (citaj k s ) kad se menja brzina....uh...!
            Izmeri temperaturu
            move your mind

Comment

• Ivvan
              Moderator
              • 29.09.2004
              • 1574
              • Nis
              • SAAB 9000

Mislim da to nece mnogo da mu pomogne
              Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• 156V6
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 415
                • BEOGRAD

Originally posted by brick
                Ocekujem da mi kazes posto ovaj zvuk ne valja kakav bi zvuk trebao da bude
                mozda je glupost, a o ukusima ne vredi zar ne.

trebao bi da bude dubok po frekvenciji, da vuce na bas tonove, i da se cuje priguseno, jedno 20-30 dB tise tako da se cuje samo direktno iza izduva a nista sa boka.
                a zvuk da bude jednolican, da nema grgutanja/ ili klikera u tegli.

tesko mi je opisem, vrlo tesko.
                osnovno je da bude tih toliko da ne umara usi ni pri dugotrajnom dejstvu od par sati.
                pricam o autu predvidjenom za voznju i po gradu i koji je registrovan kao obicni auto. za trke na nekoj zatvorenoj pisti naravno zvuk ispadne kako ispadne kao poseldica podesavanja izduva na max snagu, pa moze i da grmi jer su trke posebni uslovi a i uglavnom kratko traju a oni koji voze su se pomirili sa totalnim nekomforom po raznim pitanjima pa buka i ne dodje kao nesto strasno.
                to je moje misljenje i ne odnosi se na ALfu kao marku vec bilo koji auto bilo koje marke i modela kao zadati kriterijum.
                ne znam zasto insistiraju vozaci italo auta na tom zvuku/buci, sta on doprinosi u voznji da auto brze/bolje/tise/udobnije/ekonomicnoje predje zadati put.
                glupost ili ne, mozda imam pravo na licni stav?
                Dubok zvuk po frekvenciji koji vuce na bas tonove je tipicna odlika Bmw-a i Mercedesa(izmedju ostalih)- Remus auspuha o cemu mi ovde pricamo?,Alfa mora da zvuci ostro i da ima rezak zvuk,ponavljam primer Alfa GTA i Modena360 klasicna italijanska skola zvuka da su hteli da zvuci kao Bmw verovatno bi joj stavili Remus ali nisu i dobro je sto nisu

Ono sto je za tebe "buka" za mene je najlepsa muzika ,ono sto tebe "umara" mene opusta ...ja iskreno ne znam kako treba da zvuci karavan za prevoz robe priznajem ali tacno znam kako treba da zvuci Alfin V6,mene neces cuti da pricam o necemu sto nije moj reon

I na kraju u pravu si,o ukusima ne treba raspravljati samo onaj ko slusa Marinka Rokvica ne moze raspravljati o uticaju Mozartove muzike na srednji vek,if u catch my point(uz svo postovanje gosn Marinku)

pozz

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Sta se palite, zvuk motora je osudjen na zvuk detonacije i jedino sto ima veze je povrsina cela klipa i oblik sfere u glavi.
                  To je nesto sto je konstruktor motora ubacio, i sfera jedne alfe je klasicna italijanska skola.
                  Italijanski je eksponirati se a zapadnjacki biti diskretan.

Shala, ali i istina.

Dubok zvuk motora obicno pokazuje jednu cinjenicu a to je da je temperatura sagorevanja niska, sto znaci da se motor moze da se napravi da ima duzi radni vek jer termicki faktori zamora materijala nisu za podcenjivanje

No, svako uzima sta mu odgovara , u pitanju je licnost, poistovecenje i srastanje sa masinom. Naravno da u izboru auta presudni faktor je upravo taj da se uzima auto sa pribliznim karakterom kao sto je vlasnik .

That´s it

NHF
                  move your mind

Comment

• 156V6
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 415
                    • BEOGRAD

Boost nisam ulazio u tehnikalije nije rech o tome,rech je o tome kako je nesto prepoznatljivo po necemu na primer Windows po cestom crashovanju ucini ga da bude stabilan i napravices Linux od njega

Salu na stranu tehnicki detalji na stranu, neke stvari imaju svoj ukus po kojem su prepoznatljive-promeni taj ukus i to vise nisu te stvari,ja prosto odbijam da mi auto zvuci kao MB sa nabudzenim Remusom pozadi...to je kao da prirodnu crnku ofarbas u plavo i kazes da je bolje tako jer plava boja ima vise vitamina za kosu

NHF -none taken

Comment

• BOOST
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Eh.. a ja nas mislim da nista lepse od plavuse ofarbane u crno

No , kao sto kazes, ukusi su razliciti
                      move your mind

Comment

• Black Knight
                        CBC Senator XXL
                        • 13.10.2004
                        • 2020
                        • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by 156V6
                        ...ja iskreno ne znam kako treba da zvuci karavan za prevoz robe priznajem

Sad kad kad te Nenad, Dutchman i ja dovatimo....jao, jao...sta ti prozivas estate vozila... jao kad pustim Nenada na tebe...sa svih 6 cilintara...i 2700 cc... a Dutchman i ja cemo da te poguramo uz Bubanj potok... a ti mozes samo da "stvaras" zvuk...

salim se
                        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Nenad
                          CBC Senator XXL
                          • 06.01.2005
                          • 1364
                          • BBgd/Mow

Mogu da utesim 156V, ja na svvom Passatu imam Supersprint ukljucujuci izduvne grane i sve ostalo. Tkako da znam sta je Italijanski zvuk. Dobar je ali ja licno vise volim Remusov diskretniji zvuk.
                          Imam cak i video/audio fajl turiranja mog Passata sa Supersprintom i bez katalizatora ali ne znam kako da ga "obesim" na sajt.

Mir bozija deco.
                          Boost or bust...

Comment

• Zloran
                            CBC Veteran
                            • 11.01.2005
                            • 130
                            • Beograd

Tacno, o ukusima ne vredi raspravljati.
                            Ja licno volim samo ono siktanje, ssssssssssssssssssss, ni nemas pojma da je tu a vec je ispred tebe. E sad sto sam izbacio katalizator pa zvecim kao Alfa, to je druga stvar.

Seca li se neko prvog filma Cannon Ball Race? Bese tamo neki japanac (Nisan, Tojota, nemam pojma) sa gasnom turbinom. Kada prodje pored tebe samo ssssssssssssssss.
                            Pozdrav / Zloran

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Originally posted by Nenad
                              Imam cak i video/audio fajl turiranja mog Passata sa Supersprintom i bez katalizatora ali ne znam kako da ga "obesim" na sajt.

Mir bozija deco.
                              Poshalji na cannonball.forum@gmail.com pa cemo downloadovati.

Opushteno.
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Nenad
                                CBC Senator XXL
                                • 06.01.2005
                                • 1364
                                • BBgd/Mow

Originally posted by killaz
                                Originally posted by Nenad

Mir bozija deco.
                                Poshalji na cannonball.forum@gmail.com pa cemo downloadovati.

Opushteno.
                                Poslano
                                Boost or bust...

Comment

Working...
                                X