Alfa Romeo

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • GT
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 337
    • Beograd

Mene moja nije nikada i ne verujem da hoce uopste!

Alfa se kvari kao i svaki drugi automobil!!! Te price za malu decu ostavite za pred spavanje!

Nebrojeno puta se vidja svaki od pomenutih automobila da stoji pored puta i pravi probleme, te neukusne posalice potisnite u startu!

Ne znam iz koje banke treba da bezim pa da bih problem sa kolima nazvao 'izdajom'...

Dobro u redu, tvov je najveci!
    "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• Misha
      CBC Veteran
      • 22.10.2004
      • 117
      • Beograd

Pa nije bila bas banka ali nesto tako...
      Ali nije Alfa najgora tu je Lancia ubedljivo na prvom mestu! Ne znam ko pri zdravoj pameti moze to da kupi!!!
      Inace ovo nisu price za malu decu, ovo je sve na licno mojoj kozi provereno u praksi... na moju veliku zalost!

Comment

• ibralic
        CBC Član
        • 22.11.2006
        • 55
        • Solin,RH

Mislim da su te priće neosnovane,prema ADAC istraživanju prije nekih 4-5 godina Mercedes i Alfa Romeo su imali isti postotak kvarova,nekih 18%
        na LHM-u je udobnije...

Comment

• MLaden
          CBC Član
          • 22.02.2006
          • 36
          • Mostar

Meni malo smeta što su sad popularna ova združivanja velikih kompanija. Tako sada ima primjer sa Alfom 159, koja je malo podbacila na testu zbog velike težine i koja dijeli dosta komponenti sa "nekim drugim" manje dobrim proizvođačima. Te me stvari smetaju i ne želim da neka ikona poput Alfe ima slične probleme. Iskreno, nisam se puno družio s Alfama ali nekoliko puta je bilo dovoljno. Dalo bi se usporediti s nezgodnom ženom, treba dosta igrati oko nje ali ti se na kraju isplati!

S druge strane, u našoj obitelji je w124 prisutan već dosta godina. Stari i ja smo zalijepili njegov poster 85-e u garažu i rekli kad bude moguće da ćemo ga kupiti. Tako je i bilo. Mi smo to auto obožavali i sad ga volimo. Stoga je moguće veliko uživanje i u njemu. To je potpuno subjektivna stvar... Prošao je mene nekoliko godina kao mladog vozača, samo sam jednom uspio diferencijal uništti, to im je inače boljka...U tom autu sam puno uživao i za taj auto ću vezati svoju mladost. Budem unucima o njemu pričao...

Da ne idemo s teme, otvarač topica treba odlučiti što je za njega najbolje i prema svojim navikama vožnje, trošenja love i potrebe za autom odlučiti!
          Riječi su isto kao i gomila ljudi
          nije nužno znati za sve
          odaberi za sebe samo one prave

Comment

• jevtic
            CBC Senator XXL
            • 26.11.2006
            • 729
            • beograd

znate li da je u GB u ovoj godini prodato 5000 alfi 159. (podatak iz fifth gear). za GB je ovo veoma malo.

znate li da je u srbiji prosli mesec i pored popusta koji su isli i do 4000 eura prodato samo 4 (cetri) alfe.

znaci alfa je jeftinija zbog jednostavne racunice ponude i traznje. mala je traznja za njom kao nova a jos manja kao polovna. mada je ovo dobra vest za srbiju zato sto je kod nas uvezeno dosta alfi za male pare, odnosno mnogo vise nego ekvivalentnih a4 i bmw 3. pa tako 156 ima na nasim ulicama dosta. verovatno vise i od ekvivalentnih bmw i a4. inace kakav li je odnos u nekim malo bogatijim zemljama?
            ex - fabia 1.9 tdi
            golf 2.0 tfsi

Comment

• Komex
              CBC Veteran
              • 20.10.2005
              • 100
              • Beograd

Pa mali broj prodatih alfi je rezultat tih urbanih legendi kako se alfa kvari u voznji iz salona i kako golf 2 GTD prelazi kilometara sa xxxx nula... Pa svako ko je bar malo cuo tu pricu ce da se odvrati od kupovine...

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

a da mercedes prelazi 500 k km pre generalne jel i to mit a?

jeste da mu dash gas danas i ubrza sutra i da kad vidi uzbrdicu ispusti dushu ali to je auto koji traje....
                I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• ibralic
                  CBC Član
                  • 22.11.2006
                  • 55
                  • Solin,RH

Mislim da je realno stanje stvari da danas na tržištu više nema loših auta,o ukusima naravno neću raspravljat! Jedina caka je u tome što su današnji auti mahom napravljeni da pređu otprilike 150.000km i tad se prodaju na tržišta poput naših (čitaj SIROMAŠNA),a tad počimaju problemi!
                  na LHM-u je udobnije...

Comment

• MLaden
                    CBC Član
                    • 22.02.2006
                    • 36
                    • Mostar

Pa i nije baš tako, znam da su na početku prodaje TDI motorima predviđali maximalno 150-200 000 bez problema. Danas je situacija drugačija...Ja sam imao službenog A4 TDI koji je bez ikakvog kvara napravio 320 000 i ide dalje...
                    nije nužno znati za sve

Comment

• kilson
                      Moderator
                      • 09.10.2004
                      • 3216
                      • NoviBGD
                      • AR 75 GT

Originally posted by vlada jovic
                      Poslao: 04 Dec 2006 13:17 Naslov: Alfa Romeo
                      Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

Mislim da su price o tome kako se Alfa stalno kvari najobicnije predrasude. Mozda je to bilo izrazeno kod starijih modela. Velikih problema su imali oni koji su naleteli na izakane primerke ili je posledica kvarova bilo neadekvatno odrzavanje.
                        Smatram da Alfa ima primamljivu cenu i da je odlican izbor za te pare. Ukoliko neko nije spreman da je redovno servisira, odrzava i vodi racuna o njoj i ne treba da je kupuje!
                        Ako je zapusti ona ce mu se zestoko osvetiti!
                        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• GT
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2006
                          • 337
                          • Beograd

@Durango

Iako me Mercedes uglavnom podseca na one jambolije na volanu i sedistima, pa i one cupave kockice na retrovizoru, sve to zbog gastarbajdzosa kojima je to bio cilj u zivotu, da se vrate u svoje selo sa takvim cirkusom, moram da kazem da pravi vlasnici zaista znaju sta je pravi automobil i ne povode se predrasudama, tako da je tvoj komentar za svaku pohvalu!

Eto mi koji vozimo Alfe moramo da se borimo sa onima koji nam stalno govore da vozimo smece, a opet vi sa 'Meckama', 'Bembarama' i ostalim VW imate i svojih problema, kako se razlikovati od gomile glupaka, seljaka i kretena!

NHF, malo sale ali istinite... =]

Pozdrav!
                          "Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."

Comment

• MLaden
                            CBC Član
                            • 22.02.2006
                            • 36
                            • Mostar

Da su naše dede radile u Japanu, svi bi mi Honde vozali...
                            nije nužno znati za sve

Comment

• kilson
                              Moderator
                              • 09.10.2004
                              • 3216
                              • NoviBGD
                              • AR 75 GT

Na netu se mogu naci svakakvi komentari "bivshih vozacha Alfe"... Zaista ne mogu da se nachudim koliko ima psiholoshki iskrivljenih osoba - verovatno izfrustriranih chinjenicom da su im automobili jednostavno gomila gvozdja koje se krece po putu i "ne kvari".

"Ma to se kvari", "najgori auto", "izda kad je najpotrebnije" itd, itd... Sve sami "struchni saveti", ne znam koji je pametniji od kojeg. Ali neka, samo napred; jeftinije mashine za nas, ljubitelje krsheva.

"Uz'i Muerceder i ravno ti s'e do Nemachku!

Tema pochinje da lichi na "moj je veci", a osnivach iste se ne javlja tako da mi izgleda kao klasichan flame. Aktivna josh 24h, posle toga Lock ukoliko se neshto bitnije ne promeni.
                              Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Pre nego sto obrises.
                                Sta ti mislis Lazo kad bi mi ostali toliko vodili racuna o svojim automobilima kao vi Alfisti...
                                Da ne mislis da imam neko misljenje o Alfi. Zaista nemam. Nikad mi recimo nije palo na pamet da bi pozeleo da imam jednu. Mozda ovu Breru sada ili onu staru GTV jos kad sam bio klinac ili Lanciu Stratos sa istim tim motorom. Jedno znam sigurno da ce mi biti zao da umrem sto nisam imao Porsche 928. Ne bilo koji drugi, nego bas taj. Zbog svega toga me uopste Alfisti i ne cude. Auto se ne voli iz rezona.

Comment

Working...
                                X