Svedski auto , rezervni motor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Nešto sam pitao carinike ovih dana nekim drugim povodom ali slično....
    Ukratko... Možeš da doneseš šta hoćeš i ako izneseš nema problema. Ako želiš da ostaviš ovde a da kasnije izneseš mora biti kod neke firme, ne može fizičko lice, znači reklamni uzorci, uzorci za privremeno testiranje i sl... Može kasnije da se ne izveze ali neko mora da plati troškove uvoza, nije problem.
    Sve što misliš da ostane ovde podlež carini. Proizvod koji nema broj ili neki način da se zna koji je, upisaće se neki način za prepoznavanja.
    Takva su pravila igre. Da li je motor motor bez dizni ili sa njima nema nikakave važnosti. Da li je to u Evropi drugačije, nema važnosti...TO je motor i to svi znaju a carinici naročito.
    Znači ili švercaš ili ovako gore napisano....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Navikni se da kao i svuda u Evropi poštuješ lokalni zakon.Jednostavno sve što doneseš moraš i da izneseš u suprotnom si u prekršaju.Lepo sam ti napisao, jedan auto, jedan motor.
      Nije ni u Evropi drugačije.Jednom prilikom su meni i prijatelju kada smo kroz Nemačku i Austriju provezli neku mašinu, nalepili nekakvu nalepnicu na kamion, takve veličine kao da smo tifusari.Šta je na njoj pisao nemam pojma ,a i ne zanima me, ali su je skinuli tek kad smo izlazili iz Austrije!
      Boost nemoj nas zavlačiti, imam informaciju da si problem prevazišao ili je možda preciznije reći, zaobišao!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Tetak, nemoj sad , mi , vi, isti k, krv i meso, glupo praviti razlike kad ih nema. Svi imaju ista pravila jedino kod nas na nas nacin. Kako da ja postujem tudje ako "tudje" nepostuje mene.

Nadam se da me razumes.

Nije problem sta cu ja i kako cu, dodjem, kazem to i to imam i sta cu da radim, neko ce da smisli na carini pricu koja mu najbolje odgovara, ja kazem ok i teramo dalje.

Prosao sam pre neki mesec kroz Hrvatsku i prijavio sve sto sam imao, rekao tranzit, vrlo ljubazno je rekao samo srecan put. Slovenijeu nespominjem kao ni druge EU drzave jer nema potrebe diskutvati ih sa moje tacke gledista a ni sa vashe ukoliko je roba jednom usla sa nase strane u Madjarsku nema vihe niko nista da te pita. Granica nema za robu sem sto Schenegen ima za pasoshe.

Kod nas kad sam dosao na granicu, sa Hrvatske strane .. naravno da se proslo ali se trebao ispostovati grebatorski karakter, sto mi posle 2000km nije nimalo tesko palo , plati pa se klati.

Dakle, samo sam hteo da vidim da li postoji neka normalna opcija da ovo udje kao i moj CD player i moj Laptop itd i ostale moje stvarcice koje ulaze bez ikakve carine i kontrole mada vidno postavljene u autu a vrednosti vece od jedne glupe gvodjurije od bloka motora.
        Nadam se da razumes moju glad za udovoljenjem MOJE LOGIKE.

NHF sve na svojem mestu, ali logichka rupa jos nije zacepljena.
        Kapici ?
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• alt+64
          CBC Senator XXL
          • 27.02.2006
          • 571
          • bgd

Cekaj, ako sam dobro shvatio, problem je samo blok?
          Sto onda ne doneses sve ostalo, a njega kupis ovde(pod uslovom da si planirao da bar njega ostavis stock )?

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Ti no kapici da kod nas blok ima "ime" i da je to deo ID vozila.Možda je to naopako ali je tako!

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Hehe.. tetak, kapiram ja sta ti kazes, i da je tako kao sto jeste, a da je naopako davati ime necemu sto fabrika nije dala "ime" je van diskutibilnosti sa moje strane.

Motori su toliko postai jeftini da je vishe nego sumanuto daviti nekoga birokratski zbog njih.

Bezvredna stvar u originalnom stanju, nesto kao blok motora.
              Sama pomisao da stojis na da carinis nesto sto u mojim ocima nekosta nista i "raste po drvecu" je samo jedan od vidova otimanja u cilju pokusaja prikazivanja "sintetickog" nadmoci drzave nad stanovnistvom.

Politicka stvar a ne nesto sto donosi pare u kasu drzave vredne pominjanja uopste.

move your mind

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

mogu da potvdim Dorin post. ako nesto unosis i iznosis, nema problema. ako ostavljas, moras ispostovati proceduru.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Naravno, to što iznosiš mora da bude baš to što je ušlo.Nikako se nemoj igrati sa ukucavanjem brojeva na "stvar koja raste na drveću" u cilju iznošenja nečega drugog kako bi se pokrilo ono prvo.....
                  Kapici?

Comment

• Bane
                    CBC Senator XXL
                    • 30.05.2006
                    • 344
                    • Konjarnik Bg

ovo bi bilo najidealnije resenje

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

boost, mnogo te razmazila Svedska administracija

Srbija i Svedska nisu jedna drzava, jedan pravni sistem. to je prosto tako.
                      lepo si rekao, a to sam i napisao prethodno, Svedska ambasada je teritorija drzave Svedske i na toj teritoriji vaze zakoni Svedske.

van ambasade i van pravila koja vaze za ambasade vaze iskljucivo pravila drzave Srbije. ti si fizicko lice , Svedjanin ( po papirima sto se jedino i gleda na granici) a automobil, karoserija i blok motora u Srbiji nisu na LB rezimu.
                      CD i laptop jesu na LB , i shodno tome vaze pravila LB.

za poredjenje, iz Svedske u Norvesku (koja je van EU a jeste u EFTA) ne mozes da izneses alkoholna pica koliko ti hoces, koje ti hoces vec tacno postoji pravilo.
                      isto tako u Svedsku ti kao Svedjanin ne mozes da uvezes a ni uneses alkoholno pice, van svedskih pravila.

pravo i logika, odnosno zakoni nisu direktno vezani vec je to direktno politicki interes. u krajnjem sve je politika, bolja ili losija.

pokusao sam da ti predstavim kakva su zakonska resenja vazeca u Srbiji, ne ulazeci u logiku. vaze pravila kao sto su i drugi napisali, dok se ne odluci drugacije/promeni.
                      kod nas motor tj blok za auto nije gomila gvozdja vec ima tretman trgovacke robe na posebnom rezimu.

za tvoju potrebu najjednostavnije je primeniti proceduru privremenog uvoza ili tranzita, barem bi ja tako uradio.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

brick

nepada mi napamet da silazim sa konja na magarca, nadam se da me razumes, samo gledam opcije dokle smo dosli i koja pravia vaze.

Ovo o Poredjenju Svedske i alkohola??
                        Mogu da uvezem koliko god hocu alkohola u Svedsku , vec par godina u pitanju, Brisel je jachi od Stockholma

No, taj me deo neinteresuje, ako mi se pije ima restoran za to

A i prodavnice. Dakle, nije ekonomska finta u ovome iz mojeg stavista gledano, vec osecaj mentalne torture i nista vishe.

Ali ova tema mi olasksava da prihvatim i da se neosecam mentalno silovanim, kad vi maltene svi prihvatate to za normalno, nabedicu sebe da jeste
                        move your mind

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nadam se da me razumes
                          ma lako je sa mnom, razumem ja tebe ali ne vredi da ti kao pojedinac napadas vetrenjace (decenije) sistema koji je totalno drugacije koncipiran u temeljima. tranzicija traje....a dokle ce ne znamo
                          nas sistem je takav kakav je, ako mozemo daj da nadjemo adekvatno resenje u okviru postojecih mogucnosti koje su obavezujuce.
                          dok jednoga dana i ovo ne postane drzava EU
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• mirdza
                            CBC Senator XXL
                            • 14.03.2005
                            • 2437
                            • Katowice (PL) / Banja Luka
                            • AGP / W126

jbg BOOST, zasarafi ga u gepeku i valjaj pricu da je bi-moto
                            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
                            X