Mazda MX5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MLaden
    CBC Član
    • 22.02.2006
    • 36
    • Mostar

Mazda MX5

Danas sam dobio ovo vozilo na petodnevni test.
    Sviđa mi se i napišem kasnije pokoju pametnu o njemu...

Zanimaju me Vaša cjenjena mišljenja i iskustva!

Hvala!
    Riječi su isto kao i gomila ljudi
    nije nužno znati za sve
    odaberi za sebe samo one prave
  • gille
    CBC Senator XXL
    • 24.09.2006
    • 593
    • Belgrado

Au brate, Miata... pa to mora da kida kako ide. Na žalost, nisam imao priliku da je vozim, ali sam od mog dobrog prijatelja koji živi i radi u SF, CA, i koji je ponosni vlasnik jedne ovakve zwerkice, čuo sve najbolje. Šta da ti kažem, blago tebi Uživaj bar pet dana

Comment

• MLaden
      CBC Član
      • 22.02.2006
      • 36
      • Mostar

Ono što mi je super kod ovog auta je jedinstven osjećaj u vožnji. Raspored težine je u omjeru 50:50 i svaka krivina je mala radost. Sjedi se totalno na podu, volan je izravan kao na karting bolidu, kočnice jako krizu i super se mogu dozirati...Kad se isključi TC može se igrati sa kontroliranim proklizavanjima do mile volje i nemoguće je kako su zanimljiva i lagana! Motor super grize i voli visoke okretaje u koje se rado vrti. Učinilo mi se da stvarno ne troši puno, nisam ništa gledao ali nije puno sigurno. Auto je za voziti manjim brzinama i uživati u krivinama. Veći je gušt lomiti se lagano na 100-120 po krivinama nego ju napucati nekim vrtoglavim brzinama na pravcu, ona nije za tog...

Auto koje sam poštivao ali o kojem nisam puno znao, sada, auto koje mi se strašno sviđa. Vidim da onih 700 000 nije napravilo fulu kupivši ovo čudo!

Ima auto i negativnih stvari ali jedno šaltanje sa bogovski preciznim i kratkim mjenjačem uradi da ih odmah zanemarite! Uostalom, glupo je od čistokrvnog sportaša tražiti udobnost, a ona bi se mogla jedina navesti kao mana jer nije na visokom nivou. Kome to još treba
      nije nužno znati za sve

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Sta reci sem da se radi o izvanrednom automobilu u skoro svakom pogledu. Pametno koncipiran, bez nepotrebnog komplikovanja, veran izvornim roadster principima.
        Najvise ga cenim sto bez njega danas ne bi bilo nijednog dvoseda nize i srednje klase jer su se Evropljani odrekli takvih automobila u histericnom strahu od gubitaka u `80im. Japanci su dokazali da ovakva kola mogu da zarade pare, da budu kvalitetna i svima dostupna.

Comment

• GTI 16V
          CBC Senator
          • 04.02.2005
          • 236
          • Beograd

Mislim sta reci...

NAJPRODAVANIJI kabrio na svetu,verovali ili ne?!(to sam skoro saznao,i nisam mogao da verujem)

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

A što je to toliko nemoguće ?

MX5 puca i pogađa pravo u centar ideje zabavnog automobila. Što se MX5 tiče, pokazalo se da je ceo koncept zaokružen i što se mene i mnogih tiče, ovakav auto mogu da prave još 200 godina, bez izmena .

Mazda me je iznenadila kada je ponudila "novi" auto ne dirajući osnovnu ideju "stare" MX5-ice... eh da neki drugi sa istoka imaju slično razmišljanje...

Comment

• MLaden
              CBC Član
              • 22.02.2006
              • 36
              • Mostar

nije nužno znati za sve

Comment

• gille
                CBC Senator XXL