Mazda MX5
Collapse
X
-
Au brate, Miata...pa to mora da kida kako ide. Na žalost, nisam imao priliku da je vozim, ali sam od mog dobrog prijatelja koji živi i radi u SF, CA, i koji je ponosni vlasnik jedne ovakve zwerkice, čuo sve najbolje. Šta da ti kažem, blago tebi
Uživaj bar pet dana
-
-
Ono što mi je super kod ovog auta je jedinstven osjećaj u vožnji. Raspored težine je u omjeru 50:50 i svaka krivina je mala radost. Sjedi se totalno na podu, volan je izravan kao na karting bolidu, kočnice jako krizu i super se mogu dozirati...Kad se isključi TC može se igrati sa kontroliranim proklizavanjima do mile volje i nemoguće je kako su zanimljiva i lagana! Motor super grize i voli visoke okretaje u koje se rado vrti. Učinilo mi se da stvarno ne troši puno, nisam ništa gledao ali nije puno sigurno. Auto je za voziti manjim brzinama i uživati u krivinama. Veći je gušt lomiti se lagano na 100-120 po krivinama nego ju napucati nekim vrtoglavim brzinama na pravcu, ona nije za tog...
Auto koje sam poštivao ali o kojem nisam puno znao, sada, auto koje mi se strašno sviđa. Vidim da onih 700 000 nije napravilo fulu kupivši ovo čudo!
Ima auto i negativnih stvari ali jedno šaltanje sa bogovski preciznim i kratkim mjenjačem uradi da ih odmah zanemarite! Uostalom, glupo je od čistokrvnog sportaša tražiti udobnost, a ona bi se mogla jedina navesti kao mana jer nije na visokom nivou. Kome to još trebaRiječi su isto kao i gomila ljudi
nije nužno znati za sve
odaberi za sebe samo one prave
Comment
-
-
Sta reci sem da se radi o izvanrednom automobilu u skoro svakom pogledu. Pametno koncipiran, bez nepotrebnog komplikovanja, veran izvornim roadster principima.
Najvise ga cenim sto bez njega danas ne bi bilo nijednog dvoseda nize i srednje klase jer su se Evropljani odrekli takvih automobila u histericnom strahu od gubitaka u `80im. Japanci su dokazali da ovakva kola mogu da zarade pare, da budu kvalitetna i svima dostupna.
Comment
-
-
A što je to toliko nemoguće?
MX5 puca i pogađa pravo u centar ideje zabavnog automobila. Što se MX5 tiče, pokazalo se da je ceo koncept zaokružen i što se mene i mnogih tiče, ovakav auto mogu da prave još 200 godina, bez izmena.
Mazda me je iznenadila kada je ponudila "novi" auto ne dirajući osnovnu ideju "stare" MX5-ice... eh da neki drugi sa istoka imaju slično razmišljanje...
Comment
-
Comment