TRILEMA, MALI AUTO?!?!?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bansha
    CBC Veteran
    • 09.01.2006
    • 101
    • Kragujevac

z10
    Ko zna - zna. Ko ne zna - uci skolu.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Kada je neko tražio auto za 4000e ti si mu predložio "novu Z10"...

Sada neko traži auto (zapravo ne traži, dao je tri predloga, da mu pomognemo da se odluči) i ti mu nudiš opet "Z10"...

Ne znam kako ovo da ti kažem, a da te ne razočaram...

Zastava 10 košta 7990€ i praktično dolazi bez opreme... Cena svih stavki dodatne opreme, od kojih je većina standardna na drugim automobilima, nije me mrzelo da izračunam, jeste 1607€, a ako hoćeš sa klimom, onda 2280€...

Nije ti išla matematika u osnovnoj? Vidi se.

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

Originally posted by SALE
        Tazzz izvini na off-u, Dejane koliko odprilike vredi takva Nubira. ...
        Jako zavisi od uobicajenih faktora - koliko je presla, kako je odrzavana, kakva je oprema, itd. Trenutne cene ne znam, ali sam u oktobru, prilikom posete Bubanj potoku, vide dve izlozene. Obe su (kazu) presle nesto manje od 100K km, obe su bile CDX (najjaca verzija), obe sa 2.0 16V DOHC motorima. Jedna je trazio 6.000 za njegovu, drugi 6.800 za njegovu, i prodao je ovaj drugi, za vece pare. Razlog: imao je podeblju fasciklu sa uredno slozenim papirima od kupovine do poslednjeg servisa, kao i ja, sve je radio u Auto Trendu. Pa je kupcu bilo lako da vidi celu istoriju vozila, cak ju je i uporedjivao sa navodima u uputstvu, ali je na kraju ipak izleteo lovu. Spolja gledano, koliko sam video, auto je bio u zaista dobrom stanju, ako se dobro secam, 87K km ili tako nekako.

Meni mala morlan satisfakcija.

U oba slucaja, karavan verzije, jedna teget, druga boja visnje.
        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

Hvala svima na misljenjima...

ako gledam lupanje... kucanje, sudare... SAAB bi uzeo sigurno, ali moja draga bi htela "mali" auto... Kaze svi joj se smeju kad parkira prekookeanski brod u KPA. U MICRU se zaljubila, koliko vidim Dobar auto, a i delovi za redovna odrzavanja nisu neshto... 10X to "M POWER" .
          Meni je simpatican C3 onako nesvakidashnji, isto kao i MICRA.
          Iskreno PUG mi je na zadnjem mestu.
          Yaris bi rado uzeo ali ih nema bash neshto, a da nisu izakani.
          Najlakse bi sebi birao za ove pare... SAAB 9-5 i CAO... mislim plus jedno 1000 evra. Naravno.
          Gledah neshto NISSAN MICRA 1.5 DCi... To je RENO motor od 65HP... Verovatno ovaj shto ide u DACIA-u LOGAN .
          Kakav je to motor? Koliko su pouzdani, ima neka ponuda za oko 6500 evra da me koshta 2003 XI mesec VISIA + oprema... i to mi je recimo zanimljivo, samo auto je zgazio oko 120K. Talijani su to.
          Yaris D4D nema shanse da nadjem do 7000 da me koshta ovde a da je Dobar, i da je 2003. Naravno da bi i njega Uzeo da izleti.

STILL THINKING....

EDIT: Ispravljeno PUG-RENO

Comment

• TAZZ
            Banovan
            • 30.05.2005
            • 1409
            • NBGD,SERBIA

@ BANSHA....

Molim te... Hvala ati na predlogu, ali KAKO< KAKO < K-AKO Z10 ulazi u cifru od 6000-6500 evra, sa 4v, Klimom, bla bla bla opremom... Pre ce biti oko 8-9K... Tako da Hvala, ali NE-HVALA na predlogu, da tako razmishljam uzeo bih NOVI GRANDE, ili tako neshto i to je to, ili chak Novu Micru .
            Nov Auto ipak jeste Nov auto, Ali Tad ako treba dacu i 1000-2000 vishe za neshto dobro...

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

@Bansha ..? kao da kupi za 4000-5000 evra auto koji kosta 7000-8000 evra..??
              mislim na Z10 ?

shta si se uvatio za Z10" ko pijan za plot "? (takav ti avatar )

@Tazz .. pa ako je 1.5 dci dizel i jos nissan( a on je pod Renom) ... onda je Renoov motor... ,a i Dacija je pod Renoom

moj glas Puntu
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Tazz, batali Micru dci, jes' da su to ok motori, ali benzinca (80ks) ces i ti voziti - fun to drive.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• MissFunny
                  CBC Član
                  • 15.09.2006
                  • 13

Evo i žene, red je da i ja kažem koju, jer ipak JA tražim auto!
                  LM, kao što Tazz već reče, meni se Micra baš baš fizički dopada, ali samo i samo verzija sa 5 vrata! Ali skupa!
                  Punta bih rado vozila, jer da se razumemo, onoliko koliko meni treba da me preveze i doveze(ne vezujem se sentimentalno za auta ), on je totalno OK, ali Tazz ima neki otpor prema njemu, ubedite ga da nema razloga za to!

I još nešto, to što sam žensko, zaista ne treba odmah da navodi priču na Yuga! Užasavam ga se, a dete još da vozim u njemu, NE HVALA!!!! I mani te me priče o njemu, molim vas!

Comment

• SALE
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2005
                    • 841
                    • Banovo Brdo

Comment

• bozza1979
                      CBC Veteran
                      • 08.01.2007
                      • 112
                      • Beograd

Zastava 10 košta 7990?
                      Netacno! Osnovna verzija Z10 je 7590?

Pitanje za MissFunny:
                      koliko ti je bitna oprema?
                      Ja bih se ipak nje odrekao zarad 3 godine garancije i 100 i kusur hiljada kilometara manje na cajgeru...
                      Jesi li nekad vozila Matiz ili Spark? Ako nisi, probaj, verujem da ce ti se svideti...
                      Taman za cifru koju bi ulozila u taj polovan, mozes da doplatis za klimu u Sparku...

Comment

• Bansha
                        CBC Veteran
                        • 09.01.2006
                        • 101
                        • Kragujevac

Originally posted by Bane?
                        Nije ti išla matematika u osnovnoj? Vidi se.
                        A kako ti to vidis - javlja ti se, gledas u pasulj i tarot ... ne mogu ja sve da znam tkao dobro kao ti, genije. Ipak ti SVE najbolje znas.

Jeste 8500k eur za Z10 u nekom dobrom paketu, ali malo platis ucesce, malo kredit, ulaganja za majstore i delove nemas sigurno 5 godina. Milina! Da ne bude da reklamiram, samo sam se primio da ja kupim jedan Z10 i jedva cekam, samo dok se vratim iz nemacke, dosta mi je polovnjaka,
                        aj p0z.

Comment

• jevtic
                          CBC Senator XXL
                          • 26.11.2006
                          • 729
                          • beograd

a zasto onda ne dodas jos 1500 evra i lepo kupis grande punto u istoj opremni. em je lepsi auto, veci, em je generacija ispred z10 ,em ne dajes pare u dzep ovim u zastavi.
                          ex - fabia 1.9 tdi
                          golf 2.0 tfsi

Comment

• MissFunny
                            CBC Član
                            • 15.09.2006
                            • 13

Originally posted by bozza1979
                            Pitanje za MissFunny:
                            koliko ti je bitna oprema?
                            Ja bih se ipak nje odrekao zarad 3 godine garancije i 100 i kusur hiljada kilometara manje na cajgeru...
                            Jesi li nekad vozila Matiz ili Spark? Ako nisi, probaj, verujem da ce ti se svideti...
                            Taman za cifru koju bi ulozila u taj polovan, mozes da doplatis za klimu u Sparku...
                            Pa bitno mi je da ima servo, ABS, airbag, a klima mi nije bitna jer mi smeta! Vozila Matiza i dopada mi se baš jer je toliko ružan!
                            Mnogo smo dumali i dumali, i napokon smo se okvirno dogovorili za jednu od hiljadu vaijanti, još samo da uokvirimo finansijski momenat i blagovremeno da vam kažemo šta smo odlučili!

Hvala svima na predlozima(osim YUGA )

=]

Comment

• Bansha
                              CBC Veteran
                              • 09.01.2006
                              • 101
                              • Kragujevac

Jevticu, poredis babe i zabe tojest z10 u fullu sa grandom koji je klot - konzervica sa tri pedale sa ABS. Mada poceli ste da me kolebate - dal vredi dodati koju iljadicu i uzeti auto koji bas bas volite.

Cilj mi je da bude novo i da nije YUGO i najbitnije da ima klimu. Predvidjaju ovu 2007 godinu da bude najtoplija IKAD!
                              A koliko kosta spark-matiz sada? Jes nekad bio jeftin i njega sam zagledao ali ... nesto nije popularan ovdi. Nekako mi ceo taj chevrolet smrdi. Mozda neki slican iz hyundai ili kia palete vozila?

Comment

• bozza1979
                                CBC Veteran
                                • 08.01.2007
                                • 112
                                • Beograd

Spark je cini me se sada najjeftiniji oko 6500-6700, sa samo airbagom za vozaca...
                                Servo mu i nije potreban, jako lako se okrece volan... Varijanta sa klimom, servom, podizacima, bla,bla i ko zna cime je mislim oko 7500... Motor je isti kao u Matizu, 3 cilindra, 800 ccm, 50-ak konja, cini mi se... A ima i varijanta sa 1000 ccm, 4 cilindra.
                                Ne bih se slozio da nije popularan... Ima ih bas dosta po Beogradu... A i Matiz se pokazao kao pouzdan... i mali potrosac...
                                Za 6950 moze da uzme varijantu sa servom, centralnom, podizacima, jednim airbagom, ali bez ABS-a... Kod nas svi prodaju takve pakete da je ABS samo u najskupljoj varijanti, tako da ako ga hoces moras da doplatis i klimu i sve ostale nepotrebne zajebancije...
                                E, sad, nisam 100% siguran da je ta cena jos uvek aktuelna... Ali, ne verujem i da je mnogo drugacija...

Comment

Working...
                                X